reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Kaatharina - aaaaaaaaaaaaaaaa początek kwietnia ? :szok: A ja chciałam żeby był byczkiem ... chodzi mi oczywiście o znak zodiaku :-D Na razie to raczej z wagi jest byczkiem :-D:-D
ankzoc - dobrze kochana , będę miała na uwadze Twoje słowa :tak: Masz rację, teraz będzie tylko u mnie mieszkał i czekał na ciepełko na zewnątrz. Owszem dorzuci do wagi jakiś kilogram , ale na tym spokój :-)
Ale zobaczyłam teraz wyniki z usg z pierwszej ciąży i w tym samym czasie mój pierwszy miał tylko 1391 g . Dobrze , będę głęboko oddychała ... :-) Raz, dwa, trzy ... :baffled:

reklama
jak was tak czytam to sam sie zastanawiam ile moj maluszek bedzie mial za tydzien. zobaczymy. ja sie balam bardzoz e bede miala olbrzyma bo na hormonach lece ale wychodzi ze nie bo w 23 mial ok 700 gram. zobaczymy
Ja ide lulu bo ostatnio wczesnie sie klade i pozno wstaje.

ja z kolei chciałabym urodzić wcześniej tzn nie zrozumcie mnie źle...mam termin na 21 maja ale lekarz powiedział że dwa tygodnie do przodu czy do tyłu są jak najbardziej prawidłowe.. i tak sobie myślę że fajnie by było już mieć na początku maja maleństwo przy sobie:tak:

Nina ja też bym wolała te 2 tygodnie wcześniej bo mam termin na 25 maja a 20 czerwca wybieramy się na wesele do brata od mojego męża. Wolała bym więc 2 tyg. przed niż po :)

Aga, nie za wcześnie na KTG?:confused: Jak ja chciałam choć na sekundkę, to mi położne mówiły w szpitalu, ze dopiero od 30 tyg. się wykonuje KTG, bo wcześniej Maluszek jest jeszcze za malutki i nie zawsze słychać serduszko

U nas widac z tego jest inna procedura:tak: Do KTG przylaczaja Cie juz ok. 26 tygodnia i serce zawsze dobrze slychac:tak:. W pierwszej ciazy tez tak mialam. Zawsze lezy sie po ok. 20 minut, a pozniej lekarz wartosciuje wynik.

Nina ja Cie bardzo dobrze rozumiem i tez mi sie marzy porod z dwutygodniowym wyprzedzieniem, to bylaby wowczas polowa maja:tak: Ciaza donoszona, to taka, ktora matka donosila do 37 tygodnia, czyli urodzic trzy tygodnie wczesniej tez nie oznacza ciazy wczesniaczej:tak:

Dziewczyny ja jestem już po wizycie. Z moim maluszkiem wszystko ok. Waży 1270 gram i podobno jest duży! Szyjka zamknięta, no i nadal jest to chłopiec, także czekamy na Ignasia:))).

Velvet jak ja bylam na ostatnim USG w 28tygodniu i 2dni to wedlug USG termin porodu wyszedl na 5.5.09 (termin mam jak ty mialas na 6maja) teraz bede miec wizyte jak bede w 32 tygodniu:-Dzobaczymy co wtedy wykarze....ale ja tez bede miec torbe gotowa poczatek kwietnia...:tak:a poza tym my sie przeprowadzmy na swoje na poczatku kwietnia i boje sie ze sie nie wyrobie z iloscia obowiazkow:baffled:Tez chce zeby moja ksiezniczka pozostala byczkiem:-DMoja corcia ma 1600 znaczy miala w 28tygodniu teraz spokojnie bedzie miala z 2kg :eek:ale teraz nic nie przybralam na wadze...hehe...dieta:laugh2:wlasnie pizza przyszla hawajska moja ulubiona...

Dzisiaj kochana bylam kupic staniki i poszlam jak zwykle do Benettona maja tam najwygodniejsze staniki na swiecie...i wiecie co kupilam juz rozmiar L:eek::szok:gdzie ja nosilam S przed ciaza:baffled:nie powiem ze sie ciesze miec teraz wieksze piersi sa jak po silikonie:-Dkupilam dwa...i oczywiscie mieli tez ciuszki dla dzieci i kupilam mojej ksieznice ogroniczki i spioszki wstawie pozniej fotografie na forum szalnstw zakupowych...Moj maz mi powiedzial ze on chce zebym nadal sobie kupowala ladne rzeczy a nie tylko malej:sorry::-D:-DA mi sie znowu zaczely seminaria greckie...nie wiem czy je skoncze bo koncza sie w lipcu...zobacze narazie chodze:-Dwszystkie moje znajome jak mnie zobaczyly byly zdziwione ponoc sie nie zmienilam w ciazy mam tylko brzuszek, to im powiedzialam chyba mnie nie pamietacie sprzed ciazy:tak::eek:hehehe...Ide szamac moja pizze bo maz krzyczy ze zje cala:rofl2:buzki i milego wieczorku

Co do terminow porodow to moja corka urodzila sie pod koniec 38tyg i bardzo sie cieszylam ze sie pospieszyla bo przynajmniej ominelo mnie to okrutne poterminowe oczekiwanie... No a tym razem to powiem wam ze powoli dostaje paranoii jesli chodzi o porod przedwczesny. Non stop tylko slysze jak to blizniaki lubia sie za bardzo pospieszyc na swiat:-( Kazdy kolejny tydzien traktuje jak dar od losu. Termin mam na 31 maja, wiec powinnam byc ostania z majowek do rozpakowania, a boje sie ze bede pierwsza:confused: a tak bym chciala donosic maluszki przynajmniej do poczatku maja...

reklama
kokoszka - no to coś pokręciłam z wagą Twojej Mani :sorry2: Co do porodu na 2 tygodnie przed terminem, to nie mam pretensji dla mnie to na rękę, bo 10 maja mam komunię starszego synka, ale przeraża mnie waga malucha :szok: Ale będę pamiętała słowa aknzoc , że teraz to będzie tylko mieszkał :-)
To mówisz, że szamiesz pizzę ?? ;-) To ja idę ugotować sobie brukselkę na parze ! I to całą torebkę 400 gram !!!!! :-D

Do góry