reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

paula7- nie martw się wagą :tak: po porodzie na pewno Ci znacząco spadnie. Ja to przypuszczam, że nawet schudniemy i będziemy miały mniej kilosków niż z przed ciąży... a wnioskuję to po tym jak uświadomiłam sobie co może jeść matka karmiąca :wściekła/y:
Ja osobiście jestem załamana ...uwielbiam czekoladki, słodycze i wszysko co smażone.... a tu taka dieta mi się szykuje :no:...

elus77 - czyżbyś miała iPlusa? bo ja mam i jest porażka:no: działa tak jak by chciał a nie mógł ... płacimy ponad stówę a to taka lipa :angry:

reklama
Cz esc, jakos nie bylo okazji pisac,bo syn mi sie rozchorowal. Wymiotuje biedaczek od wczoraj. Jutro i pojutrze tez jeszcze zostanie w domu. Pewnie zlapal grype zoladkowa:-(
Ja bylam wczoraj na czwartym spotkaniu w szkole rodzenia i dowiedzialam sie, ze juz jedna majowa mamusia urodzila i to w 32 tygodniu ciazy. Wszystko jest w porzadku, dziecko ma sie dobrze i jest na razie w inkubatorku. Przy porodzie wazylo ponad 2kg.
Pogoda u nas rozna, raz snieg pada a raz slonce swieci, zupelnie pokrecone to wszystko:baffled:

elus77 - czyżbyś miała iPlusa? bo ja mam i jest porażka:no: działa tak jak by chciał a nie mógł ... płacimy ponad stówę a to taka lipa :angry:
Ja mam iPlusa. A widze, że masz jeszcze dość drogi abonament, bo ja płacę "tylko" 60 zł. Ale w zasadzie nie narzekam. Jasne, że czasami pod koniec miesiąca trochę zwalnia, ale nie jest najgorzej. Zresztą ja nie mam wyboru. Co najwyżej mogę zmienić na innego operatora komórkowego i tyle. A podobno ten z Plusa jest i tak najlepszy.

dziewczynki drogie wróciłam od lekarza i najpierw odpowiem na nurtujące Was pytanie o gruczoł zwany nadnerczem...niestety na USG brak tego gruczołu jest nie do wykrycia, w ogóle ciężko wykryc te wade a jeśli już to tylko przez pobranie i zbadanie płynu owodniowego. Tyle się dowiedziałam od mojej gin.

Poza tym u mnie wszystko pięknie , szyjka miękka ale zamknięta, maluszek cały czas położony niziutko i tak już zostanie do końca. Poza tym nie chciał mi na USG pokazać buźki bo był skierowany w kierunku mojego kręgosłupa i za nic nie chciał się obrócić. Chciał natomiast ponownie zrzucić sonde od KTG :-D jak to w jego zwyczajach bywa .
Waży 1871 gr mierzy ok 40 cm i serce ma jak dzwon :D

Confi gratuluję udanej wizyty. Ciezę się, że z Małym wszystko dobrze. Chyba zawsze po takich wizytach czujemy niesamowitą ulgę. O ile kiedyś nie cierpiałam chodzić do ginekologa to teraz mogłabym chodzić codziennie...

krystyna30-pewnie że bede w czt trzymała za Ciebie kciuki i napewno z dzidzią będzie wszystko w porządku.
Confi-gratuluje zdrowego bobaska:-)

Ja na kontrole ide jutro, pewnie gin mi zrobi usg-bardzo jestem ciekawa ile wazy mój maluszek:) i też rzrymajcie za mnie kciuki, żeby wszystko było ok.

reklama
Hej kochane,

Ja dzisiaj z opoznieniem pisze do was bo nie mialam czasu usiasc do kompa. Teraz otworzylam laptopa na kolankach...Nie wiem jak wy dziewczyny ale ja juz sie mecze, brzusio duzy, w nocy mi sie niewygodnie spi,butow ani skarpetek zalozyc ni moge:baffled:ciezko mi jakos...jeszcze 43dni i koniec:-D:-Di zobacze swoje sloneczko...
Piszecie ze macie skurcze (macicy:confused:)jak je rozpoznajecie??

Confi super ze maluszek caly i zdrowy i lezy w pozycji gotowej do wyjscia:-D a jezeli chodzi o ten gruczol mysle ze powinnismy o tym nie myslec bo napewno z naszymi maluszkami jest super dobrze:tak:szybko masz nastepna wizyte...ja mam dopiero 15 kwietnia (37 tydzien) tez bede miala robione KTG i beda mierzone skurcze (czy wystepuja) a poprzednia mialam 11 marca...:sorry2:

Do góry