reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

no prosze wczoraj bylam ostatnia w postach a dzis bede pierwsza :rofl2:

mam pytanko kubus czesto ma czkawki czy to normalne ze je ma az tak czesto?? czesto to mniej wiecej raz na dzien,, ale zdarza sie ze ma 2 razy dziennie badz sa i takie dni ze wogole nie ma.. aaa i jeszcze jedno czy was tez tak boli glowa ciagle?? ma odkad jestem w ciazy ciagle boli glowa:baffled:

reklama
Witajcie dziewczynki...a ja znów po ciężkiej nocy :-(
już nie wiem jak mam spać...biodra tak mi drętwieją ,ze budzę się z bólu...jak tylko probuję inaczej się położyć to mam wyrzuty sumienia ,ze coś zrobię synkowi i męczę się dalej...dziś mój M przed wyjściem do pracy około 6 rano masował mi te biodra bo mówił ,ze płakałam przez sen....nie pomaga ani branie magnezu ani podusia między nogami ja już nie wiem :-:)-:)-(

tikanis słonko mój syneczek ma czasem czkawki 3 razy dziennie..to zalezy od dnia. Nic to nie szkodzi nie masz się czym denerwować według mnie .
A bóle głowy ...też słyszałam ,ze po zgadze to częsta przypadłośc ciężarówek...chociaż ja nie mam ani jednego ani drugiego na szczęście. Jednak wczoraj bolała mnie głowa ale to przez pogodę bo jestem wrażliwa na zmienę ciśnienia.

m@dz1@ fajna wypraweczka :)
ja też już mam sporo...ciuszków wymieniac nie będe ale poza tym mam
-wózek
-pościel
-jedną zmianę poszewek
-pościel do wózka
- 2 kocyki (1 może być do wózka bo jest w komplecie z podusią)
- 2 rożki
- 2 śpiworki
- 8 śliniaczków
- 2 prześcieradełka
- 2 podkłady na przewijak
- szczoteczkę do włosków
- termometr do wody
- wanienkę
- 2 ręczniki z kapturkiem
- 3 butelki ( na razie)
- pojemniki na pokarm AVENT
- zapasowe smoczki
- 2 myjki do kąpieli
- paczkę pieluszek newborn
- chusteczki nawilżane
- patyczki
- 5 par niedrapek
- mate edukacyjna nawet mam :D
- laktator
- majtki i koszule do szpitala

sporo mi jeszcze brakuje...najważniejsze to łóżeczko , materacyk i jeszcze ze dwie zmiany pościeli, które ma kupic tatuś ale swoim sposobem zostawi to na ostatnią chwilę zapewne :angry:

Ide zjeśc jakies śniadanko ... a tak w ogóle to jedziemy dziś obejrzeć porodówkę . Jeśli nie pozwolą zrobić zdjęć to na pewno opowiem jak było i w jakich warunkach przyjdzie mi urodzić ;-)

witam mamusie niedzielnie :-)

kokoszka- na usg doskonale można zobaczyć syjkę i dokładnie ją zmierzyć. Jeśli lekarz nic Ci nie mówił to pewnie wszystko jest tak jak powinno być!:tak:
Oni naprawdę zwracają na to uwagę bo to bardzo ważne jest:-)
Co do obaw przed wcześniejszym rozpakowaniem to ja swojego czasu miałam niezłego stresa bo w 29 tc dowiedziałam się o mojej skracającej się szyjce ...teraz zaczęłam 34 tc a szyjka stoi w miejscu więc i ja wyluzowałam...:sorry2:
Poza tym gdzieś przeczytałam, że 75% ciąż jest przenoszonych, więc większe prawdopobobieństwo jest takie, że urodzimy po terminie :tak:

Confi- dzięki za uspokojenie w kwestii porodu :sorry2: ja jestem taką panikarą, że nie wyobrażam sobie żeby się odprężć i zrelaksować jak skurcze porodowe się zaczną... ale cóż dla maleństwa nie takie cuda się robi :-D

kurcze z tymi wyprawkami to mi uświadomiłyście, że ja jeszcze w lesie jestem :baffled:
chyba dziś usiądę i poszukam jakiegoś e-sklepu ...i zrobię zakupki przez neta ...bo niestety chodzić to mi po sklepach i przebierać nie można :-( dopiero w kwietniu jak zacznie mi się 37 tc ale wtedy to nie wiadomo czy nie będzie za późno...:sorry2:

może macie jakiś link do dobrego sprawdzonego i taniego e-sklepu gdzie można skompletować całą wyprawkę?

Witam was mamusie w sloneczna niedziele:-D

Witaj Kurka Wiolka na naszym forum napewno Ci sie spodoba:tak:napisz cos wiecej o sobie, plec maluszka itp.

Aga k_m u nas wiosna-lato zaczyna sie od polowy marca i trwa do pazdziernika potem jest po 10 stopni ale zazwyczaj slonecznie. Wiec powiem Ci ze na mnie juz to takiego wrazebnia nie robi, chociaz ostatnie 2 miesiace strasznie lalo, wiec fajnie ze jest sloneczko teraz:-Doczywiscie kochana ja 3/4 dnia jestem na zewnatrz jak nie na miescie to na plazy pije soczek z kolezanka a jak nie to siedze na balkonie i patrze na morze:tak:teraz mamy ta przeprowadzke wiec otwieram okna i robie w domku, ukladam przekladam piore:baffled:ehhh juz nie dlugo...i na swoim:sorry2::dry:Ja tez kochana jak sie nalaze narobie to pozniej musze lezec bo mnie wszytsko boli a zwlaszcza krzyz:baffled:wiec doskonale rozumiem...ciesze sie ze nie jestem sama w moich schizach...hehe

M@dzi@ brawo ile rzeczy za jednym razem kupilas:szok:musialas byc padnieta tym lazeniem i kaski tez pewnie poszlo ale jaka radocha:tak:super

Barmanka kochana ja tez mam coraz gorsze noce, dzisiaj mi strasznie zdrentwial brzuch bolal musialam sie poruszac zeby mala sie przekrecila, normalnie lezec nie moglam...tez czesto w nocy mam dretwienie nog i skurcze:baffled:i juz tylko licze dni do rozwiazania ale im dalej tym gorzej mi sie spi jeszcze 52dni....Apropo wyprawki to ja mam:
-lozeczko
-komode
-wozek
-przebierak
-ciuszki body, spioszki, sukieneczki, spodenki, ogroniczki (cala walizka):sorry2:
-3komlety poscieli
-1 komplet do kliniki (pozniej pojdzie do wozka)
-8 pieluch bawelnianych duzych + 8 srednich
- Reczniki (duze) 5 (male) 2
-2 szlafroki
-2 przescieradla nie przepuszczajace wody
-3 kocyki cienkie (jeden do wozka)
-3 grube kocyjki
-2 kolderki
-Sciereczki ceratki (takie zeby nie moczylo materaca ) 4 duze i 4 male
-male reczniczki i sciereczki (na ramie i jak sie ulewa) mam az 14:szok:
-szteczka do wlosow, grzebyk, nozyczki, termometr do wanienki z chicco
- 4 smoczki,
- oliwka, sudocream, plyn do kapieli, mydelko,
-laktator avent i 2 butelki z avet (airflex) i 1 z chicco
-3 pary niedrapek
- 3pary skarpetek -bucikow
- z 15 par skarpetek
- 6par czapeczek (wiekszosc dostalam ale sa na rozne pory roku)
- rajstopki w serduszka:)
- pojemnik na mleko (w proszku)
- torba do wozka
- rozek
- moskitiere
-16 sliniaczkow:-D
i to chyba wszystko dostaniemy stylizator, lozeczko turystyczne,wanienke. Brakuje nam lezaczka, pampersow newborn, chusteczek, dla mnie rzeczy do kliniki (koszul, stanikow itp), pozytywki na lozeczko, termosu...i chyba tyle:baffled: wiekszosc juz mam i bede prac w przyszlym tygodniu i prasowac (przed przeprowadzka).

Tikanis moja mala tez ma z 2 razy dziennie czkawke, z 3 nie przejmuj sie:-Dto normalne..

Ula_28 super dzieki za pocieszenie bo jak was czytam ze wam lekarze mierza szyjke ja lapie schize ale masz racje napewno widzial ze wszystko ok na USG, ja tez teraz 33 tydzien zaczne wiec juz bliznej niz dalej...i tez wlasnie czytalam ze duzo dzieci jest przenoszonych:confused:ja duzo kupuje na Ebay bo on wysyla wszedzie..ale zobacz na Allegro tam jest duzo sklepow co wystawia swoje rzeczy, moze jakis znajdziesz:-D

Milej niedzieli kochane!!!!
-

Kurcze kobitki, widze, ze juz caly ekwipunek macie:tak: Ja sie ostatnio rozleniwilam i jedyne, co robie, to koncze urzadzanie mieszkania. Stwierdzilismy z mezem, ze przez jakies 5 lat jeszcze chcemy tu pomieszkac, jest duze, wygodne 4pokojowe z ogrodem, wiec, co chciec wiecej w tym momencie. Po tym okresie rozejrzymy sie za kupnem domu. Na razie wiec, nie czuje cisnienia:tak:

Tikanis - ja ci nie pomogę :no: bo moje dziecko chyba nie ma czkawki.... przynajmniej ja czegoś takiego nie odczuwam ;-) a głowa boli mnie wtedy jak się zdenerwuje ...

Confi - może powinnaś zadzwonić do lekarza i się poradzić?

szkoda Ula_28 że ci niemożna chodzić po sklepach :-( to takie przyjemne jak buszujesz między półkami i oglądasz wszystkie te rzeczy dla dzidziolka ....

Confi te stronki z allegro co podałaś to super wypaśne są ;-) normalnie wszystko tam można znaleźć :tak:

kurcze wy to bardzo dużo rzeczy macie na tą wyprawkę :szok:
na prawdę potrzeba aż tyle kocyków, śliniaków, skarpetek, smoczków? :szok: :szok:

barmanka mysmy nie mieli az tak duzo dla pierwszego syna a i tak okazalo sie za duzo (przynajmhniej w naszym mniemaniu):tak: Mysle, ze to pewnie zalezne od tego, czy sie rodzi pierwsze dziecko czy kolejne. W przypadku pierwszego wszystko wydaje sie konieczne i potrzebne:tak:;-)

reklama
Akunia halooo jesteś tam? odezwij się do nas :tak:
widzę że od wczoraj popołudnia nie było cię na komputerku... daj znać jak tylko się zalogujesz.

sorki może jestem...hmm.. upierdliwa że tak ciągle się dopytuje :sorry2: jak tak to pogoń mnie a obiecuje że już się nie odezwe :sorry2:

Do góry