reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Kochane mamuski nurtuje mnie takie pytanie
Na usg termin porodu wyszedl mi na 13 maja a w om 25 maja, powiedzcie mi czy nalezy sie w ogole sugerowac ta data z usg?? Tak mnie to ciekawi a zapomnialam zapytac lekarza!!!

Trudno powiedzieć ja miałam termin na 26 maja według OM a USG na 24 maja ale w 29 tyg ponieważ Zosia jest wagowo malutka usg wykazało ze termin to 29 maja. Ja nastawiam sie na termin bardziej OM

ankzoc- ja wg om mam termin na 2 maja a wg usg najwcześniejszy termin 28 kwietnia ... u mnie to maluka różnica za to u Ciebie prawie 2 tyg :szok:. Myślę, że powinnaś poprostu wcześniej mieć gotową torbę do szpitala- tak awaryjnie :tak: bo widać dzidzia u Ciebie może się pośpieszyć ...
A dla lekarzy to chyba termin om jest bardziej znaczący a z usg to taki pomocniczy... z tego co zauważyłam to przenoszoną ciążę liczy się od termin om. a nie usg :tak:

marzena80- u mnie lepiej niż iplus sprawuje się play. Widać wszystko zależy od miejsca użytkowania netu :tak:

widzę, że nie tylko w wawie jest problem z miejscami na położniczych odziałach... Teraz nie ma miejsc a co będzie jak przyjdzie nam rodzić w maju ... wtedy to będzie masakra ... przecież majowe dzieciaczki to wakacyjne dzieciaczki czyli wyż gwarantowany echhh:sorry2:...

dziewczyny !!! do porodu zostało mi 38 dni czyli jeszcze 17 dni muszę leżeć :-D a potem niech moja szyjka robi sobie co chce!!!

Widzę, że nie tylko ja muszę leżeć. Ula 28 a co tam z twoja szyjka czyżby rozwarcie tak jak u mnie:-(? Dziewczyny napiszcie czy już szykujecie rzeczy dla maluszków, pierzecie, rozkładacie łóżeczka tak na wszelki wypadek? Mój mąż marudzi żebym chociaż rzeczy poprała Fifiemu bo jakby co to będzie kryzys a metki poodcinane z praniem i prasowaniem poscieli do łózeczka z powodu braku czasu tez sobie nie poradzi:dry:

Cześć Dziewczyny :-)

Mamamatysia - ubranka mam już wszystkie poprane i poprasowane została tylko pościel, ręczniki i kocyki :-). Coraz bardziej jest mi ciężko, za miesiąc to raczej nie miałabym siły siedzieć i prasować godzinami.

hej mamusie ja tylko na chwilke!!!!!
dzis ide do poloznej na wizyte!!!!!!!!!!!!!!!!!
wiec trzymajcie kciukasy bo musze z na pogadac o porodzie..... co? gdzie? jak?
czy bede miala znieczulenie itp....
buzak dla was;))))))))

reklama
Do góry