reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Witajcie kochane babeczki,
nieśmiało do Was dołaczam, termin mam na 17 maja. Nieśmiało, dlatego że mam za sobą dwa poronienia. We środę na USG był widoczny pęchęrzyk, jeszcze bez zarodka, jeszcze za wcześnie ale mam nadzieję, że się pojawi małe bijące serduszko. Wiem, że czeka mnie mnóstwo badań. Każdego dnia jednak budzę się ze strachem, nie ma chwili bym nie myślała że moje szczęście może mnie zaraz opuścić.

Dużo zagranicznych mamuś zagościło na wątku, mam nadzieję, że opieka medyczna jest w rzeczywistości lepsza niż się słyszy.

Zyta429, Ciebie w szczególności pozdrawiam, bo widzę, że jesteś z mojego rodzimego miasta. Tak mi się zdaję. Powiedz, do jakiego gina chodzisz?? Państwowo, prywatnie?? Jesteś zadowolona??

Wszystkie majowe mamusie serdecznie pozdrawiam.

Witajcie kochane babeczki,
nieśmiało do Was dołaczam, termin mam na 17 maja. Nieśmiało, dlatego że mam za sobą dwa poronienia. We środę na USG był widoczny pęchęrzyk, jeszcze bez zarodka, jeszcze za wcześnie ale mam nadzieję, że się pojawi małe bijące serduszko. Wiem, że czeka mnie mnóstwo badań. Każdego dnia jednak budzę się ze strachem, nie ma chwili bym nie myślała że moje szczęście może mnie zaraz opuścić.

Dużo zagranicznych mamuś zagościło na wątku, mam nadzieję, że opieka medyczna jest w rzeczywistości lepsza niż się słyszy.

Zyta429, Ciebie w szczególności pozdrawiam, bo widzę, że jesteś z mojego rodzimego miasta. Tak mi się zdaję. Powiedz, do jakiego gina chodzisz?? Państwowo, prywatnie?? Jesteś zadowolona??

Wszystkie majowe mamusie serdecznie pozdrawiam.

czy przepisal ci profilaktycznie te proszki du cos tam na podtrzymanie. przepisuja je jesli sa plamienia lub poprzednia ciaza zakonczyla sie poronieniem

Madzia_Singh
Jeśli pytasz mnie to przepisał przez plamienia ( które podobno występujach czasem w dniach kiedy miała być miesiączka - to sie u mnie zgadza) i przez moją długa podróż za 2 dni. Powiedział że w tym czasie powinno się dać w spokoju się zagnieżdżać.

Tak tak to jest ok wiem bo to profilaktycznie ale pytalam sie kolezanki ponizej twojego wpisu bo pisala ze poronila poprzednia ciaze

czy przepisal ci profilaktycznie te proszki du cos tam na podtrzymanie. przepisuja je jesli sa plamienia lub poprzednia ciaza zakonczyla sie poronieniem
Madzia, tak dostałam luteine 2x dziennie, to jest to samo co duphaston, z tą różnicą że luteina jest naturalnym progesteronem, a duphaston szctucznym.
Bede robić badania na zespół antyfosfolipidowy, na ten zespół składa się około dziesieciu przeciwciał, u sibie w mieście zrobilam tylko antykardiolipinowe, innych nie robią. Na wyniki czeka się około 4-5 tygodni, obawiam się że dla mnie to będzie za długo. A jeszce gin mi musi znależć laboratorium w Polsce, które robi dobrze takie badania.

Madzia, tak dostałam luteine 2x dziennie, to jest to samo co duphaston, z tą różnicą że luteina jest naturalnym progesteronem, a duphaston szctucznym.
Bede robić badania na zespół antyfosfolipidowy, na ten zespół składa się około dziesieciu przeciwciał, u sibie w mieście zrobilam tylko antykardiolipinowe, innych nie robią. Na wyniki czeka się około 4-5 tygodni, obawiam się że dla mnie to będzie za długo. A jeszce gin mi musi znależć laboratorium w Polsce, które robi dobrze takie badania.

To dobrze miska...

Ja trzymam kciuki i bede modlila sie za ciebie

guska35- witam cie serdecznie i trzymam mocno kciuki napewno sie uda tym razem:tak:
misza-ile godzin leci sie na Kube ale super wycieczka co?, my jedziemy na cypr za tydz tez mialam szalec ale zapowiada sie spokojnie dzieki fasolce:-D mnie czeka tylko 4,5 godz lotu:-)

pozdrawiam

:-)witajcie dziewczyny jak wam minal dzisiejszy dzien:-) ja nie moge sie doczekac az wyjade na urlop za pare dni odpoczne od codziennosci i napewno pozytywnie wplynie to na moje malenstwo:tak:

Ostatnia edycja:
To widze, ze urlopowo u nas Majoweczek. My tez sie wybieramy, za tydzien do Grecji :) Mialo byc szalenstwo i opalanie, ale trzeba bedzie sie ograniczac. Ale za to odpoczyneczek sie przyda.

reklama
Do góry