reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

mi osobiscie lekarz nie przepisal witamin sama kupilam Hipp herbatka dla kobiet w ciazy...ma to samo zastosowanie co tabletki... i znalazlam cos takiego

"z tymi herbatkami to jak z witaminami w tabletkach - można je pić od początku ale nie trzeba, mała która z nas ma jednak prawidłowo zbilansowaną dietę i nie ma potrzeby suplementowania się - zaleta herbatek czy tabletek dla kobiet w ciąży jest taka, że zawierają "komplet" potrzebnych składników, poza tym niektóre dziewczyny źle znoszą witaminy w tabletkach i forma herbatek czy syropów jest po prostu dla nich wygodniejsza,
jeżeli zdecydujesz się na herbatki nie łącz ich z innymi witaminami, chyba że dostaniesz takie zalecenie lekarza"

reklama
kinguś
ja byłam w czoraj u lekarza bo dopadł mnie straszny ból podbrzusza, powiedział że to całkiem normalne niestety bo macica się zmienia i dopóki nie ma krwawienia to na pewno nic złego się nie dzieje

odnośnie witamin, mój lekarz oprócz kwasu foliowego nic więcej mi nie przepisał, kazał racjonalnie się odżywiać czyli ciemne pieczywo zero surowych ryb (śledzik odpada) zero surowego mięsa żadnych serów a w szczególności pleśniowych topionych i białych, mleko przegotowane a owoce i warzywa w każdej ilości natomiast dokładnie umyte i to powinno wystarczyć. Co o tym myślicie bo mnie korcą te witaminki w tabletkach

Witajcie przyszłe mamusie:-)
Widzę, że znowu powiększyło się nasze grono, fajowo:tak:
Jeśli chodzi o te bóle brzucha (podbrzusza i jajników) to jest to całkiem normalne na początku ciąży, oby tylko nie towarzyszyły im krwawienia. Ja sama miałam takie bóle od początku do wczoraj. Dziś muszę się pochwalić, że czuję się duzo lepiej, generalnie super a do tego weekend nadchodzi dużymi krokami;-)

Tutaj w Norwegii podobnie jak w Irlandii i Wielkiej Brytanii nie daje sie kobietom w ciąży żadnych preparatów witaminowych poza kwasem foliowym przez piersze 3 miesiące oczywiście jeśli kobieta jest zdrowa. Więc ja narazie przyjmuje tylko kwas foliowy a witaminki chcę zacząć brać dopiero po 3 mies. jeśli lekarz nie zaleci inaczej.

:-)witajcie dziewczyny ja dzis po wizycie w szpitalu pobrano mi krew na 6 roznych badan poznalam swoja polozna jestem zadowolona kolejna wizyta to juz USG za ok 4 tygodnie strasznie sie ciesze :-)buziaki dla wszystkich majowek trzymajcie sie cieplo dziewczeta:rofl2:

:tak:sloneczko trzymaj sie mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze zobaczysz ja niedawno tez mialam maly problem z wynikami ale wszystko sie jakos ulozylo :tak: i w twoim przypzdku tez napewno tak bedzie pozdrawiam goraco pa trzymam za ciebie kciuki;-)

Paula7! No widzisz, Tobie chociaz krew pobrali czyli robia jakies badania. To czemu mi nic nie zrobili! Na jakas beznadziejna lekarke trafilam i powiedziala, ze dopiero ze szpitala sie do mnie odezwa za jakis czas...

Witajecie, dołacząm do Was bo , jak wszystko pojdzie dobrze, bede mamusia w maju. Jestem pewnie tu jedna z najstarszych mam bo juz 33 letnia kobitka ze mnie i to z pierwszym dzieciątkiem w ciązy. Ale doświadczenia mam zero więc ciesze się, że ejst takie forum. Pozdrawiam

reklama
kinguś
ja byłam w czoraj u lekarza bo dopadł mnie straszny ból podbrzusza, powiedział że to całkiem normalne niestety bo macica się zmienia i dopóki nie ma krwawienia to na pewno nic złego się nie dzieje

Jeśli chodzi o te bóle brzucha (podbrzusza i jajników) to jest to całkiem normalne na początku ciąży, oby tylko nie towarzyszyły im krwawienia. Ja sama miałam takie bóle od początku do wczoraj. Dziś muszę się pochwalić, że czuję się duzo lepiej, generalnie super a do tego weekend nadchodzi dużymi krokami;-)
Magdulajtka , Kaka dziękuje Wam za uspokojenie. Stwierdziłam, że jak ból się nasili to wtedy pójdę. Teraz czasem zaboli to trawa 30 sekund czasem dłużej ale to tylko lekki ból jak się położę to mi przechodzi. Od owulacji biorę 3x1 tabletkę duphastonu więc mam nadzieje, że nic złego się nie stanie. Jestem dobrej myśli ;-)

Czy to może być poczatek końća?
Skarbie nie martw się, pójdziesz do lekarza to Cię uspokoi. Trzymaj się

Witaj Majówka08 :-)

Do góry