reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Jednak postanowiłam że metki trzeba jakoś z ciuszków usunąć...leży koło mnie taka kupa szmatek i nie wiem jak do tego się zabrać:-)
Zresztą czekam na M bo muszę jechać na uczelnię...a tak mi się nie chceeee:dry:
Pogoda się zchrzaniła i to strasznie ...śnieg zaczął padać:angry: a rano było tak ładnie:baffled:
goldenka witamy na forum:-)

reklama
a i jeszcze jedno gdzie się podziewa patusia zawsze była taka aktywna a ostatnio coś jej nie widać....odezwij się bo miałyśmy się bliżej poznać...może spotkamy się na porodówce:-)
dobra zmykam się wystroić cobym nie przestraszyła wykładowcy
Buziaki dla Was i brzuszków

mama-bartusia - superrrrrrr... ze juz jestes z nami... swietnie znow mozna popisac...

patusia- co jest z Toba kochana???

A my dzis caly dzien w ogrodzie jestesmy jest tak pieknie i swieci slonko... ze nie chce sie do domku...
Maly skacze jak szalony na trampolinie.... a ja sie opalam... cudowna pogoda....
ale czas na obiadek cosik zrobic i nie mam pojecia co...

a ja zapomniałam wam napisać jeszcze o tej No-Spie....
z Polski idzie już do mnie koperta z listkami tego leku. Oto co moja ciocia dowiedziała się w aptece gdy kupowała dla mnie ten lek cyt:

"nie dostaliśmy żadnej informacji o wycofaniu tego leku, nie widzę powodu by nie korzystać z tego leku"

więc myślę że wszystko jest ok :tak:

Witajcie kobiety w ten piękny słoneczny dzień:-)
Jest tak ślicznie, że od wczoraj chodzę bez kurtki - tak cieplutko:tak: A właściwie wychodzę w kurtce a wracam bez niej :tak:
Dziś byłam u GP (lekarza pierwszego kontaktu) i zrobiło mi się jeszcze bardziej cieplutko :-) Badania moczu w porządku, serduszko dzidzi ładnie bije a najważniejsze, że obróciło się już główka w dół :rofl2: z czego najbardziej się ucieszyłam :happy: bo czytałam, że w Irlandii obracają dziecko...:confused: ale niestety do końca nie dowiedziałam się w jaki sposób to robią :szok: więc dobrze, że póki co mi to nie grozi..aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że dzidziulki potrafią spłatać figla i przed samym porodem nawet mogą się położyć w inną stronę :baffled: ale nie ma co się negatywnie nakręcać.. :blink:
Iwona100na - powiedz proszę czy wypróbowałaś metodę kanapki z dżemem na złe samopoczucie? Czy może już byłaś u lekarza i coś doradził :confused:

A już po wizycie u lekarza. Jak niejednej z Was, mi również szyjka nieco się skróciła, ale lekarz powiedział, że niewiele i narazie nie ma się czym niepokoić i spokojnie około miesiąca powinnam jeszcze w tej ciąży pochodzić. Ja również dziś Małej od rana nie czułam, a wczoraj ruchy były sporadyczne, ale na USG wyszło, że wszystko jest w porządku i serduszko ładnie, miarowo bije. A teraz siedząc i nadabiając całodzienne zaległości zaczęłam ją czuć. No i moja Kluseczka waży już ok. 2500.

Marzena fajna masz ta Kluseczke:tak:. Ciekawe jak to u mnie z szyjka. Cos tez mi sie wydaje, ze sie skraca, poniewaz czuje takie dziwne klucie:baffled: Oby tylko nie za szybko. Najlepiej niech sie skroci na dobre w maju, bo do samego terminu nie za bardzo chcialabym czekac, wole troche wczesniej niz pozniej:tak: Wizyte u gina mam jutro, ciekawe, czy mi zrobi usg. Moj maly sie juz bardzo rozpycha i dlugi z niego facecik:tak:, bo kopniecia czuje juz prawie pod samymi piersiami:tak: a rozpycha sie na maxa, ze czasami to az boli:rofl2:

dziewczyny a ja juz po wizycie poszlam do lekarza zbadal niunie, powiedzial ze nie widzi nic niepokojacego i ze mam sie nie martwic , ma glowe nisko, ale to nie jest jeszcze dramatyczna sytuacja zeby panikowac. Powiedział, ze taka moja natura a malej tak wygodnie, trzymala paluszki przy buzce, a jak chcial jej zrobic zdjecie 3d to sie zaslaniala mala wstydzioszka. Pozatym powiedział, ze maly klopsik 1654, z jej wymiarow wynika ze to 34 tydzien hahaha i temin porodu na 13 maja a nie na 25 jak wynika z om. Zbadal jej serduszko , posprawdzal wszytskie narzady, serduszko slicznie bilo. no ale najwazniejsze ze mnie uspokoil , wyszlam taka szczesliwa :)

ankzoc bardzo się ciesze że wszystko ok może czasem za bardzo się martwimy
ja siedziałam teraz na forum marcóweczek i czytałam jak się chwaliły swoimi porodami tak im zazdroszcze jak ja bym chciała żeby już był chociaż kwiecień zawsze to bliżej niż dalej nie moge się już doczekać :)

reklama
ankzoc- no to swietnie... super ze wszystko ok... mowilam abys sie nie martwila...

marzena- no fajnie kluseczka....

joann- nie wiem ale ja pierwszy raz slysze ze obracaja tu dziecko... fajnie ze juz ci sie przekrecilo... moja tez jest glowka na dole...

Do góry