reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Ankzoc super ze corcia jest zdrowa i jednak dla niej to naturalna pozycja a nie zblizajacy sie porod:tak:a propo twoja mala nie jest klopsikiem moja w 32 tygodniu wazyla ok 2kg ale sie nie przejmuje lekarz powiedzial ze to normalna waga:tak:Moja tez sie zaslaniala i gin nie mogl nam zrobic zdjecia 3D, najwazniejsze ze bedziesz miec porod naturalny, moja nadal w poprzek teraz wlasciwie dzisiaj miala glowke pod zebrami i byla po prawej stronie:sorry2:licze ze sie obruci:sorry2::-D

Nina27 ja nie wyprowam metek widze ze mojej kolezanki synkowi nie przeszkadzaja i mysle ze nie ma sensu, chyba ze sa jakies dlugie to tak albo wydaja sie byc drapiace. Ale Ci dobrze ze wszystko popralas ja sie zabieram w piatek za to mysle ze tak caly weekend bede prac, ale ja od razu poprasuje i spakuje w torby specjalne co chronia przed kurzem:-Dwiesz my mamy ta przeprowadzke zeby sie nie pokurzyly a potem tylko do mebelka:rofl2:

Paula widze ze wiosna u ciebie a tak narzekalas jeszcze niedawno. U nas tez dzisiaj bylo 18 stopni i sliczne sloneczko:-Dja niestaty nie mialam czasu na leniuchowanie latalam z mezem po miescie:baffled:

Marzena super ze wszystko dobrze nie martw sie wedlug mnie to dobra waga, moja corcia tez juz ma 2kg:) :-D

Kiedy macie nastepne wizyty u gina ja mam 15 kwietnia i to bedzie moj 37 tydzien...a wy???buzki

reklama
Witajcie dziewczyny
Ja właśnie jestem po wizycie i nie jest źle ale nie do końca dobrze. Szyjka mi sie skróciła ale jest zamknięta. Mały leży bardzo nisko i od 3 dni mam wrażenie że jeszcze się obniżył. W związku z tym pani doktor stwierdziła że trzeba Go troszkę powstrzymać żeby jeszcze z miesiąc wytrzymał a najlepiej z 6 tygodni. Przepisała mi dwa lekki: pierwszy to znana Luteina (2xdziennie dopochwowo) a drugi to Isoptin 40 (musze go brać co 8 godzin). Troche się zmartwiłam bo już biorę sporo tych tabletek a tu jeszcze dwa rodzaje do kolekcji ale co zrobić nie będe mądrzejsza od lekarza. Robiła mi też USG ale ona ma takie kiepskie. W każdym bądź razie mały rośnie. Wymiary ma dobre i wychodzi że to 29 tc a nie 30 ale tego to sie spodziewałam, że moge być tydzień do tyłu. Serduszko ślicznie biło i z dzidzią wszystko ok.
Następna wizyta 15 kwietnia

Witam wszystkie mamusie:)

ja dziś łaziłam troche po sklepach i kupiłam troche akcesorii łazienkowych typu: wanienka, taki wkładzik z gąbki to wanienki, oliwka, chusteczki nawilżone, sudocrem, proszek do prania:):):) wkładki laktacyjne, majteczki okołoporodowe, buteleczki 2x260ml i smoczki x 2 szt.:p
pieluszki tetrowe. Troche sie tego nazzbierało i troche mi nam sie budżet uszczuplił, ale juz wole byc przygotowana:))))))))))

hej dziewczynki
Dla tych u ktorych wszystko ok gratluje
gratuluje rowniez klopsikow;-)
tym u ktorych nie konca wszystko ok zycze wytrwalosci!!i dUUUUUUzooo ZDROWKA!!!
buziaczki
i trzymajcie za mnie kciuki jutro moja wizyta!!!!!troche sie boje...sama czuje ze dzidzia jest nisko!!!!!!!!

Paula najpierw pojechalam do ubezpieczalni z mezem (taki polski ZUS) potem pojechalismy wybrac lozko do domu jaki kolor itp, pozniej po kartony do przeprowadzki i jeszcze kilka drobiazgow...wiec widzisz ale do piatku mysle ze juz wszystko zostanie ustalone zostana jeszcze (raczki do szaf) no i wchodza i maluja nam domek:-DJutro tez mam troche latania a w piatek mam wszystko gdzies i zaczynam prac malej rzeczy i sie relaxowac na balkonie patrzac na morze:tak:

Marychna kochana nie martw sie napewno lekarz wie co robi, a poza tym napewno bedzie wszystko dobrze:-Dtrzymaj sie kochana, napewno wytrwasz te 6 tygodni!!!:tak:

Krystyna 3mam kciuki za wizyte:nerd:

kokoszka- to swietnie... ja w piatek tez nic nie robie czekam na paczke z rzeczami dla niunki i synka... bo zamawialam z Next-a... a jutro jeszcze musze troszke pochodzic bo chce dokupic kilka rzeczy typu pampersy,chusteczki,sudocrem,butelki,itp; aby miec juz wszystko za soba... juz nie moge sie doczekac...

marycha- dokladnie lekarz wie co jest dla was dobre...

krystyna- no to powodzenia jutro... dawaj szybciutko znac co i jak...

aneteczka- no to poszalalas troszke dzis... super wstaw fotki...

http://www.rafalsalbut.cba.pl 1% podatku dla Rafalka{1Roczek}
1% Wpisany przez Dominika Sałbut Poniedziałek, 09 Marzec 2009 18:06 [FONT=times new roman,times]Należymy do Regionalnej Fundacji Pomocy Niewidomym ze względu na rafikowy oczopląs i ta Fundacja otworzyła nam także subkonto. Numer ten jest wspólny dla wszystkich dlatego ważne aby dopisać imię i nazwisko dziecka, czyli Rafał Sałbut. Wtedy pieniążki będą zbierane dla nas i wydać je będziemy mogli na sprzęt, turnusy i wszelką inną rehabilitację. [/FONT]

[FONT=times new roman,times]Jak to zrobić? Po wyliczeniu kwoty podatku, no i 1 z niej % w rubrykach zatytułowanych ,,Wniosek o przekazanie 1% podatku należnego na rzecz organizacji pożytku publicznego OPP" wpisujemy:[/FONT]

[FONT=times new roman,times]nazwę fundacji[/FONT]

[FONT=times new roman,times]REGIONALNA FUNDACJA POMOCY NIEWIDOMYM ul. Dąbrowskiego 55a, 41-500 Chorzów [/FONT]

[FONT=times new roman,times]i jej numer KRS[/FONT]

[FONT=times new roman,times]Numer KRS : 0000018926[/FONT]

[FONT=times new roman,times]W rubryce ,,Informacje uzupełniające" określacie cel swojej darowizny, jeśli chcecie pomóc właśnie nam wpiszcie tam proszę RAFAŁ SAŁBUT.[/FONT]

[FONT=times new roman,times]Ważne jest także aby wyliczona przez Was kwota 1% była zaokrąglona do pełnych dziesiątek groszy w dół. W tym roku macie również prawo ujawnić Wasze dane naszej Fundacji, dzięki czemu Wasza darowizna może być nieanonimowa jeśli tylko chcecie. Każda złotówka się liczy, bo wystarczy 2 tysiące takich złotówek i pojedziemy w przyszłym roku do Jadowników na turnus ;) Za Wasz czas i pieniądze bardzo dziękujemy. Napewno nam pomogą w robieniu kolejnych małych kroczków. [/FONT]

ja już oddalam mama DAWIDKA{2LATKA}

ojjj ale miałam dzisiaj dzień....najgorsze jest to że się beznadziejnie skończył:-( wyłam jak porąbana prawie przez godzinę ...nie będę Was tu zanudzać czemu ale normalnie ja już przestaję panować nad emocjami:-( o byle co chce mi się płakać..a jak już zacznę to końca nie widać:no: teraz boli mnie w dole brzucha przez te nerwy:-(
W szkole nic nie załatwiłam bo przed pokojem profesora było chyba z 50 osób..a same wiecie jak to jest że u nas ciężarne nie mają żadnych taryf ulgowych...
kokoszka jak ja Ci kochana zazdroszczę tego miejsca w którym jesteś..boshe jak tam musi być pięknie..ja kocham morze (może dlatego że jestem z południa Polski)....a Ty piszesz że je widzisz z balkoniku..no po prostu rewelacja....

reklama
Nina27 - współczuję Ci dzisiejszego dzionka z całego serducha.. Przede wszystkim rozumiem wszelkie kolejeczki - te na uczelni, jak i w pozostałych instytucjach (dzisiaj "walczyłam" w Urzędzie Skarbowym, a w sobotę będę na uczelni, więc... ).
Musimy nauczyć się asertywności i z brzuchem iść po "swoje" :-D
główka do góry - JUTRO BĘDZIE LEPSZY DZIEŃ:-)

Do góry