reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
slonkoonline dlaczego z "przykroscia i z wyrzutem" pomyslalas o zlobku? Przeciez to nie zbrodnia dac dziecko do zlobka. Moj tam chodzi odkad skonczyl 1,5 roku, a mlodszego dam nieco wczesniej, bo pewnie, gdy ukonczy 14 miesiecy. Zadna krzywda mu sie tam nie dzieje, jest wesolym, pogodnym dzieckiem, ktore super sie rozwija i lubi przebywac wsrod dzieci. Ja jestem bardzo zadowolona, choc na poczatku rowniez mialam obiekcje, lecz nie moglam i nie chcialam siedziec w domu. U nas wychowawczy jest platny przez caly rok od narodzin dziecka, wiec bede caly opiekowac sie malym, pozniej maz wezmie jeszcze dwa dodatkowe miesiace, ktore mu przysluguja. :tak:

Dziecko mi sie tez wruszylo i kopie... chyba ma pupe pod prawymi zebrami :) Jak siedze lekko zgarbiona to mam wrazenie ze mi balona ktos pompuje pod prawym cycochem :D

aga bo ogolne pojecie o zlobkach jest negatywne lekko... No i mnie troche to napietnuje. Tylko, ze wlasnie mysle, ze to nie bedzie zbrodnia. Jeszcze nic do konca nie postanowilam. Moze bedzie calkiem przyzwoicie finansowo, a ja zakocham sie tak w dziecku, ze zostane z nim w domu :D
heiheie...

Ostatnia edycja:
Witam majowe mamusie:-)
Ja mam termin na 15 maja i juz nie moge sie doczekac maluszka na świecie,pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie

Załączniki

• SSL20469.jpg
    SSL20469.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 42
Ide dziewczeta lozeczko scielic... Zaraz moj maz wroci, wiec pewnie bedziemy sie godzic. Jutro sie odezwe. A dzis dziekuje jeszcze raz za wsparcie... jestescie NIEOCENIONE i KOCHANE!
Dobranocka Mamusie....

P.S. asiu sliczny bobasek :D Objaw niemoznosci sie doczekac dziecka to chyba popularny objaw ciazy, ale na tym forum mozna bardzo przyjemnie ten czas przeczekac. No i zawsze to juz blizej nam niz dalej do rozwiazan :D

A ja mam już szlafrok ,papucie , wkładki laktacyjne ,kremik nawilżający.Jutro musze poszukać tylko torbe i powoli pakować co mam a liste zrobiłam co jeszcze potrzebuje,choć tu w anglii to szybko sie wychodzi do domciu więc nie ma co zawiele ze sobą wlec.
A jakoś mi sie dzisiaj na pisanie nie ma i jakiegoś doła chwytam mój M widział że mnie coś bieże i zaproponował że mi nowy fonik kupi,chce żebym oderwała sie od ciągłego myślenia co by było gdyby...zawsze sie martwie na zapas.
Coś mnie brzuszek zaczął boleć a raczej nad brzuchem ,między piersiami a brzuszkiem z prawej strony i to mocno że chwilami ustać nie moge i aż w dotyku jakieś bolące to miejsce -kurcze jakby wątroba...:-(.A może któraś ma podobnie?

Kokoszka - w 32 tygodniu już Ci dają tylko 20% szans na poród naturalny:confused: myślałam, że dziecko ma jeszcze na tyle miejsca by się obrócić w każdej chwili.. Troszkę mnie przeraziłaś bo za kilka dni będzie mi szedł 30 tydzień a ja czuję, że moja dzidzia jest ułożona nadal w poprzek. A też nastawiam się na poród naturalny.. Wiadomo wszystko się może zdarzyć i nawet dziecko ułożone już główką w dół może zrobić psikusa i obrócić się w ostatnim tygodniu..ale że tylko 20% szansy na obrót:szok: tego się nie spodziewałam.. :-(
Ale fajniutko, że Twoja dzidzia zdrowa i te nie zapomniane USG są najcudowniejsze na wizycie lekarskiej:tak: gdy widzi się swoją dzidzię:-)
Trzymam kciuki by maleństwo obróciło się :rofl2:
A wam majówki jak są już ułożone dzidzie? Już do wyjścia???:confused:
Asia812203 - widzę jesteś z Rybnika :-) czy orientujesz się gdzie można zrobić tanio USG 4D:confused: Będę w Rybniku za 10 dni i chciałabym tam zrobić to badanie - bo ostatnio robiłam we Wrocławiu i jakoś niezadowolona jestem:-( chciałabym zdjęcia główki nóżki rączki..i jak się uda objąć to całej mojej słodkiej istotki:-) jednym słowem prawdziwą sesję ;-) i oczywiście by zbadał też na 2D czy wszystko w porządku:tak: i może od razu badanie ginekologiczne jeśli będzie tanio bo jak nie to we Wrocku znalazłam doktorka, który za wizytę bierze 30 zł:tak: ale on niestety nie ma sprzętu do USG 4D dlatego muszę te wizyty podzielić na dwie:tak::tak:
Anula1812 - może to dzidzia po prostu naciska na to miejsce :confused: czy ten ból jest wyżej? Ale może promieniuje? hmm.. nie wiem.. ja mam dolegliwości w dole tzn. coraz częściej czuję ucisk na pęcherz..ale to z pewnością dzidzia go uciska. :rolleyes: :rofl2:

a tak z innej beczki laseczki, dzis kolejny dzien do przodu. oby tak dalej. mialam badanie i wyszlo ze nic sie nie pogarsza maluszek szaleje w brzuniu.

Akunia cieszę się wraz z Tobą :-) :tak:
pamiętaj by zawsze się do nas odzywać - chociaż jednym zdaniem, że jesteś :-p
ściskam cię mocno :**

dziewczyny mam pytanko ...
chyba znowu załapałam grzybka :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:
w domku mam jedynie czopki Vagical i Propolis, niestety na ulotce nie pisze czy można stosować będąc w ciąży, w internecie też niczego nie znalazłam...
czy może któraś coś wie?
będę wdzięczna za pomoc..

Załączniki

• vag1.jpg
    vag1.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 46
  • prop.jpg
    prop.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Wiecie co pierwszy raz poczułam co to czkawka nigdy wczesniej mój synuś nie miał a w nocy obudziłam się a mały na dole brzucha jakby stukał i tak z 15 minut w regularnych odstępach to chyba czkawka nie? Heh ale fajne uczucie

Do góry