Hejka:-)
Janeta - wiem z doświadczenia moich koleżanek, że dzidzia czasem może nawet kilka dni niewiele się ruszać.. Oczywiście w takich momentach się denerwowały ale jak tylko zaczął znowu wywijać fikołki zostały uspokojone Zawsze też można iść do lekarza - wtedy bardziej się uspokoisz bo szkoda nerwów..dzidzia odczuwa nasze nastroje.. Aha.. a pod koniec ciąży to dzidzia ma już niewiele miejsca i wtedy tym bardziej niewiele się rusza. U mnie jest różnie ale najczęściej jak idę spać zaczynają się fikołki mojej dzidzi
A jeśli chodzi o dietę w czasie ciąży.. to ja właśnie jem witaminki i full owoców to pewnie dlatego dzidzia rośnie jak na drożdżach, że moja pielęgniarka się pytała czy to nie bliźniaki będą oj coś czuję.. ciężki będzie poród..a ja tak bardzo chcę bez znieczulenia...
Okruszek.emi - ćwiczenie mięśni Kegla to dobra sprawa byle tylko się zmobilizować.. Można je wykonywać w każdym momencie i dodam, że wzmocnione przez to mięśnie dna macicy - służą łagodniejszemu porodowi, zapobiegają opuszczaniu się narządów i nie trzymaniu moczu a nawet zwiększają satysfakcję w czasie seksu. Ja ćwiczę jak mi się przypomni.. ale czas się w końcu zmobilizować do systematycznych ćwiczeń
Janeta - wiem z doświadczenia moich koleżanek, że dzidzia czasem może nawet kilka dni niewiele się ruszać.. Oczywiście w takich momentach się denerwowały ale jak tylko zaczął znowu wywijać fikołki zostały uspokojone Zawsze też można iść do lekarza - wtedy bardziej się uspokoisz bo szkoda nerwów..dzidzia odczuwa nasze nastroje.. Aha.. a pod koniec ciąży to dzidzia ma już niewiele miejsca i wtedy tym bardziej niewiele się rusza. U mnie jest różnie ale najczęściej jak idę spać zaczynają się fikołki mojej dzidzi
Monika88 - czyli z tym zwapnieniem nie masz się co martwić.. nie palisz więc zwapnienie nie powinno się powiększać.. kochane łożysko wciąga wiele:-)(...)co do tych zwapnień na łożysku to w większości robią się one z palenia papierosów ale ja nie pale drugą przyczyną mogą być przebyte infekcje w ciąży. A na necie wyczytałam też że pod koniec ciąży jest to normalny objaw "starzejącej"się ciąży. Najważniejsze żeby nie było tego za dużo bo może doprowadzić do przedwczesnego porodu
Ania_77 - dzięki za wyjaśnienia.. conieco rozjaśniłaś mi również sprawę centyli(...) Kokoszka - z centylami teraz będziesz mieć do czynienia cały czas, szczególnie jak córcia się urodzi. 10 centyl oznacza że 10% dzieci w danym wieku ma taką wagę i wzrost, 50 centyl - że 50% dzieci danym wieku ma taką wagę i wzrost,i analogicznie 90 centyl. W siatce centylowej występuje przede wszystkim 3 centyl, 50 i 97. Ale spokojnie, niedługo to opanujesz jak będziesz sprawdzać wzrost i wagę swojej Marysi.
Nina2003 - hmm..a jak się czuje skórcze z pleców? Bo twardniejący brzuch często mam ale on mnie nie boli..więc tym rozumiem mam się nie przejmować Ale nie wiem jakie to uczucie mieć skórcze z pleców.. Czy samo to, że bolą krzyże to są skórcze? Czy jak... Wiem co znaczy jak łapie skórcz nogi..może to ma być coś podobnego? Może te pytanko wydaje się głupie ale serio nie wiem(...) A jeszcze chciałam podzielic się z wami tym co powiedziała położna na szkole rodzenia. Wiekszość z nas zwraca uwagę na twardniejący brzuch i skórcze z brzucha, ona bardzo kazała zwracać uwagę na skórcze z pleców, krzyżowe, żeby tego wcześniej nie ignorować bo nie kazda z nas bedzie miała z brzucha.
No i jak dbamy bardzo o to co jemy i jemy też co dzień witaminy to przez to rodza się duże dzieci.
A jeśli chodzi o dietę w czasie ciąży.. to ja właśnie jem witaminki i full owoców to pewnie dlatego dzidzia rośnie jak na drożdżach, że moja pielęgniarka się pytała czy to nie bliźniaki będą oj coś czuję.. ciężki będzie poród..a ja tak bardzo chcę bez znieczulenia...
Okruszek.emi - ćwiczenie mięśni Kegla to dobra sprawa byle tylko się zmobilizować.. Można je wykonywać w każdym momencie i dodam, że wzmocnione przez to mięśnie dna macicy - służą łagodniejszemu porodowi, zapobiegają opuszczaniu się narządów i nie trzymaniu moczu a nawet zwiększają satysfakcję w czasie seksu. Ja ćwiczę jak mi się przypomni.. ale czas się w końcu zmobilizować do systematycznych ćwiczeń
Ostatnia edycja: