reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

barmanko - polecam ci mleko z miodem i łyżką masła (prawdziwego oczywiście) to dość gorace a do tego słone paluszki którymi nabieramy odrobinke masełka i do pysia.Taka mała przekąska , wg masło w tym wypadku jest bardzo wskazane a jak ktoś lubi można łyżką jeść :baffled::rofl: Jak miałam dostęp to stosowałam tatum verde w atomizerze ale teraz z daleka od polskiej apteki ciężko jest coś wymyśleć a lekarz tu zapisuje faktycznie paracetamol na ból gardła (i paracetamolem zagryzać):oo::oo:

reklama
barmanka79- ja podobnie jak okruszek jadam czosnek na kanapce :tak: tylko ja oprócz masełka i czosnku smaruję jeszcze miodem i wtedy to jest pycha...:-D czasem to funduję nam takie kanapeczki na kolację

w niedzielę przyjeżdzają do nas moi rodzice. Zatrudniłam moją mamę do prania i prasowania ubranek :-) dla niej to sama przyjemność a dla mnie wielka ulga... boję się, że takie prasowanko może wpłynąć na moją szyjkę :baffled: więc nie chcę ryzykować ...

u mnie w ogródku w koncu zakwitły krokusy :tak: i zaczynają wychodzić żonkile tulipany - kwiatki które sadziłam we wrześniu ubiegłego roku... i pamiętam jak wtedy sobie myślalam ... ze jak już będą kwitły to będzie czas porodu... :-D

U nas w ogrodzie tez juz kwiatuszki pozakwitaly:tak: wiosenka pachnie:tak:
barmanka, tak jak juz mowily dziewczyny powyzej, pij mleko z miodem i sprobuj jesc czosnek na kromce chlebka z maselkiem. Ja pijalam goraca wode z cytryna i odrobina cukru i nawet mi ta mikstura smakowala:tak:. Na gardlo polecam rowniez pastylki tymiankowe, mnie bardzo pomogly w chorobie.:tak:

Ja jestem dzisiaj wykonczona. Najpierw zadzwonili mi z przee przedszkola, ze Eryk sie zle czuje i poklada sie juz po drzemce na podloge:baffled:. Stwierdzilam, ze nie ma na co czekac i pojechalam z nim do kliniki. Zrobili mu badanie moczu, wymaz z gardla i ogolne badania internistyczno-laryngologiczne, ktore nic nie wykryly. Prawdopodobnie zlapal jakas niewielka infekcje:dry:.

hej
Dziewczyny dzis obudzil mnie straszny kurcz łydki i tak krzyknelam ciekawe co sasiedzi powiedza......;-)az mi głupio
ale coz wzielam wczoraj 1 dawke zamiast 3 magnezu moze to dlatego!!!!
ale masakra ..teraz ledwo chodze.....
Obudzilam sie tez i patrze ale mam wielki brzuch tak mi urosl w jedna noc i zmierzylam a tu 1o6 cm :szok:czyli 2 cm w niecaly tydzien mi przybyly....wow
ciesze sie ale to dla mnie wielki szok!!!!!!
pozdrawiam

Cześć Dziewczynki :D
u nas cudowne słońce, w końcu coś się rusza w pogodzie ....przydałoby sie jeszcze ubić mojego sąsiada remontowca który w każdy weekend przez 3/4 dnia wierci..wrrrr
zastanawiam się czy on ma jeszcze w domu jakieś całe ściany...ile można wiercić???

a ja dziś miałam bezsenna nockę.Postarał się o to mój maluszek który chyba tez spać nie mógł i strasznie się rozpychał :)
Mimo to jakaś taka radośc we mnie dziś siedzi...pewnie prze to słonko :)

Witajcie kochane mamusie!!!!!!
Wracam do was zalamana i zla....
Ostatecznie okazalo sie ze firma zostala przejeta przez bank i juz nie istnieje... ale tez jest dobra strona kase maja oddac mam zglosic sie do swego oddzialu bakowego i tan maja byc wyplacane...
Tylko jestem zla bo juz dawno mialam go miec a tu dupa... dalej trzeba czekac... na szczescie mam kase aby zamowic drugi... no a na zwrot pewnie tez bede troszke czeka... oj ja to kuzwa mam chyba pecha...:angry::angry::angry:

no witam, witam...
a u mnie choroby ciąg dalszy :baffled: "klucha" z gardło mi zeszła, ale za to mam suchy kaszelek, i nosek mi przepuszcza :-( :-(
no nic - w dalszym ciągu kuruje się cytryna i cebulą z cukrem. no i wczoraj wypiłam prawie cały rosołek jaki mężuś ugotował ;-)

wczoraj jeszcze raz dokładnie przejrzałam wszystkie ciuszki jakie mam dla Marcelka, by wiedzieć czego mi brakuje;-) i aby ciągle w tych ciuchach nie grzebać to... porobiłam fotki każdego ubranka z osobna ;-)
więc ciesze się że ten wieczorek, mimo choroby, spędziłam jakoś pożytecznie :tak:

Paula nie mów że masz pecha :no: tak miało być i koniec... sytuacja wyjaśniła się na sporo przed porodem, więc masz jeszcze trochę czasu na znalezienie innego sprzedawcy :tak:
super że kaske dostaniesz z powrotem. szkoda tych tych nerwów które przechodziłaś ostatnio...
a powiedz mi - w sklepie nie masz nic upatrzonego, żaden wózeczek ci sie ze sklepu nie podoba?

patusia- dziekuje tez sie troszke ciesze chociaz ze oddadza kase.. ale nie wiem kiedy...

barmanka- mam juz tylko trzeba tak samo czekac ale ok tygodnia... ciesze sie jedynie z tego ze nie czekalam do konca ciazy a teraz dokladnie tak jak piszesz wiem na czym stoje jeszcze mam troszke czasu na szczescie... tylko ciekawe kiedy oddadza kase... i czy nie bedzie z tym problemow...

reklama
Witam Was wszystkie wiosennie:cool2:
W końcu zrobiła się u nas piękna pogoda, jest cieplutko, świeci słońce....ehhhh....:-)
Tak, jak Confi nie mogłam dzis spać w nocy:-(, Synuś tak się wiercił:blink:, ale nie dziwie mu się - ma tam w końcu ciasno;-), a że mi wpycha sie az pod zebra to już trudno:-D...
Paula,
Ty się nie denerwuj, bo rzeczywiście szkoda zdrowia, najważniejsze, że dostaniesz te pieniądze z powrotem:tak:. Dobrze, że tak wcześnie zabrałaś się za zamawianie wózka, to zdążysz teraz kupić inny. :happy2:...

Do góry