reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Iwonka ja też mam problem z hemoroidami i nie wiem co mnie czeka po porodzie.....:baffled: - jakoś nigdy sie nimi nie przejmowałam całe życie zaparcia teraz jeszcze bardziej.
Stosujesz lub stosowałas coś po porodzie?

AgA,
problemu hemoroidów nie można niestety zlekceważyć, bo nie leczone prowadzą do raka odbytu:-(.

reklama
malgoss przepis juz dodalam.... Jak sie moje ciacho scisnie to narobie wam wiekszej ochoty na nie zdjeciami :-D Bardzo ladnie (nie przechwalajac sie) wyszlo mi ulozenie herbatnikow....

Widze, ze pojawil sie temat hemoroidow. Ja myslalam, ze wlasnie je mam, ale to wcale nic nie bolalo, wiec stwierdzilam, ze mam urojenia. No, ale NIE! Bable nadal sa. Mowie "PIEKNIE" moja matka bez przerwy narzekala, wiec pewnie genetycznie odziedziczylam sklonnosc do nich. Na szczescie znalazlam w necie info, ze u kobiet w ciazy robi sie tzw "przerost anodermy". Anoderma jest tkanka, z ktorej odbyt jest zbudowany. No i to wyglada ciut jak hemoroidy, ale nic zupelnie nie boli. W zasadzie nawet nie przeszkadza. Ja przez przypadek to "wyczulam" jak sie myslam ktoregos dnia.

Hemoroidy tez sa przypadloscia ciezarnych. Nie zycze zadnej z nas tego. Nawet nie wiem, jak to jest je miec, ale mozna sobie wyobrazic. Kiedys z ciekawosci (ja juz tak mam, ze ogladam choroby) ogladalam zdjecia i obrazki jak sie to robi.... BLE BLE!

Ostatnia edycja:
a JA JUŻ NAPRAWDE ODLICZAM DNI DO KONCA DLATEGO ZE NIE MOGE SIE DOCZEKAC OCZYWISCIE ALE ROWNIEZ DLATEGO...ZE TO TRWA JUZ TAK DLUGO I JESZCZE TE WSZYSTKIE DOLEGLIWOSCI...NIE NALEZE WIDOCZNIE DO OSOB KTORE MOGLYBY CHODZIC W CIAZY CALY CZAS ;-)

Aria widzę, że masz córeczkę Nataszę. Ja dopiero zamierzam takie imię dać mojej córci. A drugie maleństwo jak bedzie miło na imię?

Witam nowe mamusie:-D

A ja prasuje prasuje i konca nie ma...:-Dile tych ciuszkow, recznikow, pieluszek, sciereczek, sliniaczkow:szok:az mnie prawa reka rozbolala. Ja mam za to metode biore deske na najnizszy poziom i siedze na lozku i prasuje i sie w ten sposob nie mecze:tak:Nawet maz dzisiaj z 1h poprasowal:rofl2:Jezeli chodzi o proszek ja kupilam taki dla niemowlakow (w Grecji sa 2 ja wzielam PRODERM) i w plynie tak samo zmiekczac. Generalnie nawet dla nas proszek kupuje w plynie nie w proszku jakos wydaje mi sie ze pralka nie zawsze moze proszek wyprac. Ale mi mala szaleje w brzuszku:tak:normlanie cos sie kreci...

Paula ja ta suszarke kupilam miesiac temu i jestem z niej bardzo zadowolona jest stabilna ( a u mnie od morza czesto wieje i te zwykle sie przewracaly) no i sie sklada:-D

Confi ja jak mieszkalam w Wawce to tez balkonu nie mialam:dry:dlatego podoba mi sie grecja oni tu maja po 3 balkony minimum tu gdzie wynajmujemy sa 2. Jedna wielka wyranda (z zdjecia) a drugi od sypialni mniejszy. A teraz w naszym nowym mieszkanku co sie przenosimy mam 3 wielkie wyrandy, chyba w przyszlosci jedna zamkne i zrobie pokoj:rofl2:

reklama
kokoszka- ja tez jestem z niej bardzo ale to bardzo zadowolona... i masz racje jest niesamowicie stabilna... powodzenia kochana z tym prasowaniem tylko sie nie przemeczaj....

Kurcze a ja dalej czekam na ta paczke.... jeszcze ich nie ma.... juz sie wpieniam....

Do góry