reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Wiecie co pierwszy raz poczułam co to czkawka nigdy wczesniej mój synuś nie miał a w nocy obudziłam się a mały na dole brzucha jakby stukał i tak z 15 minut w regularnych odstępach to chyba czkawka nie? Heh ale fajne uczucie
Też dopiero niedawno zorientowałam się że mała ma czkawkę:-) tylko kurcze ona strasznie długo trwa:baffled: początkowo myślałam tak jak tikanis czy to nie tętno mojej księżniczki, ale za duże odstępy miedzy uderzeniami :-)

reklama
barmanka79 mam sprawdzone info od Pani mgr. mojej serdecznej przyjaciolki. Te ziolowe mozesz stosowac. Nawet mozesz aplikowac sobie takie z kwasem mlekowym na noc. I jakbys poszla do lekarza to on da Ci takie odpowiednie przeciwgrzybicze na recepte jeszcze. Wiec spokojowo mozesz brac!

Słonko ale które ziołowe?
bo oby dwa mają w składzie zioła - Vagical ma nagietek, Propolis sama nazwa mówi..

wiem że lekarz mi lepiej dobierze - do którego idę jutro z wizytą kontrolną, usg i takie tam - ale do jutra to mi chyba co nieco odpadnie :-( strasznie mnie szczypie :baffled:

barmanka79 no typowo na ten problem to jest vagical. Ale ogolnie to sa takie srodki zapobiegawcze, pewnie troszke Ci to zalagodzi, ale do wyleczenia trzeba tych na recepte. Ale nie denerwuj sie bo sa takie co zupelnie bobaskom nie szkodza. Ja juz bralam nystatyne i jakis na P, ktorego nazwy nie moge sobie przypomniec :)

Hm... Jak masz grzybka to w sumie masz dobrze Ci powiem :) Bo ja caly czas mam takie swedzenie dziwne, ze mam wrazenie, ze to grzyb. Swedzi w nocy, jak sie przebudze, no i zadko w dzien. Pasowalo by do grzyba, bo w nocy cieplutko. Jednak lekarz juz ze 100 razy zagladal (na kazdej wizycie bada mnie ginekologicznie) i nic nie widzi. Powiedzial, ze mam widocznie uczulenie jakies (blizej nie okreslone). Badal mnie tez inny lekarz, on tez nic nie zobaczyl. Jedyne co mi pomaga to Tantum Rosa, albo Pliva Feme F do podmywania.

wiem o czym mówisz, te twoje są na recepte :tak: (o ile dobrze kojarze).
w głównej mierze chodzi mi o to by dotrwać jakoś do jutra, i jutro podczas wizyty poprosze o coś na recepte...

Kokoszka - w 32 tygodniu już Ci dają tylko 20% szans na poród naturalny:confused: myślałam, że dziecko ma jeszcze na tyle miejsca by się obrócić w każdej chwili.. Troszkę mnie przeraziłaś bo za kilka dni będzie mi szedł 30 tydzień a ja czuję, że moja dzidzia jest ułożona nadal w poprzek. A też nastawiam się na poród naturalny.. Wiadomo wszystko się może zdarzyć i nawet dziecko ułożone już główką w dół może zrobić psikusa i obrócić się w ostatnim tygodniu..ale że tylko 20% szansy na obrót:szok: tego się nie spodziewałam.. :-(
Ale fajniutko, że Twoja dzidzia zdrowa i te nie zapomniane USG są najcudowniejsze na wizycie lekarskiej:tak: gdy widzi się swoją dzidzię:-)
Trzymam kciuki by maleństwo obróciło się :rofl2:
A wam majówki jak są już ułożone dzidzie? Już do wyjścia???:confused:
Asia812203 - widzę jesteś z Rybnika :-) czy orientujesz się gdzie można zrobić tanio USG 4D:confused: Będę w Rybniku za 10 dni i chciałabym tam zrobić to badanie - bo ostatnio robiłam we Wrocławiu i jakoś niezadowolona jestem:-( chciałabym zdjęcia główki nóżki rączki..i jak się uda objąć to całej mojej słodkiej istotki:-) jednym słowem prawdziwą sesję ;-) i oczywiście by zbadał też na 2D czy wszystko w porządku:tak: i może od razu badanie ginekologiczne jeśli będzie tanio bo jak nie to we Wrocku znalazłam doktorka, który za wizytę bierze 30 zł:tak: ale on niestety nie ma sprzętu do USG 4D dlatego muszę te wizyty podzielić na dwie:tak::tak:
Anula1812 - może to dzidzia po prostu naciska na to miejsce :confused: czy ten ból jest wyżej? Ale może promieniuje? hmm.. nie wiem.. ja mam dolegliwości w dole tzn. coraz częściej czuję ucisk na pęcherz..ale to z pewnością dzidzia go uciska. :rolleyes: :rofl2:
Niestety nie mam dla ciebie dobrych wiadomości,bo z tego co sie orientuje to takie badanie z płytką kosztowało aż 200 złotych a do tego może ci doktorek policzyć za wizyte 60 złoty ale co do tego nie jestem pewna.Podowiaduje sie jeszcze moze któras z moich koleżanek ma namiary na tańsze Usg.Pozdrawiam serdecznie

slonko- nie sądzę aby naciskając ikonkę "wykop" można było usunąć post ... ja mam taką ikonkę przy każdym poście i tym samym oznaczałoby to że mogę usunąć nasze wszystkie posty ...
slonko a co do żłobka to ja osobiście chodziłam i źle nie wspominam :tak: większą mam pretensję do rodziców , że mnie do szkoły posłali ! heheh;-)

anula- mnie też czasem boli na górze brzuszka pod piersiami po prawej stronie. Zdarza mi sięto gdy dłużej nie mogę załatwić grupszej sprawy;-) jak już sięuda to przechodzi jak ręką odjął :-D może to jelita ściśnięte:confused:

madzia- ja natomias gdzieś wyczytałam, że czkawka świadczy o dobrostanie maleństwa:tak: tak sobie wyobrażam, że ten dorostan polega na tym, że jak zjemy coś pysznego to może wody płodowe zmieniają smak i maleństwo wtedy je chętniej łyka a potem czka...:-D nie wiem jak to od strony fachowej- medycznej wygląda, ale napewno czkawka nie zaszkodzi:tak:

kurcze, całą ciążę udało mi się unikać choróbska a tu teraz na koniec mnie gardło zaczyna boleć :wściekła/y:

reklama
Hej mamusie,

Wlasnie sobie zrobilam przerwe w pakowaniu niektorych rzeczy musze troche ogarnac sypialnie bo przejsc sie nie da:baffled: U mnie dzisiaj sloneczko i 16 stopni wiec wiosna ale chlodne powietrze z gor i od morza zawiewa:-DJa dzisiaj chyba poswiece sie domowy przygotowaniu niektorych rzeczy do pakowania:baffled:ale mi ciezko sie ruszac wstawac, brac rzeczy..nie bylo lepszego momentu tylko 8miesiac:angry:no ale nic..

Aga k_m dzieki za slowa pocieszenia...mam nadzieje ze sie jeszcze obruci nasze maluszki sa zwariowane wiec licze ze jej sie odmieni:-Dale jak narazie jest twarda i siedzi w poprzek albo glowka pod zebrami.Jaki porod bedzie takie bedzie wazne by zdrowa byla:tak:

Joann jak lekarz mi zaczal robic USG od razu powiedzial ze juz powinno byc dziecko odwrocone mysle ze od 7,5miesiaca powinno sie odwrocic.Powiedzial mi 20% mam szans na porod naturalny i dodal jak do 36 tygodnia sie nie odwroci na pewno bede miec cesarke:baffled:Ale nie przejmuj sie moze twoje malenstwo sie jeszcze obruci w koncu zaczynasz 30 tydzien mysle ze spokojenie da rade twoja dzidzia:-D

Elus77 to super maluszek w normie prawie tyle samo wazy co moja mala (ok 2kg).Super ze jest zdrowe i to jest najwazniejsze.

M@dzi@ ja tez czuje takie ruchy w rownych odstepach czasu, tez mysle ze to czkawka, jakby rownomierne kopanie...fajne uczucie:tak:

Do góry