reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Confinie zazdroszcze U mnie wszystkie zyly widac na calym ciele wiec z wkluciem nie ma problemu:-) ale samo wkluwanie jest masakrycznym, jak dla mnie, doswiadczeniem:-( Po pierwszej morfologi bylam zaskoczona bo nic mnie nie bolalo i juz myslalam ze przestane sie bac ale po 2.....:no: myslalam ze oszaleje Siniaka mialam na caly lokiec Bolaly mnie miesnie ramienia i tak przez 3 tygodnie :wściekła/y: Wiec obawiam sie tej mam nadzieje ostatniej...

reklama
emi - a co do dentysty - ja jutro idę... Byłam 2 tygodnie temu na kontroli, no i jakaś zmiana mi się na ząbku wytworzyła:dry: ponoc nic groźnego i można mi to "usunąć" w trakcie ciąży.. Pewnie czymś mi to posmarują bądź "podszpachlują".. Zobaczę jutro..

Agadziekuje za przebaczenie :-D Ja mialam plombowanego zabka w zeszly poniedzialek i zatrutego kolejnego Dzis bedzie plombowany i olejny wyrywany:baffled: Wiec ja juz zmykam sie szykowac bo dokladnie za godzinke wyladuje na fotelu... Ciesz sie ze masz zdrowe zabki Ja sie z moimi meczylam caly luty zanim dostalam karte dla kobiet w ciazy i moge bezplatnie sie leczyc stomatologicznie Wpadne pozniej zeby sprawdzic co o tym gruczole powiedzial gin Confi a tymczasem milego dzionka;-)

emi88- trzymaj sie dzielnie. Dentysci nie sa tacy straszni to kwestia podejscia. Chociaż mam również straszne wspomnienia ale to z dziecinstwa jak chodzilam do przychodni.

hehe, nic się nie stało emi;-) myślę, że confi się nie obrazi ;-)
hehe aż taka obrażalska nie jestem ;-)

odebrałam swoje wyniki i oto co przedstawiają

krew

leukocyty 12.35 norma 4.0-10.0 (w ciazy norma)
erytrocyty 4.39 norma 4.0-5.0
hemoglobina 12.8 norma 12.0-16.0 (w 3 trymestrze norma)
płytki krwi 236 norma 130-440
neutrocyty 9.06 norma 1.9- 8.0
limfocyty 2.37 norma 0.9 - 5.2
monocyty 0.68 norma 0.16- 1.0
bazocyty 0.03 norma 0.00- 0.20
% neutrocytów 73.4 norma 36.0-68.0 ( w 3 trymestrze norma)

mocz
przejrzysty
glukoza ujemna
bilirubina ujemna
ciała ketonowe 1+ (norma)
erytrocyty ujemny
urobilinogen w normie
białko ujemne
ph 6,5 (norma)
azotyny ujemny
leukocyty ujemny :-)

czyli sikanie na Małysza zdaje egzamin ;)

confi- no niezle zagospodarowalas te 20m i sypialnia i salon i jadalnia i kacik komputerowy i dla maluszka tez :) wow:) masz pomysly :) super:)

barmanka- ja mam kochana wizyte w ten czwarte takze moge sie spytac ale o co chodzi..???

patusia- nie ma sprawy kochana:rofl2:

paula- ty sie waga kochana nie przejmuj bo ja przy wzroscie 175 przed ciaza wazylam 64kg tylko ze jak odstawilam hormony tabletki to troche przytylam 3 kg 67 a teraz waze 84kg..takze podobnie jak ty :) :rofl2:

cześć:-)

Czy jak położna mierzy Wam ciśnienie, to mierzy też puls??? Bo ja mam wysoki, ok. 88 i nie wiem, czy to tak już jest w ciąży, czy z innego powodu?
Bo ciśnienie mam bardzo niskie, 90/50, czasem nawet mniej:-(. jak jest taka pogoda, jak ostatnie dni, to ledwo się snuję po domu:baffled:!

reklama
Do góry