reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Imagination - ja na twoim miejscu nie brałabym sama antybiotyku bez konsultacji z lekarzem :no: a z katarem to w sumie jest tak jak napisała aga_k_m :-( może spróbuj z takim sztyftem mentolowym do wąchania, powinna ulżyć noskowi :tak:

Aga_k_m o lodach też słyszałam ale jakoś nigdy nie próbowałam :sorry2: zawsze mamy obawy czy sobie nie pogorsze tym. no i od najmłodszych lat straszono mnie że jest to pierwszy krok do anginy :baffled:

Barmanko,
to nie jest takie kwasne , jak sie wydaje. Ja wole to pić o wiele bardziej, niż brac czosnek, cebule, czy smalec:baffled::baffled::baffled::-D. Wystarczy kilka łyków i tak przez cały dzien.
A przez słomkę, żeby nie uszkodzic szkliwa

Tak się zainspirowałam przepisami;-), że robię teraz sobie "forumową książkę kucharską":-D.
Widziałyście, jakie fajne dania są też u "kwietniówek"?:-)
Szczególnie dania obiadowe:tak:

hehe - Malgoss - Ty nie kuś!!! Mi wystarczy to co nasze dziewczyny wymyślają na obiadki ;)) jak tak zacznę szperać po innych książkach kucharskich to na porodówkę przytoczę się z 30 kg na plusie ;)))

Bardziej mnie interesują przepisy, które wykorzystamy przy karmieniu piersią. Tyle pyszności sezonowych nam odpadnie, że fajnie by było mieć coś ciekawego przygotowanego na ten czas...

Jeżeli są tu mamy, które już rodziły wcześniej - to apeluję do nich - WSPOMÓŻCIE NAS JAKIMIŚ FAJNYMI PRZEPISAMI NA OKRES KARMIENIA PIERSIĄ (zjadliwymi oczywiście, hehe) :-D:-D:-D

hehehe ja też wolę nie zaglądać w inne przepisy :-D

przyłączam się do apelu aga_k_m :tak: przydały by się jakieś przepisy na potem ;-) może by nawet jakiś specjalny - osobny dział stworzyć na te przepisy... po 1-sze dla porządku, a po 2-ie by te normalne przepisy nas nie kusiły ;-)

Malgoss - na pewno przetestuje cytrynke dzisiaj ;-)
wiem że cebula i czosnek jest ohydny ale trudno się mówi.. nie chce brać leków jak na razie.
cebulka z cukrem już mi się robi :dry:

Witam Was. :sorry2: Wiem, że bardzo rzadko się tu udzielam...ale niektóre z Was mnie znają....choć jak tak podpatruję, to już większości nie znam :zawstydzona/y:Ale nic to...Wspomnę Wam co u mnie ;-)

Ojoj widzę że i tu chorowanko co u niektórych Barmanko wszystkie rady jakie otrzymałaś (bo czytałam) są najlepsze pod słońcem więc z pewnością pomogą :tak: mi do tego wszystkiego bardzo pomógł sok z malin (ale najlepiej taki z własnej roboty) :tak: Życzę szybkiego powrotu do zdrówka!!!

A ja mam bardzo dobry nastrój... :-D
M dostał normalną pracę :-) pracuje od 7 do 15 więc potem ma dużo czasu na domowe zlecenia, które w miarę możliwości nawet napływają ;-)

Wczoraj moja koleżanka wpadła i przytargała 3 reklamówki ciuszków :szok: jejku...jakie piękne i jak dużo :szok::szok::szok: Mój M to skomentował "chyba musimy połowę oddać" :wściekła/y: - ten to czasem jak zabłyśnie...:sorry2:
A jeszcze mamy dostawę w niedzielę, tę najbardziej oczekiwaną od mojej przyjaciółki, o tym pisałam Wam kiedyś w grudniu i w końcu nasze spotkanie dojdzie do skutku...:tak::-) Tylko nie wiem gdzie ja to pomieszczę, bo szafkę z ciuszkami mam już pełniuteńką :szok: Ale strasznie się cieszę!:-p

Poza tym wczoraj byłam na spotkaniu z koleżankami i było bardzo miło, aż się zasiedziałam :-p M przyjechał po mnie po 21. :zawstydzona/y:...ale warto było :-)

A dziś jaka niespodziewajka :surprised: zadzwonił domofon...a tam listonosz....przyniósł list i przekaz pieniężny od mojej teściówki dla mnie i M ...tzn przekaz jest dla Tymusia na prezent urodzinowy :sorry2::surprised::sorry2: a dla nas list i kartka z życzeniami z okazji 1. rocznicy ślubu, która będzie w niedzielę :-D...Tak mnie wzruszył ten list...piękne słowa, tyle w nich dobra i miłości....ach....wspaniała z niej kobieta....:-)

Dziewczynki moje Kochane, życzę każdej z Was samych dobrych i pozytywnych myśli...niech Wam się darzy i słonko świeci na twarzy...:-D:-D:-D

Okruszku - bardzo, ale to bardzo ucieszyła mnie Twoja wiadomość:-D
po 1 - że się odezwałaś (nareszcie)!!!
a po 2 - że u Was wszystko w porządku (przede wszystkim, że z pracą Twojego M wszystko się wyjaśniło:happy2: no i po 15:00 ma czas dla Was!!!)

Wszystkiego najlepszego Kochana z okazji Waszej
1 rocznicy ślubu!!!
:***

przyłączam się do apelu aga_k_m :tak: przydały by się jakieś przepisy na potem ;-) może by nawet jakiś specjalny - osobny dział stworzyć na te przepisy... po 1-sze dla porządku, a po 2-ie by te normalne przepisy nas nie kusiły ;-)

Kochana no właśnie myślałam o osobnym dziale PRZEPISY DLA KARMIĄCYCH MAM, ale póki co ja jestem "zielona" w tym temacie.. :baffled:

reklama
Okruszku jak miło cię widzieć :tak: a raczej czytać hihihi ;-)
dziękuje kochana za słowa pociechy, mam nadzieje że przez weekend mi przejdzie...
ciesze się niezmiernie że tyle dobrych rzeczy się u ciebie wydarzyło :-)
a spotkania z koleżankami bardzo odprężają człowieka :-D potem ma się tyle energii w sobie i pozytywnego spojrzenia na wszystko.

a z ciuszkami jak ich nie masz gdzie pomieścić to ja mam świetny pomysł - przyślij je do mnie :-D :-D :-D ja gdzieś tam znajdę dla nich domek ;-)

jak u ciebie z fotografowaniem? robisz te gipsowe odlewy na brzuszek?
pozdrawiam cieplutko :***

no i oczywiście najlepsze życzenia z okazji rocznicy :-)

Do góry