reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Witam was dziewczyny. Właśnie trafiłam na wasze forum. Jak można się domyslić jestem tu bo jestem w ciąży i mam termin na 13 maja( ten z ostatniego dnia miesiączki). Mam nadzieje, że bede miała mozliwość aktywnego uczestniczenia w forum. Narazie pozdrowienia dla wszystich majowych mamusiek.

reklama
Nina2003 witamy!
Napisz coś o sobe i swojej dzidzi. Jak się czujesz w ciąży? Miałaś już USG połówkowe? No i wiesz już czy to chłopiec czy dziewczynka?

Witam Was drogie mamuśki. Dzięki za trzymanie kciuków- bardzo pomogło. Dzidziowe parametry super. Serduszko zdrowe i nereczki też. :tak:Strasznie mnie to uspokoiło bo cały dzień byłam jak bomba - pełna napięcia i nerwów.Okazało się że dzidzia sporo podrosła i znów zmienił mi się termin :)
Byłam w szoku bo 3 tygodnie temu dzidziuś - Tomuś - ważył 220g a dziś już 451g ale wrócił mi apetyt i oboje nadgoniliśmy z wagą. :-)
Nadal Tomuś jest Tomusiem :laugh2:a nie dziewczynką co również mnie cieszy bo już się przyzwyczaiłąm że mówie do brzusia- Tomuś. Pozdrawiam Was i życze równie pomyślnych wieści po badaniach :-)

Kaatharina u nas pogoda calkiem ladna ostatnio bylo cale 3-4dni slonce i 18 stopni, teraz zapowiadaja deszcz ale tez kolo 15:-DGeneralnie w tym roku strasznie duzo deszczu w Grecji jestem juz tu 2 zime i w poprzednia nie padalo tyle, ale to dobrze bo w lato Grecja ma problem z woda (z jej brakiem):confused2:Jakos w lutym powinna juz byc wiosna (bo teraz jest zima:-Dhehe)...Ale powiem Ci ze jak tu mieszkasz i od maja dzien w dzien do polowy wrzesnia (czasami polowy pazdziernika)temeratura od 30 do 40stopni to juz jak grecy czasami siedze w cieniu jak ide nad morze bo nie moge wytrzymac, a w lato codziennie sie kapie w morzu:-DWiec ciesze sie ze rodze na poczatku maja bo od lipca bede sie kapac opalac itp:-Dhehe...kochana zapraszam:laugh2:

Katarzyniak mimo iz lekarz potwierdzil mi 2 razy ze to dziewczynka i jak ty masz zdjecia jajec ja mam zdjecia pipki kupuje duzo rzeczy w kolorach unisex, bede pewna po porodzie na 100% teraz jestem na 99%:tak:;-)hehe...ale masz racje sama nie moge sie oprzec rozowym sukieneczkom i innym slodkosciom:happy:

Jusmarwoj ja juz nie siadam w wannie:no:ostatnim razem tydzien temu chcialam sie zrelaksowac i usiadlam w wannie a potem sama wstac nie moglam:baffled:musialam wolac mame zeby mnie podniosla, na szczescie byla wtedy ze mna, takto bym czekala na meza:laugh2::eek:

Kochane a my dzisiaj kupilismy wozeczek bo sa wyprzedarze i moj maz podjal decycje (razem ze mna oczywiscie:-D) ze to dobra cena wiec kupilismy ten czerwony chicco CHICCO 2009 WOZEK TRIO FOR ME 2w1 AUTO FIX FUEGO (525862914) - Aukcje internetowe Allegro
jest naprawde swietny juz go testowalam (i widzisz dziecko z 2 stron):tak:
Do tego mebelki ktore wezmiemy z aten w marcu www.ira-bebe.gr - Baby rooms - Lilttle Village lozeczko i komoda, wiec najwieksze wydatki z glowy:tak:ufff na szczescie mielismy w obydwu przypadkach znizki i to spore. Jeszcze tylko czekamy na mieszkanko kiedy zrobila i fruuuuu....ale naprawde dziewczynki troche odpadlo teraz juz tylko urzadzanie domu i dzieki Bogu:-DBuzki

Ostatnia edycja:
Nina2003 - Witaj wśród majówek! Mamy termin na ten sam dzień (ja też z OM mam 13 maja). Życzę Ci jak najlżejszej drugiej połowy ciąży i jak najwięcej radości z Maleństwa :-)

Kaatharina - Moje dziecię też przesypia wykłady. Za to na wszelkich ćwiczeniach, seminariach i tym podobnych cudach szaleje maksymalnie. Moja sesja trwa teoretycznie od 28 stycznia do 10 lutego, a praktycznie to już jestem po pierwszych egzaminach. Też będę za Ciebie mocno kciukasy trzymać. A co studiujesz i na którym roku? Ja jestem na 2 roku psychologii klinicznej (chociaż powinnam być na 5... :sorry: ale mi się na studia nie spieszyło, najpierw sobie pobumelowałam ;-)).

Marychna21 - Gratuluję zdrowego Tomusia! Oby tak dalej :-)

Kokoszka - Ysz... Jak ja Ci zazdroszczę takiej zimy :tak: Ja jestem bardzo ciepłolubna i z chęcią bym została Twoją sąsiadką. Ale z braku możliwości mogę sobie powyobrażać. A wózek wybraliście superoski! :-)

Foxy ja tez jestem z Warszawy mieszkalam od urodzenia do 21lat i teraz po ukonczeniu studiow licencjackich od okolo 2 lat mieszkam w Grecji (2 lata zamkne w lipcu). Tutaj studiowalam rok jezyk grecki i teraz jak urodze i troche odchowam coreczke chce zrobic magistra:-Dambitny plan zobaczymy jak w praniu...i tez jak ty jestem cieplolubna ale juz po calym lacie 40stopniowym chcialabym troche ochlodzenia...:tak:kochana zapraszam do mnie...:laugh2:wozek godny polecenia i naprawde poreczny,polecam!!!:tak:

Foxy ja mam 21 lat, powinnam być teraz na 2 roku, a jestem na 1. Najpierw studiowałam za granicą, ale z różnych powodów postanowiłam wrócić do Polski. Studiuję politologię, więc nie tak ambitnie jak Ty ;) ale zapewniam, że nauki mam mnóstwo ... :)

reklama
Kaatharina - Że niby politologia to nie ambitnie? Chyba żartujesz. Ja bym się w życiu na takie studia nie porwała. Ale wychodzę z założenia, że jak się zajmuje czymś, co się lubi, to sukcesy przychodzą łatwiej. :-)

Kokoszka - Z Twojego posta wnioskuję, że rówieśniczkami jesteśmy. :-) Mi w maju stuknie 24... Jechałaś do swojego M czy to był skok na głęboką wodę? Tak czy inaczej podziwiam Cię za podjęcie decyzji. Mi było ciężko wyprowadzić się 50km od rodziców, a co dopiero parę tysięcy kilometrów. :tak:

Krystyna - My wózka nie wybraliśmy jeszcze, ja w kwestii zakupów dla dziecka jestem strasznie niezorganizowana... I owocuje to tym, że nie mam jeszcze dla córci nic kompletnie. :sorry:

Do góry