reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Aga wiem że przy pierwszym porodzie trzeba wypełnić deklarację, ale u nas jest tak fajnie że ta położna z mojego rejonu jest co dziennie w szpitalu i dowiaduje się na bieżąco o rodzące. pamiętam że do mnie przyszła w dzień po porodzie przedstawiła się dała wizytówkę i poprosiła o wypełnienie deklaracji i powiedziała że kilka dni po wyjściu ze szpitala mnie odwiedzi. I tak też było ponadto powiedziała że mogę dzwonić i w razie potrzeby i przyjedzie i faktyczie tak było. Ale jak jest w innych miastach nie wiem. Trzeba pytać u swojego lekarza co on powie.
Isabela to prawda co piszesz o krwawieniach z nosa a mogą się pojawić i krwawiące dziąsła. To wszystko wina hormonów. Ja polecam na problemy z dziąsłami pasty meridiol i elmex zielony one łagodzą problemy z dziąsłami stosuję je na przemiennie. I jest też żel do dziąseł jak dobrze pamietam nazwę baikadent.

reklama
Cześć mamusie
Jak po weekendzie?? bo u mnie masakra sześć lat związku rozpadło się jak domek z kart. Zostałam sama ze swoim dzidziusiem i jest mi z tym cholernie źle. Wiem że nie mogę się smucić bo wszystko odbije się na dzidzi ale ja inaczej nie umiem

Cześć mamusie
Jak po weekendzie?? bo u mnie masakra sześć lat związku rozpadło się jak domek z kart. Zostałam sama ze swoim dzidziusiem i jest mi z tym cholernie źle. Wiem że nie mogę się smucić bo wszystko odbije się na dzidzi ale ja inaczej nie umiem

O Boże!!!! Współczuję Ci bardzo..
Ale czy napewno nie ma szansy na złożenie tego związku? może warto dać sobie kolejną szansę??

U mnie weekend też masakryczny.. W sobotę byłam na uczelni, a w drodze na uczelnie dowiedziałam się, że synek mojej koleżanki, która miała rodzic w kwietniu (ew. koniec marca) zmarł w drugiej dobie po porodzie gdyż nie wytworzył mu się gruczoł nadnerczy, a bez niego organizm nie jest w stanie funkcjonować.. Tragedia!!! Nie potrafię wyobrazić sobie bólu jaki Ona przeżywa:-( Tymbardziej, że po urodzeniu Mały dostał 10 pkt. w skali apgara :-(
Przez to wszystko złapałam mega doła, a to odbiło mi się na brzusiu i Małej..

No a dziś pomimo, że jestem na L4 musiałam przyjechać (taka obolała po weekendzie) do pracy aby wprowadzić nowego człowieka, który będzie mnie zastępował w tajniki mojego kompa i całą papierologię..

O pogodzie i o tym, że dziś poniedziałek nie będę wspominać...
Milszego dnia Wam życzę Kobitki :happy:

Dzień Dobry mamusie ja dziś zaczynam przygotowywać się to przejścia na l4 nie dam rady już dłużej chce tylko wytrzymać do końca miesiąca i mieć już spokój musze nauczyć tu kogoś radzić sobie beze mnie nie wyobrażam sobie tego ale muszą sobie poradzić. A co do samopoczucia to czuje się tragicznie bardzo boli mnie kręgosłup.

Monika bardzo mi przykro ale może jednak da się coś zrobić aby naprawić ten związek 6 lat to całkiem dużo różne są sytuacje ale warto czasem walczyć

a wybaczyłybyście zdrade?????????????????????????????????????????????
I to jeszcze w takiej chwili???????????????????????????????????????/?????

Monika trudna i bardzo przykra sytuacja Cię spotkała. Trzymaj się dzielnie!! Będziemy z Tobą.
Nie wiem czy wybaczyła bym zdradę.
Na pewno warto choćby podjąć próbę spokojnej rozmowy i poznać przyczyny. W końcu 6 lat wspólnego życia....

monika- moniczko no ja zawsze mowie mezowi ze jednej rzeczy nigdy w zyciu bym mu nie wybaczyla zdrady,, ale co by bylo gdyby sie tak stalo tego nie wiem,,... napewno jak tu jedna z dziewczyn powiedziala warto porozmawiac o przyczynie,, wogole warto rozmawiac.. buziaki trzymaj sie dzielnie...

a ja dzis czuje sie bardzo slabo, jest mi duszno i jakos na nic sily nie mam.. :(

Monika88 bardzo mi przykro z powodu tego co się stało. Czy wybaczyłabym zdradę? Nie wiem. To zależy od wielu czynników. Za chwilę zostaniecie Rodzicami, więc ten krok trzeba bardzo dokładnie przemyśleć. I tak jak mówią dziewczyny szczerze porozmawiać. Daj sobie trochę czasu. Ochłoniesz, przemyślisz wszystko na spokojnie. Potem porozmawiajcie. Może jeszcze da się wszystko uratować. Życzę podjęcia właściwej dla Ciebie decyzji!

monika- moniczko no ja zawsze mowie mezowi ze jednej rzeczy nigdy w zyciu bym mu nie wybaczyla zdrady,, ale co by bylo gdyby sie tak stalo tego nie wiem,,... napewno jak tu jedna z dziewczyn powiedziala warto porozmawiac o przyczynie,, wogole warto rozmawiac.. buziaki trzymaj sie dzielnie...

a ja dzis czuje sie bardzo slabo, jest mi duszno i jakos na nic sily nie mam.. :(

tez to kiedys powiedzialam ze zdrady nigdy nie wybacze ale teraz nie wiem co mam zrobic. Juz nie chodzi tylko o mnie ale o dzidziusia sama wychowywalam sie bez ojca.................nie chciala bym zeby moje dziecko to spotkalo. Najgorsze jest to że go tka bardzo kocham

reklama
witam dziewczynki
Taki ladny dzionek a u mnie zaczal sie od takiego skurczu lydki ze teraz kuleje jak chodze.......ladnie te kochane dzidzie wysysaja z nas wszystkei witaminki:tak:
pozdrawiam buziaczki i milego dnia dla wszystkich!!

Do góry