reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Witajcie Dziewczynki :-)

Paula7
dziękuję Ci za przepis na faworki....na razie i tak nie mogę jeść słodkości i pyszności więc poczekam na okazję, która już niebawem bo 19 lutego jest tłusty czwartek, więc faworki na taką okazję jak znalazł ;-):-D;-) Już się nie mogę doczekać.
A co do przepisu...to dosyć suche to ciasto...czy ciężko je się zagniata? Bo jeśli tak, to muszę je zrobić gdy M będzie w domu, bo on wtedy zagniecie...I czy ten spirytus coś powoduje oprócz smaku? Bo u nas w domu nie używamy alkoholu żadnego...

Foxy924 Dziękuję...:-pdokładnie tak się czuję, niesamowite uczucie i bardzo się dziś ekscytuję !!!:-D:-D:-D
A co do mojego boku, to niestety spacer tylko pogorszył ten ból, byłam tylko godzinę, a ledwo wróciłam tak mnie rozbolało :eek: Położyłam się dopiero po jakimś czasie przeszło....ale jak tylko wstałam to na nowo się zaczynało. M jak wrócił z pracy ro mi zafundował 2 masaże...jeden po obiedzie, a drugi po kąpieli...i na razie nie czuję takie ostrego bólu ;-):nerd:;-)

Marychana21
gratulację zdrowego synusia!!! :-D:-D:-D Wspaniała wiadomość!!! Ja mam dziś badanie Maleństwa na USG na 19.00 więc ..hmm... taj jak pisałam bardzo się ekscytuję i nie mogę doczekać!!!

Tikanis
zajrzałam co tam wybrałaś...i chciałam Cię zapytać czy na łóżeczko już na pewno się zdecydowałaś??? :eek: Wiesz kiedyś poruszałyśmy tu temat takich łóżeczek turystycznych....Mi one też się bardzo podobały, ale poczytałam na forach o opiniach i tu zresztą też były podobne, że nazwa mówi sama za siebie - to łóżeczko jest turystyczne i używając je na codzień ma wiele wad...Owszem jest ładne, ale nie wyobrażam sobie by moje Maleństwo cały czas w nim mieszkało. Ono jest super na wyjazdy gdzieś....ale na codzień wiele mu brakuje. Poczytaj o tych łóżeczkach nim się zdecydujesz. Oczywiście decyzję podejmiesz sama :tak:
Pozdarwiam!

Pozdrawiam wszystkie Mamusie...i Ciebie Liliann ... Trzymam kciuki również za Twoje dzisiejsze badanie Maluszków ;-);-)
Buzaiaki dla wszystkich i dobrych nastrojów...:-D:-D:-D
I zdrówka dla każdej, która choruje....jak najszybciej wracajcie do zrdowia!!!:nerd::-D:nerd:

Widze, ze temat wyjazdow urlopowych stal sie aktualny:tak:. My chcemy wyjechac na wakacje juz w pazdzierniku, wiec druga dzidzia bedzie miala ok. 4 miesiecy, zreszta ten urlop przekladalismy juz raz w zeszlym roku, wiec w tym juz na pewno sie wybierzemy:tak:. Na poczatku grudnia chce tez z dziecmi leciec do rodzicow do Polski, maz "dobije" do nas pozniej, bo oczywiscie nie ma az tyle urlopu.
Ja jeszcze jestem zagrypiona:-(, wszystkie miesnie mnie bola, a jutro mam nastepna wizyte u gina,juz jestem ciekawa.:tak:

Czesc mamusie

Ania77 i patusia- trzymajcie sie chorowitki!!!!!! duzo zdrowka dla was mamuski ;-)
Kokoszka- ankzoc-kaatharina- nie mowcie o wakacjach bo zaraz bede wyla:rofl2: nie bylam na takich wakacjach zeby sie wygrzac porobic nic, troche sie ponudzic z dwa lata.I nie sadze ze predko na takowe pojade.I jeszcze koledzy z pracy zartuja sobie ze robie sie coraz bielsza:wściekła/y::-p.Ale mam nadzieje ze jak nasze pociechy urodza sie w maju, bedzie cieplo i spokojnie wakacje mozna bedzie przesiedziec na dzialeczce :-D:-D:-D
Nina 2003/Ania 2304 - witajcie u nas na forum,wszytskie mamusie sa tu mile widziane :-D:-D

Tikanis- ja ciebie pamietam z watku staraczek , dlugo wprawdzie tam nie siedzialam ale ciebie pamietam :-D Co do wyboru wozeczka to podobaja mi sie wlasnie takie 3 czesciowe z takim koszykiem.Ja jestem narazie na etapie pogladania.

Kokoszka - twoj wozeczek tez jest super:-D tak jak tikanis napisalam podobaja mi sie takie koszyki - przypominaja mi troche moj wozeczek w jakim moja mamcia mnie wozila ;-)

Okruszku- dzis wielki dzien!!!!!wracajaj szybciutko i daj znac co i jak :-D:-D Buziaki

A ja usg mialam z 3 tyg temu, ale wstretny smierdziel ze mnie jest i nie chcialo mi sie zgrac tych zdjec na komputer.Ale wczoraj sie zmobilizowalam i na watku brzuszkow wstawilam zdjecia moje skarbeczka

ale dziś paskudnie u mnie za oknem aż niechce się nigdzie wychodić widzę że wiele ma dolegliwości zimowe życzę wszystkim zdrówka dawajcie znać jak po usg głaski pa

Witam nowe mamusie:-D

widze juz myslicie nad wakacjami...zadroszcze wam troszke bo ja widokow na jakikolwiek wyjazd w przeciagu kilku lat nie mam, cala rodzinka mieszka w duzych miastach, a dziadki w tym samym miescie:-(, no ale znajac moja pomyslowosc, to czesto bede zdarzac sie jednodniowe wypady nad bajorko gdzies w polscie, a nad morze do m-dzyzdroi mam tylko 5-6 godz jazdy samochodem, wiec to nie problem, do czech nad fajne bajoro mam 3 godzinki jazdy, wiec jakos cos sie powymysla, zreszta sadze ze bede bez przerwy w ruchu z dzidziem, bedziemy duzo po znajomych jezdzic i w dziwne m-sca bo dlugo w domu nie wytrzymam:-)

a co do wyboru wozka, jako znajdowalam tylko takie ktore sa niedostepne w moim miescie, postanowilam wypisac to co wozek miec musi, a co miec moze i pojezdzic po hurtowniach we wro meczac sprzedawcow:tak:
a lozeczko to chce tylko transportowe, mialam z takim stycznosci i uwazam ze jest calkiem niezle, tym bardziej ze jest mobilne, a tradycyjne lozeczka przypominaja mi na nieszczecie wiezienia:baffled: i wiem ze maluch nie jeden raz moze w takie zywe drewno glowka uderzyc, albo sie sklinowac gdzie m-dzy pretami jak bardziej pomyslowy jest

ankzoc- super pomysl z tym lozeczkiem , moze sie tez nad takim zastanowie;-)
okruszek-no wlasnie tez mam watpliwosci czy nie lepiej takie zwykle drewniane.. bo turystyczne to turystyczne...hmm nie wiem zastanaowie sie jeszcze nad tym;-)
justyna_0- ja tez cie pamietam :-D, ja narazie tez jestem na etapie rozgladania sie bo kupowac bede dopiero za ok 2 mc...

Kaatharina byłam na usg połówkowym. A może od początku ciąży: zaczęłam nie najlepiej do 4 miesiąca luteina i nos-pa. To wszystko z racji bardzo małej macicy i ciągłych bóli podbrzusza. W 4 miesiącu poszłam na zwolnienie, odstawiłam luteine skończyły się bóle brzucha, przestałam brać nos-pę. W 13 tyg. na drugim usg lekarz stwierdził, że będę miała chłopca. Trochę nie dowierzałam, że tak wcześnie to już widać. Teraz przy usg połówkowym najpierw mówił, że dziewczynka, ale potem mały pokazał klejnoty i będzie chłopiec;) z czego bardzo cieszy się mój mąż bo od początku twierdził, że chłopiec będzie. Ogólnie maluch zdrowy waży około 430 gram, serduszko Ok, pępowina też. Tylko nie wiem co z moim łożyskiem bo nie określił stopnia starzenia się łożyska. No i mam szyjkę 37 mm - krótka, ale mój dżin twierdzi, że taka moja uroda a on badał ją od początku i wie, że się nie skraca i jest zamknięta. Oczywiście lekka niedokrwistość obecna od dwóch miesięcy no i teraz te zaparcia przez żelazo - bolesne i dokuczliwe. Ale się rozpisałam.

Aha no i będzie Julian - imię wybrał mój mąż z około 30 moich propozycji. Już sie przyzwyczaiłam do Julka, najlepiej będzie jak się Julia urodzi - bedziemy musieli inne imie wybrać:)
Foxy924 – super, że tez masz termin na 13 maja, czyli wg tego jesteś w 24 tyg. tak? Pytam bo mnie już tak z tymi tygodniami zakręcili, że wg OM mam 24 tyg., a usg początek 23 tyg. i już sama nie wiem.
Pozdrowienia dla wszystkich "majóweczek"

Ostatnia edycja:
Ja też początkowo chciałam kupić łóżeczko turystyczne, ale wyleczyłam się z tego pomysłu. Bardzo mi się podobają, są kolorowe no i łatwo można się z nim, chociaż by, po mieszkniu przemieszczać, ale chyba tradycyjne drewniane będzie dla Maleństwa lepsze. Tym bardziej, że w sklepach jest duży wybór naprawdę ślicznej kolorwej pościeli. I też zainterygowało mnie to łóżeczko z możliwością przerobienia na tapczanik.
Co do wakacji to zazdroszcze tym z Was, które mieszkają blisko morza i będą mogły chociaż na weekend pojechać. U mnie nikła szansa na jakiś wyjazd w tym roku. Z Katowic troche daleko...

reklama
tikanis, Marzena80- uwazam, że te łózeczko to dobra inwestycja, i stosunkowo nie jest az tak drogie, ma szufladę na posciel przykrywaną, normalnie 3 stopnie materacyka, jak w normalnym łóżeczku, a do tego później mozesz zrobic z niego tapczanik, ktory posłuzy dziecku jeszcze w przedszkolu. Wiec nie musisz po 2 latach zmieniac łóżeczka na tapczanik, co jest koljnym wydatkiem

Do góry