reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

aga_k_m dopiero dotarlo do mnie, ze pisalas o serku z Biedronki... Ty wiesz, wspieraja ta moja firme, bo oni mi potem wyprawke dadza :-D
A co do serka, to trafiony wybor baaaaaaardzo smaczny. Czekoladowy tez moze byc! Tylko absolutnie nie nadaje sie na sernik! ABSOLUTNIE! Tata moj kiedys zrobil. Ble... Jak budyn samokowal. Oczywiscie mowimy o tym za 4,99zl. w zoltym wiaderku?

Wyszlo, ze tata z czekoladowego robil sernik ;-) Nie, nie robil z waniliowego :)

Tak dokładnie o tym serku pisałam :-D Czekoladowego nigdy nie próbowałam i chyba nie spróbuję -jakoś nie przemawia do mnie. Ale ten waniliowy jest idealny do naleśników - dosypuje jedynie rodzynek :happy:
A na sernik to najlepszy jest chyba jednak tradycyjny twaróg - ew. niemieckie twarożki qwarki (3,50 zł = 500 g)

reklama
slonko - zazdroszczę Ci tak zdolnego kulinarnie Tatę. Ja przyznam się, że może 2 razy w życiu sama osobiście robiłam sernik (pochodne sernika częściej - np. Izaurę) :-)
U mnie sernikiem rządzi babcia i mama :-D

slonko - zazdroszczę Ci tak zdolnego kulinarnie Tatę. Ja przyznam się, że może 2 razy w życiu sama osobiście robiłam sernik (pochodne sernika częściej - np. Izaurę) :-)
U mnie sernikiem rządzi babcia i mama :-D

Bo to jest tak zwana adaptacja :-D Mama zadziej robila, jemu sie bardzo chcialo, wiec sam sie nauczyl. Poza tym jaka to jest przyjemnosc wcinac takie pyszoty, jak sie je samemu zrobilo :tak: Mniam! A tak powaznie, to jakos z wiekiem mu sie tak zrobilo, Nawet drozdzowe potrafi sam zagniesc i zrobic.
Ja natomiast bawie sie w takie wymyslne... Kremowe, z galaretkami, z owocami, kawowe... Ostatnio zrobilam torcik truskawkowy, poprostu pychota... Polecam!
Przepisy kulinarne - Torcik truskawkowo-galaretkowy - Ciasta, desery, sałatki
Jesli ktos ma czas i lubi truskawki poprostu BOMBA! Zniklo w dwa dni. Wielka blacha.

czy któraś z was wie gdzie jest na BB dział polecam-odradzam?
kurde szukam i szukam znaleźć nie mogę :baffled: :crazy:

chciałam poczytać o karuzelach i matach do zabawy... (koleżanki dopytują się którą bym chciała dostać jak dzidzia przyjdzie na świat) :-)

reklama
witajcie dziewczyny !!!!:-):-)

jestem Dominika z UK obecnie 29 tydzień i rośniemy rośniemy :) termin mam na 31 maj wiec śledze wątek majowy i czerwcowy bo w sumie to niwiadomo jak będzie :) bardzo się denerwuje porodem a z drugiej strony chciałabym córeczke już mieć przy sobie :tak: na poczatek to może tyle :)

pozdrawiam Was kochane bardzo serdecznie :happy::happy:

Do góry