reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
a ja wróciłam właśnie z wizyty:-) Jestem zadowolona bo gin zrobił nam usg a myślałam, że będę musiała czekać do kwietnia
Filipek waży 2300, ułożenie :rofl2:, a pępowina daleko :-D
jak się cieszę :-D

moja szyjka nadal krótka ale najważniejsze, że się nie skraca bardziej. Nadal muszę leżeć i tak do 38 tyg. tj. do 10 kwietnia ... a potem to odstawiam leki i mogę rodzić ... jeny to za 21 dni ...3 tygodnie...:baffled:

witam nowe majówki

Gratuluję udanej wizyty!

Mi też lekarz powiedział, że byle do 11 kwietnia, a potem to już mogę rodzić. Ale ja bym chciała jak najdłużej.

hej dziewczyny , dacie rade , wytrzymacie do maja ;-) ,będzie tu smutno szczególnie tym przeterminowanym jak sie wysyp zacznie w kwietniu.
A u mnie dzionek spokojny , nawet nie chciało mi sie na zakupki jechać i leniucha miałam a raczej dołek z łezkami .Ach żeby nie ten brzucho,ale cóż pod koniec zawsze jakieś rozterki a ja z regóły bardzo aktywna jestem a teraz takie uziemienie:no:. Najgorsze jest to że moj M nie ma pracy a ja bym miała i chyba jak tylko urodze to po dwóch miesiącach bende musiała iść do roboty i tyle z mojego macierzyństwa.:crazy:

ło matko dziewczyny..wyście powariowały z tym pisaniem:baffled: ładnie musiałam nadrabiać:-)
U mnie dzionek minął bardzo przyjemnie..do południa pojechałam do rodziców (zaliczone dzisiaj dwa obiadki:-)) a po południu poszłam do mnie do pracy odwiedzić koleżankę..tak to do pracy można chodzić ..na kawkę:-) przynajmniej poopowiadała mi co się w firmie dzieje i jestem na bieżąco:-)
anula - może nie będziesz musiała tak szybko iść do pracy ..może jeszcze wszystko sie wydarzyć..trzeba być dobrej myśłi:-)
w ogóle dziewczyny to zauważyłam że większości się wydaje że urodzi wcześniej..hmmm no nie wiem zobaczymy czy maleństwa też są tego zdania:-)
ja mam termin na 21 maja tak że niby mam jeszcze czas i jak na początku ciąży wydawało mi się że urodzę później to teraz nie wiem:-) byle nie w kwietniu bo to będzie za wcześnie ale już od początku maja będę spokojna i niech się dzieje wola nieba:tak: tyle że moja księżniczka dalej główkę ma u góry u mnie zaczął sie 32 tc i wiem że coraz mniejsze szanse są na to że się odwróci..no cóż pożyjemy zobaczymy...codziennie z nią rozmawiam:tak: i namawiam ją do fikołka ale ona chyba ma w nosie prośby mamusi:tak:

Mój najbliższy termin z usg to 24 kwietnia i strasznie się cieszę !! :-D Mam nadzieję, że sprawdzi się, bo 38 od om będzie w dniu 22 kwietnia, więc jest 80% szans , że będzie w kwietniu :tak:

Witam Arie - masz na ten sam dzionek termin co ja :-) sama końcóweczka maja :-)
Nie było mnie tu kilka dni i nie nadrobię was kochaniutkie raczej-
czy sa jakies wieści od Akuni ??? jak sie miewa - ściskam mimo wszystko mocniasto strasznie ....
Hej
nie wiem jak Ty ale ja mam nadzieję ze sprawa rozwiąże sie znacznie szybciej heh mowiac znacznie mam na mysli tak ok 2 tyg ...może ha

Widze, ze wiekszosc z nas ma nadzieje na ok. 2 tygodnie wczesniejszy porod:tak: Ciekawe, ktorej z nas sie spelni:tak:;-):-D Ja chcialabym "dociagnac" do 10 maja, a pozniej niech jak najszybciej nastapi porod:tak:

U nas znow piekny dzien sie zapowiada, sloneczko swieci:tak: Jeszcze nie bylam na dworze, ale chyba jest dosc cieplo:tak: Wlasnie przed chwila dostalam jakiegos "powera" i umylam wszystkie podlogi w mieszkaniu:tak:

reklama
Witam Was z samego rana:)

Ja też wczoraj jakiegoś doła miałam, brzuszek mnie bolał, jakaś taka słaba byłam, głowa bolała. Chyba sie trochę w pracy przemęczyłam...................... i jakby nie to że musze pracować do końca marca juz teraz bym poszła na chorobowe.
Zadzwoniłam wczoraj do mamy żeby sie komuś wypłakać i powiedziec jak to sie źle czuje a ona zaczeła ziewać i opowiadać jak to bardzo źle czuje sie moja siostra(która jest też w 9 tyg. ciąży i juz od samego początku nie pracuje) Tak mi sie jakoś przykro zrobiło bo nademną sie tak nikt nie litował......................a początek ciąży miałam okropny.................... z 3 razy dziennie miałam wizytę w kibelku......... teraz też przy końcu ciąży nikt nawet nie zapyta jak sie czuje......... a siostrę mama wyręcza ze wszystkiego, bo taka biedna:zawstydzona/y:chodzi do niej sprzątać, gotować, małą z przedszkola odbiera bo siostra musi odpoczywać:-(
Trochę mi z tym źle i jak zakończyłam połaączenie to sobie tak z 2 godz. popłakałam.

Ale wrócił mój kochany M z pracy i tak mi jakoś zajął czas ze juz o tym nie myślałam:-):-):-)

Dziś mamy piękny dzień, wiec wpadne na chwilke do pracy i później jadę z M nad jeziorko:-):-):-)

Do góry