reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

paula7 kobieto, szybciutko zgłaszaj to na policję , oni maja możliwości by zlokalizować typa . Nie zastanawiaj się i albo jedź tam osobiscie albo zgłaszaj przestępstwo!!!
A swoją droga takie rzeczy nalezy brac za pobraniem bo jak się okazuje oszustów w sieci nie brak....

reklama
wiem dziewczyny... stronka mi tez nie chce sie otwierac... czytalam opinie o tym sklepie i maja duzo negatywow... ciagle zwlekaja z dostarczeniem towarow... juz nie wiem co robic bo nie polece do Anglii bo to mi sie nie oplaca...

Aneteczka - owszem ja pijam kawe :tak: jedną dziennie (pitą z samego rana) zwykłą plujkę bez mleka ...
pytałam lekarzy, oraz w szpitalu u położnej - odpowiedź zawsze ta sama - jedna nie zaszkodzi ;-)
kocham kawe :-) no jej rzecz oddam wszystko... zresztą przed ciążą też tylko 1 dziennie piłam...

Słonko ty znowu ciasto zrobiłaś na ten weekend czy to jest stare zdjęcie? powinnaś zostać ukarana za takie fotki :-p :-p aż mi ślinka pociekła

oj Anula jak ja dobrze cię rozumiem :dry: mi też brakuje tych polskich słodkości.. a zapomniałaś jeszcze dopisać o papieskich kremówkach :-D niebo w gębie

Tikanis super że jesteś zadowolona po wizycie u lekarza :tak: wiesz u mnie też na usg wyszło że waży 1700kg (w 31tc) i też lekarz mi powiedział że duże dziecko, ale potem mamy na forum zaczęły pisać ile ich dzieci ważą i okazało się że wcale taki duży nie jest - w zasadzie jest taki w normie. więc się nie stresuj że będziesz miała koloska :-)

Mamamatysia - kurczę to rzeczywiście dziwne że mogłaś jeść kapustę z grzybami :baffled: w sumie super dla ciebie oczywiście :tak: a dziwne dla mnie - bo jakąkolwiek gazetę bym nie wzięła, książkę, czy przeszukała internet to zawsze pisze że takie jedzenie źle działa na dzieci karmione piersią ... najwidoczniej nie wszystkie dzieci mają tak samo ;-)

no nieeee jeszcze aga_k_m też foteczke ciasta zapodała :baffled: ale wy dziewczyny okropne jesteście :-p nic się nie ulitujecie nad innymi :no:

i to jescze wtedy jak w ten weekend odpuściłam sobie z gotowaniem i pieczeniem itp - mężuś obiecał że zrobi mi gołąbki więc ja się będę byczyć ;-)
a ciasto kupiłam gotowe :zawstydzona/y: brioche ...

Kasia - zaskoczona jestem że fryzjer nie chciał ci pofarbować włosków :-( ja farbowanko miałam gdy już minął ten ochronny okres, byłam w 3,5miesiąca.... może bym wogóle nic w tym czasie nie robiła z włosami ale właśnie wtedy byliśmy w Polsce, i zawsze jak jestem to "zaliczam" moją ulubioną frzyjerkę :tak:

Ostatnia edycja:
nina27, krystyna30, barmanka- dziekuje kochane :-D co do wagi malucha to czytalam gdzies na necie ze to taka normalna waga.. hehe:-D

dziewczynki wy moje szukam pomocy u was ....
obudziłam się ze strasznym bólem gardła - taką "kluche" mam w gardełku, ani pić, ani jeść, nawet przełykanie śliny sprawia mi ból... :-( :-(

póki nie umieram nie chce brać niczego. w związku z tym czy znacie jakieś babcine sposoby na pozbycie się bólu gardła?

wiem że można płukać gardło wodą z solą... ale ile tej soli, jaka proporcja? na zimną czy ciepłą wodę?
może jeszcze jakieś inne sposoby?

Barmanko 79 polecam syropek *spam*, witaminkę C a na ból gardła Homeovox do ssania przy silnym bólu co godzinkę, lek homeopatyczny, bezpieczny mnie pomaga(zwłaszcza na noc).Z babcinych sposobów to na mnie raczej nic nie działa, mleko z czosnkiem ale na ból gardła to:no:

Mamamatysia - no właśnie cały problem polega na tym że ja w Irlandii i nie mam takich syropków :-( :-(
a tutaj jedynie co polecają to paracetamol albo picie odgazowanego 7up :baffled: wrrr
ale dzięki za zainteresowanie :**

a gdzie się reszta podziała?? ??
ja rozumiem że piątek, każdy już weekend czuje w płucach ale..... halooooo..... forum majóweczek pustkami świeci jak jeszcze nigdy :confused:

Syropek w składzie ma koncentrat soku z czarnej porzeczki, malin i właśnie czosnek więc spróbuj z tym mlekiem. Czosnek ma działanie antybakteryjne na pewno Ci nie zaszkodzi. Możesz dodać trochę miodu. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia:-)

reklama
ok mleko mam, miód też - po czosnek wyślę męża...
temperatury nie mam, zresztą ja rzadko kiedy ją mam. a jak mam to już mi się wydaje że po ścianach chodzę - takie zwidy mam :baffled:

jak mnie czasem przewiało to piłam takie coś - gorąca woda, miód i cytryna...
może komuś się przyda :-)

Do góry