reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Kaatharina - aaaaaaaaaaaaaaaa początek kwietnia ? :szok: A ja chciałam żeby był byczkiem ... chodzi mi oczywiście o znak zodiaku :-D Na razie to raczej z wagi jest byczkiem :-D:-D
ankzoc - dobrze kochana , będę miała na uwadze Twoje słowa :tak: Masz rację, teraz będzie tylko u mnie mieszkał i czekał na ciepełko na zewnątrz. Owszem dorzuci do wagi jakiś kilogram , ale na tym spokój :-)
Ale zobaczyłam teraz wyniki z usg z pierwszej ciąży i w tym samym czasie mój pierwszy miał tylko 1391 g . Dobrze , będę głęboko oddychała ... :-) Raz, dwa, trzy ... :baffled:

reklama
jak was tak czytam to sam sie zastanawiam ile moj maluszek bedzie mial za tydzien. zobaczymy. ja sie balam bardzoz e bede miala olbrzyma bo na hormonach lece ale wychodzi ze nie bo w 23 mial ok 700 gram. zobaczymy
Ja ide lulu bo ostatnio wczesnie sie klade i pozno wstaje.

ja z kolei chciałabym urodzić wcześniej tzn nie zrozumcie mnie źle...mam termin na 21 maja ale lekarz powiedział że dwa tygodnie do przodu czy do tyłu są jak najbardziej prawidłowe.. i tak sobie myślę że fajnie by było już mieć na początku maja maleństwo przy sobie:tak:

Nina ja też bym wolała te 2 tygodnie wcześniej bo mam termin na 25 maja a 20 czerwca wybieramy się na wesele do brata od mojego męża. Wolała bym więc 2 tyg. przed niż po :)

Aga, nie za wcześnie na KTG?:confused: Jak ja chciałam choć na sekundkę, to mi położne mówiły w szpitalu, ze dopiero od 30 tyg. się wykonuje KTG, bo wcześniej Maluszek jest jeszcze za malutki i nie zawsze słychać serduszko

U nas widac z tego jest inna procedura:tak: Do KTG przylaczaja Cie juz ok. 26 tygodnia i serce zawsze dobrze slychac:tak:. W pierwszej ciazy tez tak mialam. Zawsze lezy sie po ok. 20 minut, a pozniej lekarz wartosciuje wynik.

Nina ja Cie bardzo dobrze rozumiem i tez mi sie marzy porod z dwutygodniowym wyprzedzieniem, to bylaby wowczas polowa maja:tak: Ciaza donoszona, to taka, ktora matka donosila do 37 tygodnia, czyli urodzic trzy tygodnie wczesniej tez nie oznacza ciazy wczesniaczej:tak:

Dziewczyny ja jestem już po wizycie. Z moim maluszkiem wszystko ok. Waży 1270 gram i podobno jest duży! Szyjka zamknięta, no i nadal jest to chłopiec, także czekamy na Ignasia:))).

Velvet jak ja bylam na ostatnim USG w 28tygodniu i 2dni to wedlug USG termin porodu wyszedl na 5.5.09 (termin mam jak ty mialas na 6maja) teraz bede miec wizyte jak bede w 32 tygodniu:-Dzobaczymy co wtedy wykarze....ale ja tez bede miec torbe gotowa poczatek kwietnia...:tak:a poza tym my sie przeprowadzmy na swoje na poczatku kwietnia i boje sie ze sie nie wyrobie z iloscia obowiazkow:baffled:Tez chce zeby moja ksiezniczka pozostala byczkiem:-DMoja corcia ma 1600 znaczy miala w 28tygodniu teraz spokojnie bedzie miala z 2kg :eek:ale teraz nic nie przybralam na wadze...hehe...dieta:laugh2:wlasnie pizza przyszla hawajska moja ulubiona...

Dzisiaj kochana bylam kupic staniki i poszlam jak zwykle do Benettona maja tam najwygodniejsze staniki na swiecie...i wiecie co kupilam juz rozmiar L:eek::szok:gdzie ja nosilam S przed ciaza:baffled:nie powiem ze sie ciesze miec teraz wieksze piersi sa jak po silikonie:-Dkupilam dwa...i oczywiscie mieli tez ciuszki dla dzieci i kupilam mojej ksieznice ogroniczki i spioszki wstawie pozniej fotografie na forum szalnstw zakupowych...Moj maz mi powiedzial ze on chce zebym nadal sobie kupowala ladne rzeczy a nie tylko malej:sorry::-D:-DA mi sie znowu zaczely seminaria greckie...nie wiem czy je skoncze bo koncza sie w lipcu...zobacze narazie chodze:-Dwszystkie moje znajome jak mnie zobaczyly byly zdziwione ponoc sie nie zmienilam w ciazy mam tylko brzuszek, to im powiedzialam chyba mnie nie pamietacie sprzed ciazy:tak::eek:hehehe...Ide szamac moja pizze bo maz krzyczy ze zje cala:rofl2:buzki i milego wieczorku

Co do terminow porodow to moja corka urodzila sie pod koniec 38tyg i bardzo sie cieszylam ze sie pospieszyla bo przynajmniej ominelo mnie to okrutne poterminowe oczekiwanie... No a tym razem to powiem wam ze powoli dostaje paranoii jesli chodzi o porod przedwczesny. Non stop tylko slysze jak to blizniaki lubia sie za bardzo pospieszyc na swiat:-( Kazdy kolejny tydzien traktuje jak dar od losu. Termin mam na 31 maja, wiec powinnam byc ostania z majowek do rozpakowania, a boje sie ze bede pierwsza:confused: a tak bym chciala donosic maluszki przynajmniej do poczatku maja...

reklama
kokoszka - no to coś pokręciłam z wagą Twojej Mani :sorry2: Co do porodu na 2 tygodnie przed terminem, to nie mam pretensji dla mnie to na rękę, bo 10 maja mam komunię starszego synka, ale przeraża mnie waga malucha :szok: Ale będę pamiętała słowa aknzoc , że teraz to będzie tylko mieszkał :-)
To mówisz, że szamiesz pizzę ?? ;-) To ja idę ugotować sobie brukselkę na parze ! I to całą torebkę 400 gram !!!!! :-D

Do góry