reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Confinie zazdroszcze U mnie wszystkie zyly widac na calym ciele wiec z wkluciem nie ma problemu:-) ale samo wkluwanie jest masakrycznym, jak dla mnie, doswiadczeniem:-( Po pierwszej morfologi bylam zaskoczona bo nic mnie nie bolalo i juz myslalam ze przestane sie bac ale po 2.....:no: myslalam ze oszaleje Siniaka mialam na caly lokiec Bolaly mnie miesnie ramienia i tak przez 3 tygodnie :wściekła/y: Wiec obawiam sie tej mam nadzieje ostatniej...

reklama
emi - a co do dentysty - ja jutro idę... Byłam 2 tygodnie temu na kontroli, no i jakaś zmiana mi się na ząbku wytworzyła:dry: ponoc nic groźnego i można mi to "usunąć" w trakcie ciąży.. Pewnie czymś mi to posmarują bądź "podszpachlują".. Zobaczę jutro..

Agadziekuje za przebaczenie :-D Ja mialam plombowanego zabka w zeszly poniedzialek i zatrutego kolejnego Dzis bedzie plombowany i olejny wyrywany:baffled: Wiec ja juz zmykam sie szykowac bo dokladnie za godzinke wyladuje na fotelu... Ciesz sie ze masz zdrowe zabki Ja sie z moimi meczylam caly luty zanim dostalam karte dla kobiet w ciazy i moge bezplatnie sie leczyc stomatologicznie Wpadne pozniej zeby sprawdzic co o tym gruczole powiedzial gin Confi a tymczasem milego dzionka;-)

emi88- trzymaj sie dzielnie. Dentysci nie sa tacy straszni to kwestia podejscia. Chociaż mam również straszne wspomnienia ale to z dziecinstwa jak chodzilam do przychodni.

hehe, nic się nie stało emi;-) myślę, że confi się nie obrazi ;-)
hehe aż taka obrażalska nie jestem ;-)

odebrałam swoje wyniki i oto co przedstawiają

krew

leukocyty 12.35 norma 4.0-10.0 (w ciazy norma)
erytrocyty 4.39 norma 4.0-5.0
hemoglobina 12.8 norma 12.0-16.0 (w 3 trymestrze norma)
płytki krwi 236 norma 130-440
neutrocyty 9.06 norma 1.9- 8.0
limfocyty 2.37 norma 0.9 - 5.2
monocyty 0.68 norma 0.16- 1.0
bazocyty 0.03 norma 0.00- 0.20
% neutrocytów 73.4 norma 36.0-68.0 ( w 3 trymestrze norma)

mocz
przejrzysty
glukoza ujemna
bilirubina ujemna
ciała ketonowe 1+ (norma)
erytrocyty ujemny
urobilinogen w normie
białko ujemne
ph 6,5 (norma)
azotyny ujemny
leukocyty ujemny :-)

czyli sikanie na Małysza zdaje egzamin ;)

confi- no niezle zagospodarowalas te 20m i sypialnia i salon i jadalnia i kacik komputerowy i dla maluszka tez :) wow:) masz pomysly :) super:)

barmanka- ja mam kochana wizyte w ten czwarte takze moge sie spytac ale o co chodzi..???

patusia- nie ma sprawy kochana:rofl2:

paula- ty sie waga kochana nie przejmuj bo ja przy wzroscie 175 przed ciaza wazylam 64kg tylko ze jak odstawilam hormony tabletki to troche przytylam 3 kg 67 a teraz waze 84kg..takze podobnie jak ty :) :rofl2:

cześć:-)

Czy jak położna mierzy Wam ciśnienie, to mierzy też puls??? Bo ja mam wysoki, ok. 88 i nie wiem, czy to tak już jest w ciąży, czy z innego powodu?
Bo ciśnienie mam bardzo niskie, 90/50, czasem nawet mniej:-(. jak jest taka pogoda, jak ostatnie dni, to ledwo się snuję po domu:baffled:!

reklama
Do góry