reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

paula7- nie martw się wagą :tak: po porodzie na pewno Ci znacząco spadnie. Ja to przypuszczam, że nawet schudniemy i będziemy miały mniej kilosków niż z przed ciąży... a wnioskuję to po tym jak uświadomiłam sobie co może jeść matka karmiąca :wściekła/y:
Ja osobiście jestem załamana ...uwielbiam czekoladki, słodycze i wszysko co smażone.... a tu taka dieta mi się szykuje :no:...

elus77 - czyżbyś miała iPlusa? bo ja mam i jest porażka:no: działa tak jak by chciał a nie mógł ... płacimy ponad stówę a to taka lipa :angry:

reklama
Cz esc, jakos nie bylo okazji pisac,bo syn mi sie rozchorowal. Wymiotuje biedaczek od wczoraj. Jutro i pojutrze tez jeszcze zostanie w domu. Pewnie zlapal grype zoladkowa:-(
Ja bylam wczoraj na czwartym spotkaniu w szkole rodzenia i dowiedzialam sie, ze juz jedna majowa mamusia urodzila i to w 32 tygodniu ciazy. Wszystko jest w porzadku, dziecko ma sie dobrze i jest na razie w inkubatorku. Przy porodzie wazylo ponad 2kg.
Pogoda u nas rozna, raz snieg pada a raz slonce swieci, zupelnie pokrecone to wszystko:baffled:

elus77 - czyżbyś miała iPlusa? bo ja mam i jest porażka:no: działa tak jak by chciał a nie mógł ... płacimy ponad stówę a to taka lipa :angry:
Ja mam iPlusa. A widze, że masz jeszcze dość drogi abonament, bo ja płacę "tylko" 60 zł. Ale w zasadzie nie narzekam. Jasne, że czasami pod koniec miesiąca trochę zwalnia, ale nie jest najgorzej. Zresztą ja nie mam wyboru. Co najwyżej mogę zmienić na innego operatora komórkowego i tyle. A podobno ten z Plusa jest i tak najlepszy.

dziewczynki drogie wróciłam od lekarza i najpierw odpowiem na nurtujące Was pytanie o gruczoł zwany nadnerczem...niestety na USG brak tego gruczołu jest nie do wykrycia, w ogóle ciężko wykryc te wade a jeśli już to tylko przez pobranie i zbadanie płynu owodniowego. Tyle się dowiedziałam od mojej gin.

Poza tym u mnie wszystko pięknie , szyjka miękka ale zamknięta, maluszek cały czas położony niziutko i tak już zostanie do końca. Poza tym nie chciał mi na USG pokazać buźki bo był skierowany w kierunku mojego kręgosłupa i za nic nie chciał się obrócić. Chciał natomiast ponownie zrzucić sonde od KTG :-D jak to w jego zwyczajach bywa .
Waży 1871 gr mierzy ok 40 cm i serce ma jak dzwon :D

Confi gratuluję udanej wizyty. Ciezę się, że z Małym wszystko dobrze. Chyba zawsze po takich wizytach czujemy niesamowitą ulgę. O ile kiedyś nie cierpiałam chodzić do ginekologa to teraz mogłabym chodzić codziennie...

krystyna30-pewnie że bede w czt trzymała za Ciebie kciuki i napewno z dzidzią będzie wszystko w porządku.
Confi-gratuluje zdrowego bobaska:-)

Ja na kontrole ide jutro, pewnie gin mi zrobi usg-bardzo jestem ciekawa ile wazy mój maluszek:) i też rzrymajcie za mnie kciuki, żeby wszystko było ok.

reklama
Hej kochane,

Ja dzisiaj z opoznieniem pisze do was bo nie mialam czasu usiasc do kompa. Teraz otworzylam laptopa na kolankach...Nie wiem jak wy dziewczyny ale ja juz sie mecze, brzusio duzy, w nocy mi sie niewygodnie spi,butow ani skarpetek zalozyc ni moge:baffled:ciezko mi jakos...jeszcze 43dni i koniec:-D:-Di zobacze swoje sloneczko...
Piszecie ze macie skurcze (macicy:confused:)jak je rozpoznajecie??

Confi super ze maluszek caly i zdrowy i lezy w pozycji gotowej do wyjscia:-D a jezeli chodzi o ten gruczol mysle ze powinnismy o tym nie myslec bo napewno z naszymi maluszkami jest super dobrze:tak:szybko masz nastepna wizyte...ja mam dopiero 15 kwietnia (37 tydzien) tez bede miala robione KTG i beda mierzone skurcze (czy wystepuja) a poprzednia mialam 11 marca...:sorry2:

Do góry