reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
wiecie dziewczęta i u mnie pojawiły się jakieś dziwne upławy:baffled: u mnie są zupełnie bezbarwne jak białko jajka:confused: o co chodzi....:szok:nie biorę żadnych leków oprócz kwasu foliowego.

katarzynak83 - znalazlam w mojej ksiazce wymiary dziecka "your pregnancy bible"
4ydz- 0.36-1mm
5tydz- 1.25mm
6tydz- 2-4mm
7tydz- 4-5mm
8tydz- 14-20mm
9tydz- 22-30mm
10tydz- 31-42mm
11tydz- 44-60mm i waga okolo 8g
12tydz-okolo 61mm i waga 8-14g
wiecej nie pisze poczekam jak juz bedziemy:-)

mam nadzieje ze pomglam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc dziewczeta,a u Nas dzis na usg okazalo sie,ze z dzidzia wszystko ok:-):-):tak::tak:
Wg lekarza to dopiero 6t6dz ciazy,dokladnie tak samo mi wyszlo ale od mniej wiecej zaplodnienia.Bo owulka mi sie najwyrazniej przesunela i az ponad 3tyg po ostatniej @ dopiero zaszlam:baffled:
Fasolka ma 9mm i rosnie zdrowiutenka:tak::tak::tak::tak:
Madzia_Singh - mi tez waga idzie caly czas w gore!Kupilam spodnie ciazowe z szeeeeeroka guma w pasie,zeby mi lzej bylo:tak:Ale trzymam sie jedzenia raczej mniej tuczacego_Odrzucilo mnie od slodyczy absolutnie i raczej obracam sie wokol kapusty,grzybow,cebuli,no i zup,duuuuuzo zup.......:tak:A waga idzie w gore bo potrafie wypic dziennie ok 5litrow wody,sokow i mleka:dry:Mam non-stop zgage i pije:dry:I wszytsko mi sie zatrzymuje w ogranizmie i do tego wydymajaca kapusta,hmmm....Nie licz kilogramow,po porodzie spotkamy sie na watku odchudzajacym i bedziemy walczyc:tak:;-)

Czesc dziewczeta,a u Nas dzis na usg okazalo sie,ze z dzidzia wszystko ok:-):-):tak::tak:
Wg lekarza to dopiero 6t6dz ciazy,dokladnie tak samo mi wyszlo ale od mniej wiecej zaplodnienia.Bo owulka mi sie najwyrazniej przesunela i az ponad 3tyg po ostatniej @ dopiero zaszlam:baffled:
Madzia_Singh - mi tez waga idzie caly czas w gore!Kupilam spodnie ciazowe z szeeeeeroka guma w pasie,zeby mi lzej bylo:tak:Ale trzymam sie jedzenia raczej mniej tuczacego_Odrzucilo mnie od slodyczy absolutnie i raczej obracam sie wokol kapusty,grzybow,cebuli,no i zup,duuuuuzo zup.......:tak:A waga idzie w gore bo potrafie wypic dziennie ok 5litrow wody,sokow i mleka:dry:Mam non-stop zgage i pije:dry:I wszytsko mi sie zatrzymuje w ogranizmie i do tego wydymajaca kapusta,hmmm....Nie licz kilogramow,po porodzie spotkamy sie na watku odchudzajacym i bedziemy walczyc:tak:;-)

wlasnie apropos grzybow jesli nie przechodzilas toxo to lepiej nie jedz grzybow...dr mi tak powiedziala

katarzyna - znalazlam w mojej ksiazce wymiary dziecka "your pregnancy bible"
4ydz- 0.36-1mm
5tydz- 1.25mm
6tydz- 2-4mm
7tydz- 4-5mm
8tydz- 14-20mm
9tydz- 22-30mm
10tydz- 31-42mm
11tydz- 44-60mm i waga okolo 8g
12tydz-okolo 61mm i waga 8-14g
wiecej nie pisze poczekam jak juz bedziemy:-)

mam nadzieje ze pomglam
Kochana, bardzo dziękuję! Bardzo mi pomogłaś :tak: Troche mnie pocieszyły te normy! Mam nadzierje ze przy najbliższym badaniu tez okaze sie ze mały rośnie zdrowo :-D
Kasiu! Gratulacje!! Bardzo się ciesze że dzidziuś jest zdrowy!:-D A widziałaś już serce??

Kochane dziekuje Wam za trzymanie kciukow, i musze Wam powiedziec ze jestem.... przeszczesliwa!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak: Wszystkie moje trzy marzenia sie spelnily! Zobaczylam moje DWA SERDUSZKA, ktore rosna i fikaja koziolki :tak:. Maja juz po 2,5 cm, rozwijaja sie w tym samym tempie i urosly niesamowicie od ostatniej wizyty :biggrin2:. Okazalo sie ze ciaza jest jednak dwuowodniowa, a nie jedno, czyli po prostu rewelacja:tak:, a ten wielki krwiak znikl bez sladu:tak: Szok ze tak wszystko po mojej mysli poszlo, lekarz tez w szoku, bo ostatnio widzial wszystko w czarnych barwach, a dzis juz wszystko wyglada o niebo lepiej. Musze dalej sie oszczedzac, "polegiwac" czesto i gesto, no i brac luteine juz do konca ciazy, ale nie musze lezec plackiem i moge nawet na niedlugie spacerki z coreczka wychodzic. Mowie Wam, ciesze sie jak glupia!!!!:-D:-D:-D
Pozdrawiam WAs kochane!
Sheeppy teraz czekam na wiesci od Ciebie!

Kasiu! Gratulacje!! Bardzo się ciesze że dzidziuś jest zdrowy!:-D A widziałaś już serce??
No wlasnie nie:-(Bo to byl oddzial zagrozen wczesnej ciazy i pielegniarka ktora robila usg mowila,ze Oni ssa od tego zeby sprawdzic czy jest pecherzyk i fasolka i czy nie ma nieprawidloswosci i ja generalnie przez moze 30sek widzialam monitor wogole...Ale dzidzia zmieniala pozycje wiec jest ok:tak:A serduszko zobacze za 5 tygodni na wizycie w 12'tym tygodniu:-)

Kochane dziekuje Wam za trzymanie kciukow, i musze Wam powiedziec ze jestem.... przeszczesliwa!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak: Wszystkie moje trzy marzenia sie spelnily! Zobaczylam moje DWA SERDUSZKA, ktore rosna i fikaja koziolki :tak:. Maja juz po 2,5 cm, rozwijaja sie w tym samym tempie i urosly niesamowicie od ostatniej wizyty :biggrin2:. Okazalo sie ze ciaza jest jednak dwuowodniowa, a nie jedno, czyli po prostu rewelacja:tak:, a ten wielki krwiak znikl bez sladu:tak: Szok ze tak wszystko po mojej mysli poszlo, lekarz tez w szoku, bo ostatnio widzial wszystko w czarnych barwach, a dzis juz wszystko wyglada o niebo lepiej. Musze dalej sie oszczedzac, "polegiwac" czesto i gesto, no i brac luteine juz do konca ciazy, ale nie musze lezec plackiem i moge nawet na niedlugie spacerki z coreczka wychodzic. Mowie Wam, ciesze sie jak glupia!!!!:-D:-D:-D
Pozdrawiam WAs kochane!
Sheeppy teraz czekam na wiesci od Ciebie!

No kochana! Ciesze sie razem z Tobą!:-) Wyobrażam sobie jaka jesteś szczęśliwa!!! Kurcze, musiałaś odetchnąć z ulgą!:blink:Super!!!! No to teraz jeszcze Sheeppy musi napisać że u niej ok i moge iść spokojnie spać ;-)

Kasiu S zazdroszcze Ci troszke że już wiesz że z maleństwem jest dobrze, tez chciałabym zobaczyć już swojego malca (jutro mam urodziny i to moje jedyne życzenie, trzymajcie kciuki aby sie spełniło!;-)

reklama
Do góry