reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Tak, tak... wlasnie czytam. Ja o reakcjach moich bliskich, znajomych to nie chce sie jakos wypowiadac. Bo ogolnie to sie tylko znajomi z pracy cieszyli. Meza zatkalo, tak, ze jakis spory czas w szoku chodzil.

reklama
Witam majowki:-)
Jestem marcowka i mam wielka prosbe:-) Moja siostra kilka dni temu wystawila zdjecie swojej coreczki Lenki (6 miesiecy) do konkursu.Konkurs trwa juz dosc dlugo wiec potrzebujemy glosow zeby nadgonic troszeczke:-) I mam prosbe abyscie zaglosowaly:-) PROSZE!
Podaje link stronki rosniemyrazem.pl

(...) tutaj Irlandczycy nie znają tego sposobu i go nie praktykują. my czasami wywieszamy pościel przez okno (bo nie mamy balkonu) ale zawsze jakoś się tak dziwnie czuje, bo zaraz wszyscy się gapią i wogóle :baffled:
Hehehe.. Ale mnie rozbawiłaś :-D ciekawe co oni sobie myślą...że ktoś sobie spanie rozścielił na parapecie:confused: ale nie ma co się przejmować :wink:
:laugh2::laugh2::laugh2:
Jeśli chodzi o wybór proszku do prania ubranek dla dzidzi - to niestety trzeba wypróbować samemu i żadne rady nie pomogą... Znam przypadki, że te nawet najdelikatniejsze proszki dla dzidzi mogą uczulić, więc ciężko doradzić konkretną markę. Ja początkowo będę prać w proszku do prania dla dzieci (jeszcze nie wiem którym) a z czasem popróbuję użyć zwykłego proszku czy nie uczula.
Oczywiście jak najbardziej jestem za podwójnym płukaniem :tak: i zdecydowanie przeciwna używania płynów do płukania :no: Póki co jeszcze nie mam ubranek, lecę w niedzielę do Polski po nie i jak wrócę.. zacznie się pranie, prasowanie..brr.. nie lubię prasować :hmm:
Aga29 - współczuję sąsiadów :wściekła/y: trzymam kciuki by administracja się nie doczepiła.. bo to wiadomo czy taki nie ma tam wtyków jakichś :dry: no i jak to wygląda prawnie.. Czy nie powinnaś mieć np. zgody z administracji :confused: Bo co kraj to inne przepisy, np. w Kanadzie jeśli dziecko nie ma kasku na głowie jadąc rowerkiem na swoim podwórku można zapłacić karę. W Polsce rowerzyści nawet jadący po ulicach nie mają takiego obowiązku.. Chociaż ja akurat popieram kaski! Ponadto za nie koszenie trawy (zaniedbanie ogrodu) - również na własnym terenie (!) grozi także w Kanadzie mandat :szok:
Tak, że ciekawe o co chodzi temu sąsiadowi z tą Twoją ślizgawką.. Wrogów szuka? Zazdrość? Brr... :crazy:

A na moim teście ciążowym wyszło, że w ciąży nie jestem. Więc stwierdziłam, że to jakie zaburzenia i wybrałam się do lekarza, który potwierdził ciążę, ale to minęły chyba ze tygodnie. No więc ja jakoś, mimo wszystko, mu nie zaufałam i pobiegłam po drugi test, który już wykazał ciążę. Tylko, że ja przez wakacje musiałam sę trochę rozstroić i ten pierwszy test był pewnie zrobiony dosłownie kilka dni po zajściu w ciążę, więc może dlatego jeszcze nic nie wykazał, a według mnie to już powinnam od kilku dni mieć @.

Martalis witaj! Napisz coś o sobie. Skąd jesteś? Na kiedy masz termin?

witam was,ja bardzo malo pisze ino was czytam.
akunia-bardzo mi przykro co sie stalo,ja dobrze wiem co to znaczy stracic dzieciatko i to nie jedno.pierwsze poronilam ,drugie zdrowe sie urodzilo-synus,potem oczekiwana corcia ale niestety byla tak chora ,miala bardzo duzo wad,ze nie zdolala przezyc zmarla po dwoch dniach.w grudniu minie 3 lata ale dalej boli i wciaz te pytanie dlaczego? ja jestem zdrowa nie pije nie pale itd,a mimo tego chore dziecko .teraz jestem zas w ciazy i bedzie synus.sciskam goraco!!
Martalis współczuję ogromnie i gratuluję, że się nie poddałaś!!! Tak trzymaj :tak:
Pozdrawiam serdecznie i napisz czasem co nieco na forum :-)

ja dziś mam podły dzień. Wczoraj jak patusia pisała o toksoplazmozie , zaczełam sprawdzać swoje badania i uświadomiłam sobie że ja tez nie miałam robionych badan na tokso. Chodze do lekarza prywatnie i za wszytskie badania płace.......... nie rozumiem dlaczego nie zalecił mi tego badania. Po tym co patusia napisała zaczełam czytać i tak sie przestraszyłam że z samego rana poleciałam do labolatorium zrobić badanie.

Aneteczka gdzie ona o tym pisała??
bo ja czytam was regularnie (nawet jak jestem w pracy to potem nadrabiam) i nie przypominam sobie postu patusi... :baffled:
o co chodzi?? ja nic nie wiem :no: :-(

reklama
[
a tym torcikiem truskawkowym to tak mnie skusiłaś - że dzisiaj z mamą robimy go na spółę (mama biszkopt - ja resztę:-)) :-D

wrzuć proszę linka do działu przepisów - nie będziemy go poszukiwać w "mamach majowych" bo tu coraz więcej tych stronek... a wierzę, że jeszcze nie jedna się skusi :-D[/quote]

Słonko,
dołączam się do tej prośby:-)

Do góry