reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Kochane dziekuje Wam za trzymanie kciukow, i musze Wam powiedziec ze jestem.... przeszczesliwa!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak: Wszystkie moje trzy marzenia sie spelnily! Zobaczylam moje DWA SERDUSZKA, ktore rosna i fikaja koziolki :tak:. Maja juz po 2,5 cm, rozwijaja sie w tym samym tempie i urosly niesamowicie od ostatniej wizyty :biggrin2:. Okazalo sie ze ciaza jest jednak dwuowodniowa, a nie jedno, czyli po prostu rewelacja:tak:, a ten wielki krwiak znikl bez sladu:tak: Szok ze tak wszystko po mojej mysli poszlo, lekarz tez w szoku, bo ostatnio widzial wszystko w czarnych barwach, a dzis juz wszystko wyglada o niebo lepiej. Musze dalej sie oszczedzac, "polegiwac" czesto i gesto, no i brac luteine juz do konca ciazy, ale nie musze lezec plackiem i moge nawet na niedlugie spacerki z coreczka wychodzic. Mowie Wam, ciesze sie jak glupia!!!!:-D:-D:-D
Pozdrawiam WAs kochane!
Sheeppy teraz czekam na wiesci od Ciebie!

Gratulacje :-):-D:-) Teraz to już będzie tylko lepiej:tak:
Mam nadzieję że ja w przyszłym tygodniu też bede mogła się pchwalić takimi dobrymi wiadomościami

reklama
Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki, byscie po kazdej wizycie mogly sie chwalic takimi sukcesami jak moj wczorajszy :tak::-) To wspaniale uczucie jak cala ta niepewnosc i niepokoj w jednej chwili zamieniaja sie w szczescie, gdy lekarz mowi tak wyczekiwane slowa "z dzidziusiem wszystko w porzadku" :-):-) Wiadomo ze obawy i lek beda towarzyszyc do konca ciazy, ale ten przelomowy moment, w ktorym najpierw wydaje sie ze jest bardzo zle, a nagle okazuje sie ze juz dobrze i jest duza szansa ze bedzie jeszcze lepiej to takie uczucie jakby z serca spadl dwutonowy glaz:tak::-) Wszystkim "niepewnym" i czekajacym na nastepna wyzyte jak na zbawienie mamusiom zycze takiej ulgi :tak::tak::tak:

ps. Sheeppy no co jest? Mialas sie odezwac po wizycie.. Czekam na wiesci.!

już jestem, nie nocowałam w domu bo byłam zbyt zmęczona po wizycie
LILIann, oj strasznie się cieszę, że spełniły się wszystkie Twoje życzenia a najbardziej że oba maleństwa rosną i są oddzielone :-)
u mnie też nie jest źle.. krwiak nie zniknął ale lekarz powiedział że widzi duże szanse
i że dzidziuś rozwija się prawidłowo, serduszko stuka idealnie 180 uderzeń na minutę, fasolka ma już 16mm:-)dziękuję za trzymanie kciuków, pomogło:tak:

No Sheeppy!!!:-) Super ze u Ciebie tez wszystko w porzadku!! Dobrze ze sie w koncu odezwalas bo co chwile zniecierpliwiona tu zagladalam!:tak::-D Chyba dobra passa sie zaczela dla mamus majowych :-):-):-) I oby tak dalej! :-)

no ciesze się z wami :-);-)
Ja USG będę miała dopiero koło 12 tygodnia genetyczne :baffled: i wtedy się dowiem co i jak, nie wiem czemu teraz doktor nie chciał, abym robiła, ale dobra
Czuje się dużo lepiej niż w 6 tygodniu, biorę zalecane proszki i czekam

Dziewczyny mam pytanie kiedy robi się badania prenatalne????

Kasica 212 - dlaczego chcesz robić badania prenatalne? Najprostszy jest chyba test potrójny z krwi... No i USG genetyczne przeprowadzone 3 razy w ciąży - myślę, że dobrze monitoruje rozwój dziecka.

W rodzinie występuje choroba genetyczna którą USG nie pokarze, a chce być gotowa na ewentualną obecność jej u dziecka

Dziekuje dziewczyny za pozytywne fluidki:tak:
Sheeppy - super wiadomosc!Gratuluje!!!!
LILIann - bardzo sie ciesze,ze jest ok,dwa serduszka-marzylam o blizniakch:tak:wiec zazdroszcze,choc i tak pekan ze szczescia z mojej pojedynczej fasolki:tak::-)
katarzynak83 - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN!!!!!Zycze oczywiscie spelnienia najwiekszego z marzen,przedewszystkim;-):-)
810360zibkpwg35g.gif

kasica212 - ja tez uwazam,ze najlepszy jest test potrojny wykonywany w 12'tym tygodniu...

reklama
Do góry