reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy majowe 2009

moniqsan- bidulko.. wiem ze i ty masz ciezko i szczerze cie podziwiam ze w sumie jestes sama bo twoj mezus ciagle w pracy.. napewno czujesz sie samotnie i nie masz sily... zycze ci zeby twoj mezus zarowno mial tak dobre pieniazki jak teraz i spedzal z wami wiecej czasu..;-) i dobrze ze jestes szczera to sie ceni a sugestie dot/ mnie wcale nie odebralam jako ataku..to bylo twoje zdamie rada.a z imagination to ciezka sprawa byla hehe:rofl2:

reklama
moj kubus na pol roczku

Załączniki

• dft.jpg
    dft.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 38
Hej dziewczyny witam sie z Wami:-D
mamstud zalezy od tego jakie zastrzyki kiedys jak moja najstarsza corka miala robione zastrzyki to musialam natluszczac:tak: a pozniej na to kompres rozgrzewajacy ze spirytusu zeby nie robily sie zrosty:tak: bo pozniej ponoc boli kazdy kolejny zastrzyk ale mowie zalezy jakie zastrzyki zapytaj pielegniarke napewno ci powie co i jak:tak:
Mieszkam 18km od Slupska jak sie jedzie na Łebe:-D

Witajcie Kochane :-):-):-)

barmanko - dziekuję za pamięć:-)
Nie było mnie wczoraj ... bo pojechalam do Wrocławia pozałatwiać ostatnie sprawy, no i zabrać dyplom... Smutno,że bez HALO (ktore jest dzisiaj), ale... nie bede ryzykowała z zarazkami i choróbskami, które wytwarza 600 osób:-:)-:)-( - bo wiadomo Jagódka pojechałaby ze mną i M...

No widzisz - Marcelkowi potrzebna jest "męska dłoń" - od razu spanie jest inne, a poprzestawianymi godzinami Marcelkowymi - nie przejmuj się, czasami i nam zdarzy się coś o innej porze niż powinno:tak:
Cieszę się, że w pracy ok :-):-):-)

Madziu - bardzo ale to bardzo jest mi przykro z powodu komisji Twojej siostry... To jest jakaś chora paranoja... A tekst tej Paniusi - sorryyy... normalnie chyba bym "nasłała" kogoś na nią... Zero zrozumienia (o litości nie będę pisała):wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Marzenka też podała chore rozwiązanie - identyczne jak u mojej mamy. Mama ma od roku stałą rentę - wcześniej pomimo wózka i częstych rzutów SM - rentę miała na roczny okres...
Do dupy ten system..
Wszyscy nauczyli się coś "podziałać" jak dostaną w łapę... Roxy, malinka - tylko teraz nie najeżdżajcie na mnie (bo zapewne same nie raz widziałyście pieniężną praktykę i cudowne po niej podejście do pacjenta)

Jolu - cieszę się, że piątek minął WAm spokojnie, i dziewczynki niczego nie zwróciły - brawo za pomarańczowe kupki!!! A dla Tatusia słowa wielkiej pochwały i gratulacje Joleńko za takiego Męża!!!

Tsarina - Iza rzeczywiście ma "pióro" po Tatusiu. czytało się ją z takim polotem :-):-):-)
piątkowy wieczór o suchym pysku... Moja droga - nawet ja dzioba zamoczyłam w Żywcu Marczowskim ...a przecież ryzykuję karmieniem za jakiś czas...

A teraz troszkę o mnie:
miałam wczoraj wielkie plany... i dupa zbita...
Mieliśmy wyjechać o 9:00, wyjechaliśmy o 11:00 (do Wrocławia jest 120 km, wiec to jakieś 1,5 godz. do docelowego miejsca - uczelni). Rano nie mogłam głowy podnieść - Jagoda usnęła nam dopiero o 2:30 (spała do północy, ale po szczepionce była dośc marudna, i co chwilę się budziła z krzykiem - po północy jak wstała, to ... normalnie mogłam z nią na spacer wyjść, byla tak cudnie rozbudzona i kochana... Siedziałą przez 1,5 godziny na łóżku i się bawiła:baffled::baffled::baffled::wściekła/y:).
Po sparawach na uczelni - mieliśmy pójść/pojechać na zakupowe szaleństwo - e efekcie końcowym - wydalismy prawie 1000 zł na Tatusia i auto :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jagódce kupiłam tylko butki w Smyku, a sobie w Makro szampon i paczkę gumek do włosów...Normalnie załamka... Żadnej zabawki (we wroławskiej IKEII nie było mat (tych co ma mamstud i moniqsan - a przydałaby nam się jak Jaga będzie nasłużbie u babć) dla Jagody, nic... A tatuś obkupiony w ciuchy i buty...
No ale potrzebował tego, więc rozumiem jego potrzebę:confused2::confused2::confused2:

Kiedy indziej sobie odbijemy:tak::-D:-D:-D

Tomeczku:
1000 Buziaków,
Zdrówka,
Uśmiechniętej Buzki,
Miłości,
Wymarzonych Zabawek,

Beztroskich Dni..
.....
Moniko a dla Ciebie pociechy z Synka, i wielu szczęśliwych Dni spędzonych Razem:tak:

Załączniki

• auto.jpg
    auto.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 27
Ostatnia edycja:
Dzień dobry Majóweczki!

moniko ucałuj Tomusia od Gaby i cioci mamstud z okazji ukończenia pół roczku!!

barmanko faceci zawsze znajdą czas żeby się wyspać :-) A tak serio, dobrze, że w pracy coraz lepiej. A co do wymiotów, z pewnością było to jednorazowe i nie ma się co zamartwiać.

florencja dziś rozmawiałam z pielęgniarką jak była u nas na zastrzyku, powiedziała, że przy tym okładów robić nie można...

Aga_k_m ja mam rozdanie dyplomów 19 grudnia, mam zamiar jechać ale zobaczymy jeszcze. Fajnie byłoby dostać uścisk dłoni rektora :-) A co do zakupów, ja miałam dziś szaleć po galeriach w Poznaniu bo normalnie nie mam w co się ubrać, do tego zrobić jakieś prezenty gwiazdkowe... i co? I dupa, że tak powiem... Gaba chora i siedzimy w domku :-(

Tikanis Kubuś śliczny!!

Dziś noc bez gorączki, za to wysypka się nasila... Pielęgniarka podejrzewa uczulenie na antybiotyk, jeśli do wieczora nie będzie lepiej trafimy do szpitala! Qwa no... :-(

MONIKA1977- MNÓSTWO BUZIACZKÓW DLA TOMUSIA :-):-)

florencja- tak własnie zaczęli robić i dzieki temu omineli bunt małej i tesknote :-)

jola466- ja iwem, że ona zdaje sobie sprawe, z tego i że się buntuje, no ale jakos musimy to przezyć, mysle, ze z każdym dniem będzie już coraz lepiej! Ale kurcze teraz człowiek docenia każdą chwilę spędzoną z niunią :-)

mamstud- biedna Gabunia, dużo zdróweczka dla niuni

tikanis- hahahah, faktycznie podobieństw mozna znaleść wiele ;-), musimy sobie dać radę, trzymam kciuki za ciebie kochana. Sliczny Kubulek :-) podobny do ciebie

barmanka79- wiem, jak mi tescie o tym powiedzieli to az płakac mi sie chciało, ale musi się przyzywczaić i zrozumiec, że mamusia zawsze po nią wróci :-) Ale teraz się zrobiła taka przylepka, fajnie bo wcześniej raczej taki rozbrykany urwisek, nie lubiła sciskania, przytulania za dlugiego no chyba, że była spiąca mocno a teraz....... moge ją przytulac ile chce;-)Dla mnie 7 godzinw pracy to też czas starcony wolałaby spedzac go z córcią, ale też chcę mojemu dziecku zapewnić byt, nie chce jej załowac na zabawki, ubranka, przyjemności, pop prostu, teraz wiecej czasu po pracy spedzam z niunia niz przed laptopem i co za tym idzie nie mam czasu na forum :-(, no ale chwile z dzieckiem są dla mnie wazniejsze i bezkonkurencyjne z forum!

moniqsan- kochana jakbys musiała tak wstawać i organizowac sobie dzień to też był dała radę, uwierz mi. Nie powiem, że jest to dla mnie przyjemnością, no ale jak mus to mus :sorry:

confi- kochana wiem dokładnie o tym i chciałam iśc się wykłócać, ale stwierdziłam , że ta praca jest spokojna, ludzie cudowni, i za te same pieniadze, po co mam wracać do tego co było i ciągle chodzić nerwowa, siedziec po godzinach, kurcze miec problem z urlopem, takze teraz to widze same plusy tego przeniesienia , wiec dałam sobie spokój. Ja własnie tez chciałam iśc na ten filmik, ale skoro go polecasz to na pewno sie wybiore. Musimy byc silne...... ;-)Widze kochana, ze była mała awnaturka, przykro mi, że cię nie wspomogłam ale sama rozumiesz, że teraz czas z niunia jest najwazniejszy i forum jest na 2 planie. Zresztą widzę, ze robi się coraz ciekawiej juz mamy 3 kłótnie imagination- forum otwarte, pula- okrusze (zzamknite) no i ty i roxy. jak tak dalej pojdzie to za pół roku nikt tu się nie będzie udzielał hahahah :-D

mamamatysia- gratki dla Filipka, moja Majucha też.......... fajnie to wygląda prawda, jak taki mały dzieciaczek, odpycha raczkami, albo odwraca głowkę mówiac nieeeeeee :-D Majucha też nie raczkuje, spokojnie, każdy maluch ma swój czas...

m@dzi@- o kurcze strasznie mi przykro, ale takie rewelacje to tylko w naszym pieknym kraju :-:)-:)-(

agakm- kochana przykro, mi że zakupki się nie udały buuuuuuu ale czasami tak bywa, ja jak się nastawiam to też nigdy nic nie kupię :-(A tak swoją drogą to masz bardzo miły głos , taki ciepły, po głosie mogę powiedzieć że musisz być naprawdę sympatyczną osóbką :-)

reklama
Hejka

Gratki dla Agi_k_m
Great.gif
i Barmanki
Great.gif

Co do mat, które kupujecie..są fajne ale mam lepszy pomysł na podłogę.. U mnie podłoga jest drewniana (czyt.zimna), więc zaopatrzyłam się w puzzle piankowe :tak: Dzięki temu ma cieplej i bardziej miękko.. Patrykowi kolorki się podobają a perforowana powierzchnia służy mu do skrobanie pazurkami..heh ;-) ogólnie podobają się :happy: i czekam aż w końcu zachęci go to do obrotów :rofl2:
Załączam fotkę może kogoś zainspiruję :rolleyes:

Załączniki

• puzzle.jpg
    puzzle.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 53
Do góry