reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Jakiś czas temu pisałyście o chamstwie w busach / tramwajach, kolejkach. A jak zrozumieć ludzi, którzy nie myślą o tym co mówią do ciężarnej na co dzień? Pytania w stylu "czy czujesz się gotowa do macierzyństwa?", "jak sobie radzisz w TEJ sytuacji"(czyt. "jak ja ci współczuję) od właściwie obcych dla mnie osób rozbrajają mnie. A dziś zostałam zapytana wprost ile mam lat :no: Nie rozumiem czy można tłumaczyć to wścibstwem czy głupotą :dry:

reklama
okruszku p zycze znalezienie przez meza szybko jakies fajknej pracki :)
mama_bartusia- ja ci tez kochana zycze spoznione ale szczere wszytskiego naj.. przede wszytskim urodzenia o czasie zdrowego i slicznego dzidziusia.. i jesli rodzisz natrualnie to szybkiego porodu..:rofl2:
ladygab- hmm sama nie wiem raczej nie sadze zeby szef bardziej lubil mnie od niej,, sama nie wiem co sadzic o tej osobie.. potworedza sie to co wczesniej zauwazylam ze jest falszywa, wredna i lubi knuc intrygi...

Hej Kobietki. Sporo czasu mnie tu nie było. Chciałam napisać kilka słów. Przede wszystkim do Lilian. Ślę Jej i Jej Kruszynkom masę ciepłych myśli. Wierzę w to, że wszystko będzie dobrze, mimo, że teraz jest cieżko - wkrótce z pewnością zaświeci Słońce, a będzie to dzień, w którym Lilian wyjdzie ze szpitala ze swoimi zdrowymi i pięknymi Dziewczynkami. Gorące Uściski dla tak dzielnej Mamy jaką jest Lilian. Myślami jestem przy Niej.
Okruszku trzymaj się cieplutko, Twój Mąż z pewnością niebawem znajdzie pracę. Trzymam kciuki za to, żeby się udało.
Pozdrawiam gorąco wszystkie Majowe Mamusie.

Kafka85 - ja już przestałam przejmować się tekstami obcych dla mnie osób. Teraz jakoś tego nie zauważam specjalnie choć nie powiem zdarzyło mi się, że usłyszałam " I co tam słychać grubasku?" I to w sytuacji kiedy uważałam, że wyglądam wyjątkowo ładnie i tak też się czułam ;-). Uwielbiam takie wyczucie....Ale w pierwszej ciąży też miałam pytania o wiek, tudzież za plecami słyszałam : Taka smarkula a już z brzuchem (celowały w tym starsze panie, a dodam że miałam wtedy 28 lat ;-) ) Rzeczywiście niespecjalnie wyglądam na swój wiek ale to nie uprawnia nikogo do krytykowania mnie. Teraz tylko raz usłyszałam, jak Wy sobie poradzicie z dwójką dzieci? Normalnie mną zatrzęsło, co najmniej jakbym miała 10 wychowywać...Porażka. A ja tu myślę o jeszcze jednym ;-)
Tak więc dałam sobie na wstrzymanie i po prostu pomijam milczeniem ale czasami coś odpowiem, nie zawsze przyjemnie.

Okruszku - trzymam kciuki, za szybkie znalezienie pracy przez Twojego męża.. A tak napewno będzie:-) zobaczysz:-):-):-)
Po pierwsze jest facetem - a facetom zawsze łatwiej znaleźć pracę, a jeżeli dodatkowo należy do typu obrotnych facetów, to pewnie już w przyszłym tygodniu ogłosisz nam szczęśliwą nowinę :-D
Póki co główka do góry:-D

Co do uwag obcych osób... ehhh... to BOLI... ale pamiętajmy - to są obcy, i miejmy ich uwagi głęboko gdzieś...

Hej dziewczynki właśńie wrociliśmy z Rura parku w Katowicach-bylismy na urodzinach Olusia kuzynki , jestem padnieta mój synus tez niesamowicie. Zaraz sie ide położyc weszłam tylko zerknac co słychować u was - :-)
Okruszku strasznie mnie zmartwiła wiadomośc o wypowiedzeniu twojego męża- musisz go wspierać sadze ,że praca sie znajdzie - kurcze choć wiem jak cięzko w waszym regionie o zatrudnienie i dobra płace- poł rodziny pochodzi mojej spod szczecinka- czarne. Kurcze najpierw wiadomośc o serduszku , która na szczeście była mylna, potem sprawa z mieszkankiem , Lilian i teraz to. trzymam kciuki - i jestem serduchem przy tobie kochana po kilku niepowodzeniach musi zaświecic słoneczko :-) -życie daje kopa czasem, ale przez to stajemy sie silniejsi. Buziulki

Misza -gratuluje studniówki tobie i dzidziulkowi :-). A co do meza troszkę wczoraj mu opowiedziałam o Lilian i tez sie przejoł, a w nocy to juz wogole heh

Mamo Bartusia wszystkiego najlepszego!!! Dużo zdrowia i spełnienia najskrytszych marzeń!!!
Okruszku bardzo mi przykro z powodu Twojego męża. Mam nadzieję, że szybko znajdzie nową pracę. A może ten pomysł z fotografią, który podsunęła jedna z dziewczyn, jest rzeczywiście trafiony. Warto spróbować. Twoje fotki są brdzo ładne i może należy wykorzystać ten talent. Ściskam mocno!!!

Mamo Bartusia wszystkiego najlepszego!!! Dużo zdrowia szczęścia i spełnienia marzeń.
Okruszku bardzo mi przykro z powodu Twojego męża. Mam nadzieję, że szybko znajdzie nową pracę. Trzymam kciuki

reklama
Mamo bartusia !!wszystkiego naj naj naj!!!krotkiego porodu i w miare bezbolesnego.....
buziaki pozdrawiam;-)

Do góry