reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy majowe 2009

no tyle się napisałam i wcięło mi posta :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
kurczę kiedyś na forum mogłam być zalogowana cały dzień, teraz co trochę mnie wylogowuje, jak się o czasie nie skapnę to całe moje pisanie na nic :wściekła/y::wściekła/y:

więc teraz w skrócie :sorry2:

tikanis, u nas jest tak samo z ubieraniem, mały próbuje się dźwigać do siadania, więc zmiana pieluszki czy ubranie stanowi wyczyn, nie wspomnę o posmarowaniu go maściami po wieczornej kąpieli:-(

mmatysia, rozumiem że lecisz do ciepłych krajów?:tak: ile teram tam jest stopni? echhh zabierz mnie ze sobą, bo będąć w Pl nic nie odpoczęłam :zawstydzona/y: tylko KUPE kaski straciliśmy :sorry2:

AgA, mój też nie je nic z grudkami. na początku mimo odruchów wymiotnych jeszcze próbowałam. poddałam się jak na własnych chrzcinach obrzygał tatusiowy garnitur :-D:-D
więc nadal jesteśmy na papkach :-(

również zakupiłam tego gryzaczka Nuby, premiera była dziś. jednka młody nie załapał o co w nim chodzi :sorry2: rączka służy jako gryzaczek :nerd:

malinka,a co ty dajesz go pochrupania? jeśłi chlebek to co konkretnie - skórkę czy ten miękky środek?

jola, trzymaj się dzielnie. kiedyś to wszystko odeśpisz:tak: my będziemy męczyć się sz drugim bobo a ty pewnie będziesz po dyskotekach latać :-D:-D

kornasia, spokojnie możesz pisać na priv :tak:

reklama

kurczę kiedyś na forum mogłam być zalogowana cały dzień, teraz co trochę mnie wylogowuje, jak się o czasie nie skapnę to całe moje pisanie na nic :wściekła/y::wściekła/y:

malinka,a co ty dajesz go pochrupania? jeśłi chlebek to co konkretnie - skórkę czy ten miękky środek?

też zauważyłam że trzeba się logować co jakiś czas :baffled:

ja podaje różne rzeczy, z uwagi na fakt że młody nie ma zębów to daje mu np. większy kawałek banana, jabłuszka żeby "pomemlał" i zauważyłam że to pomaga oswoić mu się z czymś w buźce ( podkreślam że te kawałki są na tyle duże by pomemlał ale na tyle małe żeby się nie zakrztusił:sorry2:)

Kornasia pisałam wcześniej że chętnie się z Tobą spotkam ( nie wiem, może przeoczyłaś ale jakby co to jestem za spotkankiem :tak:)
Joluś- przesyłam buzi... Trzymaj się !!!
Paula- ja bym bez wody jeszcze przeżyła ale bez fajeczek :no::no::no::no::no:
Florencja- buźka dla Moniczki

Dziś na AA mnie nie będzie- więc nie piszcie za dużo- jutro wieczorkiem na pewno się melduję :tak:

Mamusie wróciłam:-):-):-)
Popołudnie i obiadek u rodziców:sorry2:.
Barmanko-Rano zapomniałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: napisać.Dobrze,ze juz wróciłaś.Ostatnio dziewczyny zastanawiały się gdzie cie wywiało na tak długo:-D
Co do twojego pytania: Lecimy do Egiptu gdzie świeci słonko i jest dzisiaj 24 stopnie.
Kornasiu- Mam nadzieje, że faktycznie troszkę się ogrzejemy co do opalania to u nas musimy bardzo uważać:-:)-:)-(
Aga-Co do tych miśkoptów to ja daje je Fifiemu tylko w gryzaku.Raz próbowałam bez i efekt był taki sam jak u ciebie:baffled:.Może spróbuj z tym gryzakiem.Jak malutka zakuma o co chodzi to moze powoli zacznie akceptować grudki
Jolu-Trzymam kciuki żeby pannom AA jako pierwsze minął skok rozwojowy.Pamiętaj Supermamo w chwilach zwątpienia zaglądaj na BB my cie tutaj wesprzemy;-):blink:

No i znowu mi suwaczek...stanął:baffled:

Ostatnia edycja:
Kasiu ja jestem,
ale humor mam do bani, na granicy totalnego wkur.... i ryku z bezsilności.

A zmieniając temat, i wracając do jedzenia. To Maja bez problemów zjada serek wiejski z owocami (banan, lub jagody ze słoika),płatki cheerios rozmoczone w mleku, kluski, ryż, rozgotowane z dodatkiem jekiegos mięska (rozdziubanego, nie zmiksowanego) i sosiku. No i słoiki po 7 miesiącu uwielbia, szczegolnie te z makaronem.

Kasiu ja jestem,
ale humor mam do bani, na granicy totalnego wkur.... i ryku z bezsilności.

A zmieniając temat, i wracając do jedzenia. To Maja bez problemów zjada serek wiejski z owocami (banan, lub jagody ze słoika),płatki cheerios rozmoczone w mleku, kluski, ryż, rozgotowane z dodatkiem jekiegos mięska (rozdziubanego, nie zmiksowanego) i sosiku. No i słoiki po 7 miesiącu uwielbia, szczegolnie te z makaronem.
o to już dużo jej dajesz mój też uwielbia słoiczki z makaronikiem,kluseczkami :tak:

reklama
mmatysia, dziękuje za miłe słowa :tak:
co wyjazdu do Egiptu to uważaj tam kochana, podobno jedzenie i woda zdradliwa:zawstydzona/y: moi znajomi byli w Egipcie, dziewczyne dopadła osławiona "Zemsta Faraona" :-( wiem że z ciebie światowa podróżniczka i na pewno wiesz jak się zabezpieczyć i jak postępować :tak:
pamiętaj - oczywiście jeśli tego nie wiesz - że w sklepach możesz się targować, nawet w zwykłej aptece :tak::tak: podobno sprzedawcy są bardziej zadowoleni z transakcji jeśli właśnie doszło do etapu targowania się z ceny :-)

a ja zmykam poleżeć na sofie, bo dziś byłam prawie cały dzień sama z młodym i padam na pyszczek :sorry2:(mężuś wyjątkowo poszedł do pracy)

Do góry