reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Katja jeszcze wyskoczy Ci brzusio tak iż będziesz miała go już dość. Szczególnie jak nie będzie można butów zawiązać albo paznokci w stopach poobcinać!! Itp ja na razie brzusia też nie mam, ale.... co ma wisieć nie utonie....

Witam wszystkich, okazuje się że też jestem mamusią maj 2009. Jestem w 8 tygodniu i termin mam na 18 maj. Termin usg miałam na przyszły tydzień ale wczoraj musiałam awaryjnie odwiedzić lekarza bo zaczęłam plamić. Cieszę się bo wszystko jest ok, i byle tak dalej. Moje maleństwo ma już 18 mm i mocne serduszko. Pozdrawiam

Czesc Maminki!

Od tygodnia mieszkamy w naszym nowym domeczku i niestety nie mamy jeszcze zalozonego neta, wiec rzadko tu bywam. A szkoda, bo sie tyle dzieje!
Nie powiem, ze sie bardzo ciesze, ze u mnie wszystko w jak najlepszym porzadku. Czuje sie naprwade dobrze, ciut zmeczona wieczorami, ale to nic. Wrocilam wlasnie z Kosova i juz teraz bede grzecznie siedziec w domu. Nastepny lot do Polski w styczniu.
Bylam we wtorek u gina prywatnie w polskiej przychodni w Dublinie zeby sprawdzic czy wszystko jest ok. Naprawde bylo super. Pani dr mowila po angielsku, by moj maz wszystko zrozumial. To bylo takze jego pierwsze badanie ginekologiczne i sie troche straumatyzowal. Hehehe Mezczyzni nie zdaja sobie sprawy jak badanie wyglada od drugiej strony. Powiedzial, ze jak by to byl facet lekarz to by mu chyba nie darowal takiego macania hehe:-D
No ale najwazniejsze. Dostalam sliczne fotki i film na DVD naszego bobaska! To juz stanowaczo nie jest fasolka! Bylismy tacy zaskoczenie i wzruszeni!Juz ma raczki i nozki i prawie 3 cm! :)))) 10 tydzien i 3 dni wedlug aparatury. Po prostu cudo! To nasze pierwsza ciaza, dlatego sie tak ekscytujemy :-)
Jak tylko bede miala moj komp i neta zalacze zdjecia!

Madzia - no tez sie strasznie wystraszylam twoim postem (pierwsza jego czescia!!). Dobrze, ze z nami zostajesz:-)

A propo witamin bralam Elevit i folik, a teraz biore Pregnancare.

A brzuszek to mi sie juz zaokraglil troche, choc nigdy niestety nie bylam plaska jak deska.

Pozdrowienia dla wszystkich mamus i brzuszkow!

Cześć Mamusie
Mam termin na 8 maja widze że duzo was tu i ciekawe rzeczy się dzieją dołaczam do majóweczek :) oby nasze bobaski były zdrowe i silne

hej dziendoberek:-)

misza - chyba 12mm bo 12 cm to jeszcze troszke zajmie maluchowi urosna :tak: wydaje mi sie ze duzy dzidzius jak ja bylam w 7tyg na usg to moja fasolka miala 7mm:-)

Dorota IRL- fajnie ze juz jestes, i koniecznie zalacz foteczki:-)

witam nowe mamusie serdecznie, tak nas duo ze ja jeszcze nie ogarnelam nas wszystkich:-)
milego dnia i pozdrawiam, acha mi sie juz chyba plamienia na dobre skonczyly bo chyba od 3 dni nic juz mi ulzylo calkiem i czekam na usg z niecierpliwoscia bo to najwazniejsze

byłam u lekarza dostałam skierowanie na badania wyznaczył kolejną wizyte na 29 października będzie to początek 11 tyg więc mają mi założyć karte ciąży a USG zrobi dopiero na przezirność

reklama
Hej hej
Mąż mi zamontował komp przy łóżku więc mogę swobodnie pisać. Jednak leżę. Niedzielne krwawienie mnie zmobilizowało. We wt u lekarza byłam i powiedział, że po 2 tygodniach chodzenia po domu i leżenia powinno być OK. Jakoś w to nie wieżę, ale fajnie by było. Biorę duphaston a i tak od 2 dni wieczorem jest jakaś krwawa maleńka kropelka. Wiecie jak urasta kropla wielkosci od szpilki w mojej głowie teraz...
Miałam już 3 USG bo wszyscy muszą wiedzieć czy jest Ok.
We wtorek komp. wskazał że maluszek ma 12,2 cm. Jak to się ma Madziu do Twoich ponad 40 - tu?? Trochę się zmartwiłam. Ale co komp. to co innego pokazuje.Ina date porodu, inny tydzień. Jestem 8/9 a komp. wskazał ostatnio 7, no ale lekarz mówi, że mam się nie sugerować.Serducho bije mocno.
Mdłości.... moim jedynym sposobem jest jedzenie co 2h. Jak zjem coś to jest OK, jak nie - dramat. A jak mnie położna ważyła, to schudłam od sierpnia ok. 3,5 kg. i to też podobno jest normalne.
Wszystko mam inaczej i jak wierzyć że jest normalnie?

dzidzia ma 5 cm moja z kilkoma mm pewnie teraz...a 12 cm to wielkosc pomiedzy 15 a 16 tc a ty piszesz ze 8/9 tc to pewnie 12 pecherzyk a nie zarodek. zarodeczek w 8/9 tc ma 2-2,5 cm

Do góry