reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

nooo dziewczynki widze ,ze dziś smacznie na forum :-D
ja własnie zjadłam obiadek z wielką przyjemnością bo zrobiłam sobie klopsiki indycze z serem i w sosie pieczarkowym oczywiście z duża ilością pieczarek ;-)
do tego surówka z pekinki z marchewką, szczypiorkiem i sosem czosnkowym ...palce lizac :-)

reklama
Tak sie przygladam dyskusji i przygladam... Juz mialam sobie isc, ale ze Panie takie rozochocone sa na lakocie, to ja jeszcze wrzuce Wam zdjecia mojego ciasta z truskawkami dla podniesienia ochoty :-D Jak nie w ciazy to kiedy bedziemy sie objadac łakociami?
Polecam od czasu do czasu! Przepis na ciasto jest w odp. watku, jakby komus sie zachcialo.:tak:
A ja zaraz jade do bratowej meza, moze po ciuszki i wanienke. No i mam kacik dla Julki juz... tylko lozeczka brak, ale to sie nadrobi jeszcze :-)

Załączniki

• DSC00033.jpg
    DSC00033.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC00036.jpg
    DSC00036.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 37
Barmanko 79 ja też się wybieram i to nie tylko do fryzjera. W planach mam jeszcze kosmetyczkę i koniecznie pedicure (sama nie dam rady obciąć nawet paznokci- a brzusio mam mały jak na 34 tydzi 5 dzień). Pamiętajmy mamusie szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko a nic tak nie wpływa na kobietę jak zrobienie czegoś tylko dla siebie:-)

A i wiecie jeszcze te fotki Wam pokaze z wczorajszego spaceru... Dzis juz w zasadzie nawet nie ma sladu po wczorajszym sniegu. Plucha jest, brudny snieg i kaluze.
Zaznaczam, ze las jest na Mazowszu, 25-30km od Warszawy i zaraz przy glownej drodze w moim miasteczku :-D jakby sie komus z gorami moze pomylilo.

Załączniki

• DSC00061.jpg
    DSC00061.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC00062.jpg
    DSC00062.jpg
    39,7 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC00063.jpg
    DSC00063.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 53
słonkoonline - z tym ciastem to ponizej pasa dosłownie :baffled: , chyba pójde popłakać w poduche bo tylko piszecie o łakociach a jak sobie pomyśle o tym szle w ciastkarniach w Polsce , eklery,ptysie, napoleonki - same nazwy dla mnie jak muzyka .....:-(

Słonko zgadzam sie z anula przesadziłam z tym ciachem. MNIAM ale bym takie zjadała-tylko że ze mnie noga jeśli chodzi o pieczenie. Moze jak wróci mój M namówie go żebyśmy zrobili sernik na zimno:-)

Słonko zgadzam sie z anula przesadziłam z tym ciachem. MNIAM ale bym takie zjadała-tylko że ze mnie noga jeśli chodzi o pieczenie. Moze jak wróci mój M namówie go żebyśmy zrobili sernik na zimno:-)

Aneteczko:-),
czy możesz wrzucić przepis ?;-)
Ale narobiłyście mi apetytu:-D!
Ale coś w tym chyba jest ( wiosna:confused: czy co?), bo tak, jak przez całą ciążę nie ciągnęło mnie aż tak bardzo do słodyczy, tak teraz chodzę i myślę, co by tu zjeść smacznego;-)...
A może faktycznie jest ta świadomość , że już niedługo, jak będziemy karmiącymi mamusiami, to będziemy musiały uważać na jedzenie, więc lepiej teraz pohulać :-D

reklama
Wlasnie a jezeli chodzi o wasza diete podczas karmienia piersia to czym macie zamiar sie posilkowac?? Bo wiadomo ze nie mozna przesadzac ze slodyczami, najlepiej nic smarzonego, uwazac z owocami...Coz czyzby zostal nam tylko rosolek, jablka i marchewki??:-D

Do góry