reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

aga_k_m masz rację , myślę ze jest jej to potrzebne , nawet jeśli jeszcze sobie nie zdaje z tego sprawy .

barmanka79
kurczę mam te same odczucia, tak mocno zycze im dzidzi ,ze chyba nie ma osoby ktora życzy im tego mocniej , ale ja wierze ze nic nie dzieje sie bez przyczyny i skoro jej organizm tak się broni to musi byc coś na rzeczy. Musi się najpierw wyleczyć i wtedy spróbowac .

krystyna30 często jest tak ,ze ludzie żyją pod taką presją otoczenia (rodzina , znjomi bombardujący ich pytaniami kiedy dzidzia w końcu??) że przyczyną jest bariera psychiczna. ja myślę ze warto byłoby spróbowac terapii ...wspólnej terapii i przede wszystkim nie skupianie się na tym jednym celu. Jest to trudne ale często po "wyluzowaniu" para częsciej zachodzi w ciążę :)

reklama
Znajomi mojego męża starali się 13 lat o dziecko. Pobrali się młodo, bo Aga miała wtedy 19 lat i dopiero w wieku 32 lat udało jej się zajść w ciążę. Termin ma jakoś 2-3 miesiące po mnie.

Witam, wiele z Was pisze o problemach ze skurczami, mnie gin kazał zmienić magnez na ASMAG FORTE i do tego GALOSPA 2x1 - odpowednik nospy, bo inne się ponoć dla nas nie nadają, nie pytałam dlaczego, bo ufam mu calkowicie, kazał go brać 3x2 i ja już nie narzekam na skurcze łydek czy napinający się brzuszek. Skonsultujcie to ze swoimi lekarzami.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki.

bo ja wam powiem - jest jedna zasada: NIE WOLNO PLANOWAĆ!!! Nie wolno żyć tematem zajścia w ciążę - bo jak nie jedną osobę ten temat blokuje, to drugą...

ja też wylądowałam na badaniach..Byłam pewna niepłodności któregoś z nas... Okazało się, że ze mną jest wszystko w porządku, i niby nie powinnam miec problemów... ale starania pokazywały zupełnie inny obraz..
Pani doktor zaleciła nam wyjazd na urlopik..relaksik.. i powiedziała, że póki co mamy zająć się sobą - jeżeli do nowego roku nie zajdę w ciążę, to od 2009 r. Ona mnie przejmuje, a razem (w trójkę) napewno damy radę (i ja uwierzyłam w to zapewnienie - dosłownie miałam przed oczami czarodziejską różdżkę:-D). I tak zrobiliśmy - od razu wzieliśmy sobie urlopik 2 tygodniowy :-D w ciągu miesiąca zaszłam w ciążę.. :-):-):-)

Witam, wiele z Was pisze o problemach ze skurczami, mnie gin kazał zmienić magnez na ASMAG FORTE i do tego GALOSPA 2x1 - odpowednik nospy, bo inne się ponoć dla nas nie nadają, nie pytałam dlaczego, bo ufam mu calkowicie, kazał go brać 3x2 i ja już nie narzekam na skurcze łydek czy napinający się brzuszek. Skonsultujcie to ze swoimi lekarzami.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki.
kochana ja już od dawna łykam Asmag forte i także wszystkim polecam . Skurczy łydek nie miałam już bardzo długo poza tym doskonale się po tym czuję . Jak brałam magnez rozpuszczalny to cały czas mi się po tym odbijało ;)

aga_k_m święta racja !!! Nie wolno planowac bo często nic z tego nie wychodzi a współżycie to reprodukcja a nie przyjemność. Więcej luzu i będa efekty :D

a tak w ogóle to to jest szafa naszego synka :D
jakby nie było tego widac na zdjęciu to dodam ,ze ubranek na pólkach są po dwa rzędy...z tyłu sa ciut większe a z przodu takie w sam raz na początek :D
Na górnej półce są kołdry, nosidełko i takie większe rzeczy a na dole , mata edukacyjna i śpiworki, aż wierzyć się nie chce ,że mi się to wszystko zmieściło ;)

59y7pl.jpg

345enlu.jpg

confi - ależ tego masz już sporo!!! kurcze - a ja jeszcze nie zakupiłam komody/szafki :baffled: mam w planach jej zakup od 2 tygodni... ale nic ciekawego nie widziałam... zazdroszczę Ci tego całego przygotowania :happy::-D

Confi- nieźle to wszystko upchnęłaś. Rozumie cie bo też mam tylko kącik dla maluszka i wiem ile się trzeba nagłówkować żeby to maiało ręce i nogi i jeszcze jakoś wyglądało. Widać że lubisz porządek :):-)

confi - rety ale ty tego masz :rofl2: :rofl2: :rofl2: ale bardzo przyjemnie się patrzy na to :-)

no ja tak mówię o tobie, a ciekawe jak to u mnie będzie wyglądało jak sobie poukładam do dzidziusiowej półki ;-) (na razie mam wszystko po kątach pochowane :tak:)

kochana a powiedz mi jakiej firmy nasz nosidełko i mate edukacyjną?

reklama
ja też bym pewnie szafki nie miała gdybym nie trąbiła mojemu M do ucha od dwóch tygodni :-D

meble kupiliśmy w Meblexie...nie wiem w ilu miastach można dostac takie szafki ale kolekcja nazywa się TOP i jest dość tania...te witrynkę daliśmy 350 złotych... dla porównania szwagier mojego M chciał za taką ok 580 zł :baffled:

kupiliśmy też taką komódkę
a2gi2w.jpg

a ta kosztowała 210 złotych...czyli w sumie mamy dwa meble za kwotę jaką szwagier chciał za jeden mebel ;)

jeszcze tylko łóżeczko... i półki na ścianę...nie moge się doczekać

Do góry