reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Mysle, ze to pewnie zalezne od tego, czy sie rodzi pierwsze dziecko czy kolejne. W przypadku pierwszego wszystko wydaje sie konieczne i potrzebne:tak:;-)

no to ciekawe jak ja męża do tego przekonam :baffled: :baffled: (bo on to za minimalizmem jest)....
a nie chce go potem do sklepu wysyłać :no: bo ja sama lubie się szwendać między półkami ;-)

reklama
HEj Mamuśki:-)
No faktycznie wyprawki to macie już nieźle skompletowane..ja Wam powiem, że też już dużo mam, ale ostatnio jak zrobiłam sobie listę no to jeszcze troszkę trzeba będzie dokupić...Tyle że ja raczej nie przesadzam z tymi ilościami..i to nie ze względu na oszczędności...
Ja też miałam jakąś ciężką noc...od wczoraj strasznie stawia mi się brzuszek..już mnie to zaczyna denerwować..w ogóle wstałam przed 12 i teraz to już chyba cały dzień będę rozlazła:dry:
Wczoraj była świetna pogoda, słonko świeciło aż żyć się chciało...a dzisiaj szaro i ponuro...tak bardzo jestem stęskniona słoneczka...

anulanau- ooo witaj wsrod nas... na forum pisz kochana pis co u ciebie????
czy wiesz co nosisz pod serduszkiem???

Witajcie kochane brzuchatki!!!!!!!!!!
my juz w domku bylismy w kosciele... synek jak zawsze grzeczny... mala skacze jak szalona... a dzis to juz przechdzi siebie... tak okropnie bola mnie pachwiny i krocze...
ze nie moge zrobic kroku... cos okropnego... nie wiem ile jeszcze tego zniose....
a co do wyprawki to szalejecie mamusie... ja tez juz troszke mam...

barmanka79 poradziłam się lekarza ,ale ona nic za to nie może to wzystko przez spanie na boku niestety a ,że ja ciężka to i drętwieja mi te biodra :(
martwi mnie to bo się nie wysypiam a jak urodze to w ogóle nie pośpię pewnie....

te stronki na allegro sa super i sprzedawcy też , sama przetestowałam :) myślę ,że niejedna z Was skorzysta :)

wróciłam własnie ze zwiedzania porodówki i jestem rozczarowana ...sala która najbardziej chciałam obejrzeć czyli do porodu w wodzie była zajęta :(
jednak mam dość pozytywne odczucia po tym co zobaczyłam, nie jest źle. najważniejsze ze jest czyściutko i że personel w porządku. Martwi mnie to ,ze jak już pojade do porodu to może własnie sala do porodu w wodzie byc zajęta i nie bede mogła urodzić w ten sposób ... echhh pozostaje liczyc na łut szczęścia albo wybrać się do Pucka :(

anulanau witaj wśród majówek , napisz cos więcej o sobie :)

witajcie dziewczynki ,widze że dziś niewiele was zagląda na forum więc nie będzie dużo do nadrabiania.Ja narazie uciekam ,bo słonko za oknem ,obiadek zjedzony więc jedziemy nad morze troche podładować baterie.Dzieciaki ostatnio chorowały ,troche jodu sie przyda.Do wieczorka:tak:

confi- dziekuje kochana jestes:rofl2:
barmanka0 nic nie szkodzi:rofl2:

kurcze wy juz macie wyprawki zkompletowane a ja mam tylko 4 szt body, 2 z dlugim rekawem i 2 z krotkim i 2 pary skarpeteczek i tyle:( na takie prawidzwe zakupy wybieramy sie po 15 kwietnia czyli miesiac przed cc.. w sumie jeszcze nie mam ustalonego terminu ale to tak wyjdzie bo tam gdzie bede rodzic to cc robia na 2 tyg przed terminem..:rofl2:

A ja sie cieszyłam, że mam już dużo rzeczy dla Maluszka:-D, a tu widzę, że w porównaniu do Was to jeszcze niewiele;-)
Wczoraj dostałam od znajomych łóżeczko, materacyk, karuzelę, 2 komplety pościeli + wypełnienie, pościel do wózka, trochę rzeczy ( ale to na czas, jak synuś już będzie miał pół roczku ):tak:
A poza tym mam rożek, ręcznik z kapturkiem, rzeczy dla Synusia rozm.62 i 68, ale tylko po kilka sztuk. Resztę rzeczy dla niego chcę dokupić, jak już się urodzi. A właściwie dokupią je ciocie:-), które juz się nie moga doczekać:-).
Pozostałe rzeczy, typu wanienka, pieluszki, kosmetyki chcę kupić przed Swiętami, ale raczej kupię wszystko w jednym sklepie.

Też mam problem z bolącymi biodrami w czasie snu:-(, przewracam sie z boku na bok, biorę poduszkę między nogi, ale i tak się męczę:baffled:.
Chodze tez do szkoły rodzenia i ostatnio zwiedzaliśmy porodówkę. jest ok. U nas też jest wanna, ale położna mówiła, że to nie jest tak, że można byc cały czas w niej i że jest dużo przeciwskazań ( np. niskie ciśnienie, wysokie ciśnienie, hemoroidy, no i ciąża musi przebiegac bez problemów, ). Ale i tak nie mozna siedzieć w wodzie dłużej, niż 30 minut ( woda musi być bardzo ciepłą), a potem, jak chce się wejść znowu, to cała woda musi być wymieniona.
na szczescie w kazdej sali jest łazienka z prysznicem, a to tez bardzo dobrze pomaga złagodzić ból i nie ma ograniczeń.
W każdym razie ja się uspokoiłam ( mój M. tez;-))
Aha, ta koleżanka, która przywiozła mi łóżeczko powiedziała, że swój poród wspomina bardzo dobrze ( a jej córcia, jak się rodziła miała dobrze ponad 4 kg:szok:).

reklama
dziewczyny juz nie wyrabiam!!!!!!!!
nie moge nawet chodzic a tym bardziej na pieterko do lazienki...
tak strasznie boli mnie krocze i pachwiny... nie mam skurczy... ale ten bol nie daje mi zyc...
jutro wraca moj M i pojade do szpotala... bo dzis sama nie dam rady...

Do góry