reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
hej madz
tez mam taki problem dlatego zglosilam to ginekologowi (dziwny tez zapach byl tego sluzu)i ona zaraz zbadala to pod mikroskopem stwierdzila ze to nie sa raczej wody.....ale wyslala tez do laboratorium na wszelki wypadek!!!zmierzyla ilsoc wod plodowych czy jets wystarczajaca...i powiedziala ze jest ok
ide na konrole za tydzien...takze sprawdzic dlugosc szyjki bo dzidzia juz jest glowa w dol i nigdy nie wiadomo!!!
pozdrawiam
jak nie jestes pewna lepiej zapisz sie na wizyte .....lepiej chuchac na zimne!!!!

madzia- a moze masz po prostu jakis stan zapalny... mi tez tak lecialo i myslalam ze to wody przezroczysty czasem mleczno bialy niby woda... cos strasznego... i po prostu stwierdzono mi stan grzybiczny i przepisano masc i tableteczki dopochwowe... idz do lekarza wszystko ci powie... nie ma co sie martwic za wczasu...

A dobrze sypiasz?
Może po prostu przemęczona jesteś i tyle
A wyniki ciężarnych nigdy nie są takie jak normy zwykłych ludzi
bo my mamy w sobie kruszynki

Nam potrzeba po prostu słoneczka :-)

Moje wyniki zawsze oglądało 2 lekarzy i żadnen nigdy nawet nie wspomniał o anemii - będzie dobrze :)
sypiam całkiem dobrze, od dawna nie przesypiałam calych nocy:tak:
Mam nadzieję, że gin mnie uspokoi, a jeśli to nawet anemia, to zadba by niczego nie brakło mi i Maluszkowi :-)

madzia wiadomo że lepiej nie lekceważyć niczego w ciąży ale ja na Twoim miejscu byłabym spokojna..jeśli ten śluz nie ma zapachu to w ogóle nie powinnaś się denerwować...ja mam cały czas taki śluz tylko u mnie jest taki mleczny kolor i lekarz mi powiedział że to nie jest żaden stan zapalny!! Tylko niektóre kobiety w ciąży tak mają...ja nawet użyłam określenia że mam upławy a on mi powiedział i mnie poprawił że to nie są upławy (bo upławy to stan chorobowy) tylko śluz który nawet pod koniec ciąży mogę mieć jeszcze bardziej obfity...tak że główka do góry...wiadomo gdyby się z ciebie lało Bóg wie jak to lepiej śmigaj do szpitala..niech to wtedy sprawdzą ale tak to nie ma co sie nakręcać...
Życzę zdrówka
Właśnie skończyły się skoki i nasi skoczkowie na II miejscu:tak: rany ale się cieszę:tak:

a ja dziś z okazji 1 dnia wiosny pomyłam okienka wysprzątałam cały domek i padam jeszcze tylko obiadek i drugie pranie i wsio ale mam energii :tak:

Witam was drogie mamusie mam do was takie pytanie od pewnego czasu coś ze mnie wypływa taki mleczno przeźroczysty śluz troche sie martwie czy to przypadkiem nie jest coś groźnego nie wiem jak odchodza wody ani nic jak mam wkładke to tak za godzinke juz czuje ze jest mokra jak myslicie to normalne?
Ja tylko dodam, że w momencie pękania błon płodowych - jeśli kobieta stoi lub chodzi to wyciek jest dość mały :-) gdyż główka dziecka działa jak korek :tak: a gdy budzi się rano w mokrej pościeli to wody płodowe można rozróżnić od moczu po zapachu: wody mają słodkawy zapach a mocz ma zapach amoniaku. Dodatkowym sygnałem świadczącym o przerwaniu błon jest utrzymujące się sączenie jasnego płynu o słomkowym kolorze.
Ale na taki rozwój akcji mamy jeszcze czas :rolleyes: :rofl2:
Nie martw się - u Ciebie to z pewnością tylko śluz a do środy na pewno dasz radę bo nawet jeśli to wody płodowe to spokojnie zdążysz- bo jak czytałam wody są systematycznie uzupełniane :yes:

Ostatnia edycja:
reklama
ja mam cały czas taki śluz tylko u mnie jest taki mleczny kolor i lekarz mi powiedział że to nie jest żaden stan zapalny!! Tylko niektóre kobiety w ciąży tak mają...ja nawet użyłam określenia że mam upławy a on mi powiedział i mnie poprawił że to nie są upławy (bo upławy to stan chorobowy) tylko śluz który nawet pod koniec ciąży mogę mieć jeszcze bardziej obfity

ja mam tak samo :tak: biały gęsty śluz...
też myślałam że to grzybek, ale gin (byłam tydzień temu) powiedziała że to tylko upławy zwiększone w ciąży i że nie ma czym się stresować :tak:

Do góry