reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Witam mamusie,

Akunia nie wiem co powiedziec tak mi przykro i smutno, 3malam za was kciuki i bylam pewna ze wszystko bedzie dobrze:-:)-:)-(trzymaj sie kochana napewno los i Bog Ci to wynagrodzi...duzo buziaczkow.

Isabella jak mojej kolezance sie obnizyl brzuch bylo to 3 tygodnie przed porodem, ona urodziala w 38tygodniu i 5dniu...wiec pewnie masz racje ze brzuch moze sie obnizyc 4 tygodnie przed porodem..Uwazaj na siebie i sie nie martw napewno bedzie dobrze:-D:tak:

Dzisiaj znowu nie moglam spac obudzilam sie o 5 rano:no:nie wiem czemu, poszlam sie wysikac i wrocilam i juz nie usnelam, mala sie nawet bardzo nie krecila...moze dlatego ze zaczelam myslec o mieszkaniu jak ja to wszsystko rozpakuje co gdzie poukladam. A wczoraj otrzymalam nie za dobra wiadomosc ze prad w bedzie dopiero poczatek kwietnia, maz bedzie musial kogos znalesc do pomocy i tachac kartony na 3 pietro sam:-:)sorry2:no nic w dzien bede siedziec w mieszkaniu i ukladac a na noc do tesciowej, albo zagadamy z wlascicielami zebysmy mogli tydzien dluzej pomieszkac tutaj gdzie wynajmujemy, zobaczymy. Ja wczoraj bylam na zakupach dla siebie:rofl2:kupilam jedna koszule na ramiaczkach sliczna wiazana i pizamke taka reprezntacyjna w BENETTONIE do kliniki i druga pizamke (wyglada jak komplet ale sliczny) w INTIMISSIMI troche zaplacilam ale co tam...chcialam wygladac ladnie jak urodze, przynajmniej z ubioru:-Dhehehe...kupilam tez jeden stanik do karmienia jeszcze kupie pozniej jeden i gacie jednorazowe bo pewnie bedzie sie lalo ze mnie...ehhhh...no nic jestem zadowolona bo juz mam rzeczy do porodu :tak:teraz tylko poprac i gotowe....apropo prania wywalilam rzeczy malej posegregowalam kolorami i jutro zaczynam...ale ile to jest chyba z 3 dni bede prac a nastepny tydzien prasowac:szok:no ale sama przyjemnosc:-Dbuzki kochane milego dnia mam nadzieje ze u was noc lepsza:tak:

Dzisiaj zaczelam 33 tydzien jeszcze 49dni....masz racje Confi ten czas leci:-D

reklama
U mnie jeszcze 37 dni :szok: z jednej strony mało, z drugiej dużo, bo jak już pisałam nie mogę się doczekać na dzidzię - tak, pewnie jak każda z nas :happy2:
A co do nocy, to ja miałam bardzo złą - już od niedzieli choruję i mam tylko nadzieję, że to nie odbije się na dzidzi :frown:
Im ciąża starsza, tym i ja bardziej martwię się o dziecko ... tym bardziej, że na naszym wątku już tyle tragedii się wydażyło :frown: nawet nie znajduje słów ... Akunia - będę się modlić za całą Twoją rodzinę ... Twoje dzieciaczki, Ciebie i Twojego męża - mimo wszystko nie możecie się poddawać ..

Dzien dobry w ten niezbyt piekny poranek ;-)

Ja ostatnio ze spaniem nie mam problemow, jedyne co to jak juz sie przebudze to raczej nie usne drugi raz... No i tak wlasnie jest dzisiaj. Dobrze, ze od 6 troche sie pokokosilam i dopiero teraz wstalam.

nina Pan doktorek, jak i polozna (pozniej) powiedzieli, ze NAWET jakby ruchy byly slabsze niz zazwyczaj sie czuje, to w samochod/taxi/autobus i do szpitala na KTG. Tak, wiec jak nastepnym razem bede czula tylko lekkie musniecia, jak ostatnio bylo, to nie bede sie zastanawiac, czy wariata zrobie z siebie, czy nie :tak:

Ja dzis sobie chyba pomaluje paznokcie ladnie :-D Juz mi takie dlugasne urosly, ze az szkoda ich nie malowac. Tylko nie mam fajnych lakierkow za wiele, bo zaraz po wiadomosci, ze bede mama zdjelam tipsy i nie kupowalam juz nic.... Tylko takie starocia zostaly. Ale cos sie wymysli...

Witam was dziewczynki na mnie tak wpłynęło to wszystko te nasze dolegliwości i tragedia Akuni że już trzecią noc śni mi się że rodzę co prawda chciałabym już ale jeszcze chociaż do tego 36 tygodnia dobrze by było wytrzymać chyba ten poród zaczyna mnie już powoli przerażać

Hiehie.... Przypomnialam sobie, ze dzis robie obiadzik :D Wiec pomaluje sobie pieknie paznokcie, a potem pojde obiadzik zrobic i sobie pozdzieram. Szkoda, ze na naturalnych paznokciach lakier nie trzyma sie tak jak na tipsach :/

A wiecie, ze ja co do snow to tak jak madzia pisze. Moze nie mialam snu konkretnie z porodu. Ale juz mi sie raz snilo, jak lezalam w sali poporodowej z Julka. No i bardzo czesto mi sie sni, ze ja ubieram, ze gdzies z nia spaceruje.... Takie jeszcze niespelnione nasze pragnienia! Ja to juz tylko sobie odliczam, ze zupelnie nie dlugo zostalo. Oby tylko marzec przelecial, bo potem w kwietniu juz bedziemy sie tak stresowac, ze zaraz przeleci, a potem juz nasz upragniony MAJ :D i bedziemy tylko dzidzie majowe dopisywac na forum.

Dzieńbdoberek!
Ja znów w dobrym humorze! Kupilismy w sobote wózek, towarzyszył mi szwgier i siostra, bo mąż w pracy. Oj, jakbyście widziały te szaleństwa! Szwagier jeździł wózkiem po parkingu jak szalony, żeby przyczepność sprawdzić, a sprzedwacy mówił, że wózek jak samochód i jazda próbna musi być! Potem z pracy wrócił mój mąż i malował łóżeczko. dostaliśmy łóżeczko, ale takie jasne, a wszystkie meble mamy w kolorze teak (czy jakos tak to się pisze). No więc go pomalował i teraz schnie u moich rodziców na strychu, zebym nie wdychała oparów. Naszukalismy się farby, żeby dziecku jak najmniej zaszkodzić i drogo zapłaciliśmy, ale warto!

a co do mojego spania... to teraz jest super... od kiedy położna mi powiedziała, że to że niby spac na plecach nie wolno albo że tylko na lewym boku to bzdura. Śpi się tak jak jest nam i dzieciom wygodnie. Jak sie dziecku nie spodoba to da nam znać i tyle. A ja się martwiłam i za wszelką cene starałam się nie spać na plecach! Ależ głupia baba ze mnie! I ćwicze teraz takie spacjalności na placy i nogi, bo już mnie boleć zaczynają coraz bardziej. Uwielbiam szkoły rodzenia!
Trzymajcie się dziewoje! Ja zaraz do szkoły spadam, dziś mam ostatni dzień. Pewnie jakąś kartkówke zrobie, co by mnie popamiętali!

Dzień dobry dziewczynki:-)
U mnie dzisiaj od samego rana świci słonko...oby tak zostało:-)
Co do nocki to ja jakiś większych problemów ze spaniem nie mam, ale ostantio znowu powrócił do mnie problem z zaparciami...:baffled: kurcze męczę się przez to strasznie...kategorycznie muszę zrezygnować z czekolady:-( (bo ona to pewnie jeszcze tylko pogarsza sytuację)...
Ciekawa jestem jak tam u Was z wagą :-) Ja początkowo byłam przerażona ale powiem Wam że nawet jakoś się to u mnie uspokoiło przez dwa ostatnie tygodnie przybrałam tylko kilogram..tak że chyba w 15 kg się zmieszczę:-)
Wszystkie ciuszki dla malutkiej mam już wyprane..tylko się tak zastanawiam kiedy je prasować..chyba odłożę to na połowę kwietnia bo tak to tylko niepotrzebnie się będą kurzyć...później jeszcze będzie mnie czekać pranie pościeli i pieluszek tetrowych..wczoraj rodzice kupili tetry dla małej... we wzorki...kurcze jakie ładne!!:tak:ja oczywiście będę używać jednorazowych pieluszek ale wiadomo że tetrowe się przydadzą ..początkowo miałam w zamiarze kupić z 20szt ale od rodziców dostałam 15 i myślę że powinno wystarczyć
Życzę miłego i pogodnego dnia wszystkim brzuchatkom:-)

hej
u nas dziś nareszcie słońce, choć i zawiewa porządnie, może więc i nastrój się trochę poprawi. ja dziś mam ambitne plany prać pościel! I kolejny dzień układam rzeczy w mojej nowo zabudowanej wnęce...

reklama
u mnie też dzisiaj słoneczko aby tak dalej :-) nocka jak zwykle bez problemów tylko to wstawanie na siusiu i pić tyle razy :dry: mam wizyte dopiero za 2 tyg a tak bym chciała wiedzieć czy uparciuszek się już obrócił choć czykawke maluszka czuję koło pępka na cóż czekamy dalej

Do góry