reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Kochane mamuski nurtuje mnie takie pytanie
Na usg termin porodu wyszedl mi na 13 maja a w om 25 maja, powiedzcie mi czy nalezy sie w ogole sugerowac ta data z usg?? Tak mnie to ciekawi a zapomnialam zapytac lekarza!!!

Trudno powiedzieć ja miałam termin na 26 maja według OM a USG na 24 maja ale w 29 tyg ponieważ Zosia jest wagowo malutka usg wykazało ze termin to 29 maja. Ja nastawiam sie na termin bardziej OM

ankzoc- ja wg om mam termin na 2 maja a wg usg najwcześniejszy termin 28 kwietnia ... u mnie to maluka różnica za to u Ciebie prawie 2 tyg :szok:. Myślę, że powinnaś poprostu wcześniej mieć gotową torbę do szpitala- tak awaryjnie :tak: bo widać dzidzia u Ciebie może się pośpieszyć ...
A dla lekarzy to chyba termin om jest bardziej znaczący a z usg to taki pomocniczy... z tego co zauważyłam to przenoszoną ciążę liczy się od termin om. a nie usg :tak:

marzena80- u mnie lepiej niż iplus sprawuje się play. Widać wszystko zależy od miejsca użytkowania netu :tak:

widzę, że nie tylko w wawie jest problem z miejscami na położniczych odziałach... Teraz nie ma miejsc a co będzie jak przyjdzie nam rodzić w maju ... wtedy to będzie masakra ... przecież majowe dzieciaczki to wakacyjne dzieciaczki czyli wyż gwarantowany echhh:sorry2:...

dziewczyny !!! do porodu zostało mi 38 dni czyli jeszcze 17 dni muszę leżeć :-D a potem niech moja szyjka robi sobie co chce!!!

Widzę, że nie tylko ja muszę leżeć. Ula 28 a co tam z twoja szyjka czyżby rozwarcie tak jak u mnie:-(? Dziewczyny napiszcie czy już szykujecie rzeczy dla maluszków, pierzecie, rozkładacie łóżeczka tak na wszelki wypadek? Mój mąż marudzi żebym chociaż rzeczy poprała Fifiemu bo jakby co to będzie kryzys a metki poodcinane z praniem i prasowaniem poscieli do łózeczka z powodu braku czasu tez sobie nie poradzi:dry:

Cześć Dziewczyny :-)

Mamamatysia - ubranka mam już wszystkie poprane i poprasowane została tylko pościel, ręczniki i kocyki :-). Coraz bardziej jest mi ciężko, za miesiąc to raczej nie miałabym siły siedzieć i prasować godzinami.

hej mamusie ja tylko na chwilke!!!!!
dzis ide do poloznej na wizyte!!!!!!!!!!!!!!!!!
wiec trzymajcie kciukasy bo musze z na pogadac o porodzie..... co? gdzie? jak?
czy bede miala znieczulenie itp....
buzak dla was;))))))))

reklama
Do góry