Kokoszka - w 32 tygodniu już Ci dają tylko 20% szans na poród naturalny
myślałam, że dziecko ma jeszcze na tyle miejsca by się obrócić w każdej chwili.. Troszkę mnie przeraziłaś bo za kilka dni będzie mi szedł 30 tydzień a ja czuję, że moja dzidzia jest ułożona nadal w poprzek. A też nastawiam się na poród naturalny.. Wiadomo wszystko się może zdarzyć i nawet dziecko ułożone już główką w dół może zrobić psikusa i obrócić się w ostatnim tygodniu..ale że tylko 20% szansy na obrót
tego się nie spodziewałam.. :-(
Ale fajniutko, że Twoja dzidzia zdrowa i te nie zapomniane USG są najcudowniejsze na wizycie lekarskiej
gdy widzi się swoją dzidzię:-)
Trzymam kciuki by maleństwo obróciło się
A wam majówki jak są już ułożone dzidzie?
Już do wyjścia???
Asia812203 - widzę jesteś z Rybnika :-) czy orientujesz się gdzie można zrobić tanio USG 4D
Będę w Rybniku za 10 dni i chciałabym tam zrobić to badanie - bo ostatnio robiłam we Wrocławiu i jakoś niezadowolona jestem:-( chciałabym zdjęcia główki nóżki rączki..i jak się uda objąć to całej mojej słodkiej istotki:-) jednym słowem prawdziwą sesję ;-) i oczywiście by zbadał też na 2D czy wszystko w porządku
i może od razu badanie ginekologiczne jeśli będzie tanio bo jak nie to we Wrocku znalazłam doktorka, który za wizytę bierze 30 zł
ale on niestety nie ma sprzętu do USG 4D dlatego muszę te wizyty podzielić na dwie
Anula1812 - może to dzidzia po prostu naciska na to miejsce
czy ten ból jest wyżej? Ale może promieniuje? hmm.. nie wiem.. ja mam dolegliwości w dole tzn. coraz częściej czuję ucisk na pęcherz..ale to z pewnością dzidzia go uciska.