reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Witajcie Kobietki,
teraz nie bardzo mam czas aby cokolwiek pisać, tylko podczytuję. Ale tak to jest jak w domku jest trzylatek :-) domagający się uwagi mamy :-D
Akunia - tak jak napisała Barmanka, rano napisz chociaż parę słów, to nas uspokoi, że nocka przeszła Ci spokojnie, Twój synuś już sporo waży a poza tym najważniejsze - dostał leki na rozwój płuc. Ja i tak wierzę, że najwcześniej rozpakujesz się w 36 tyg :-)

Dziewczynki waga maluszków podawana przez lekarza jest zawsze orientacyjna, zawsze jest +- ileś gram. Przed porodem to jest nawet różnica 500g. Patusiu ale rzeczywiście Twoja mała urosła, chociaż to może być przekłamanie sprzętu lub umiejętności lekarza. Nie martw się na zapas. Moja córcia w 28 tyg ważyła 1039 g +- 50 g. Teraz w piątek mam nadzieję, że dowiem się, że malutka dobrze przybiera na wadze (przez tą moją cukrzycę) i nie jest gigantem.
Kokoszka - z centylami teraz będziesz mieć do czynienia cały czas, szczególnie jak córcia się urodzi. 10 centyl oznacza że 10% dzieci w danym wieku ma taką wagę i wzrost, 50 centyl - że 50% dzieci danym wieku ma taką wagę i wzrost,i analogicznie 90 centyl. W siatce centylowej występuje przede wszystkim 3 centyl, 50 i 97. Ale spokojnie, niedługo to opanujesz jak będziesz sprawdzać wzrost i wagę swojej Marysi.

reklama
Hej dziewczyny
A ja jakoś wstałam naburmuszona....ostatnio coraz częściej mi się to zdarza:nerd:
myślę że pogoda ma na mnie taki wpływ..normalnuie niedobrze się robi jak jest tak szaro:crazy: za oknem....
Akunia - dziewczyny mają rację pisz cokolwiek bylebyśmy wiedziały co się u Was dzieje..
dobra ja zmykam zjeść jakieś śniadanko...bo w brzuchu już mi burczy

czesc dziewczynki:-D
akunia- kochana trzymamy kciuki aby udalo sie dotrwac nawet do 38tygodnia :-D

dziewczynki mam pytanko czy ktoras tez ma tak jak ja tzn pisalam wam ze tydzien temu na przescieradle byla mokra nieduza plama moze 2 lyzki stolowe,, balam sie ze to wody ale bylam u lekarza szyjka zamknieta wysoko, sprawdzil i nie byly to wody.. powiedzial ze moze byc to zwikeszona wydzielina z szyjki badz uciekanie moczu.. i od jakis 3 dni mam na przescieralde takie malutkie plamki ale mniejsze jak ostatnio moze 1 lyzeczka malutka wody,, i mysle ze to uciekajacy mocz.. pozatym mam zaplaenie grzybiczne pochwy wiec biore od 6dni globulki dopochwowe ktore sa bardzo nieprzyjemne... wiec pytanie cczy ktoras tez ma wilgotna bielizne.. czy moze tez takie cos zauwaza ??? w domu kupilam sobie testy na wykrywanie wyciekajacych wod i zrobilam jeden,,, no i nie byly to wody plodowe takze mysle ze to jednak pot mocz i moze zwikesozna ilosc sluzu...ale jednak mnie to denerwuje..:baffled:

Mela z twojej tabelki wynika ze moje dziecko w 28tygodniu mialo ok 90centyli, co ta sa te centyle???cos o tym znalazlam w necie ale nadal nie czaje o co chodzi:confused:help:dry:

no ja też nie kumam o co chodzi z tymi centylami, czy mogłabyś je jakoś objaśnić?

dziekuje kokoszka za wsparcie

kokoszka ?? :baffled::confused: no akunia ty sie ciesz że ja nie z tych obrażalskich...:-p ;-)
super że dzidziulek zdrowy, trzeba go jeszcze tylko troszkę podtuczyć i będzie ok ;-) ciesze się że powolutku układa się u ciebie. buźka dla was :***

Słonko - mnie kości, ani kręgosłup nie bolą :no:
ale za to czuje że zaraz skóra na brzuchu mi pęknie!! :baffled: kiedyś też tak miałam (tłumaczę sobie zawsze że dzidzia rośnie - ale nie wiem czy to prawda...) tylko że potrzymało jeden dzień i spokój, a teraz mam już tak ze 3 dni... i boli mnie wszystko w środku w brzuszku na wysokości między piersiami a pępkiem, tak jakby wewnętrznie ktoś porządnie obił mnie po narządach (boli jak diabli :dry:)

barmanka sorki ze pomylilam musialam cos popieprzyv. jeszcze raz przepraszam ale wczoraj mnie zabrali z marszu i nawet do meza nie zadzwonilam i tez sie wkurzal.

tikanis ja cala ciaze mam uplawy bo mam mala nadzerke.

tikanis wiesz ja to myślę że to są upławy spowodowane wyciekająca globulką :tak:
miałam tak nie jeden raz jak miałam infekcje..
najlepiej na noc załóż majteczki i rano sobie sama zobaczysz - jak będzie takie coś białe zaschnięte to od globulek

patusia - no to rzeczywiście.. ech widzę że kolejna ma mały "problem" z państwowym lekarzem :baffled: a musisz wogóle chodzić do tego państwowego? weź go może olej ;-) i tak chodzisz priv i tak.... :-)

akunia ja się nie gniewam :-p

akunia- super ze do tej pory wszystko ok...lez kochana i dopoczywaj... duzo zdrowka...

kokoszka- to fajnie ze juz jedziesz po mebelki... ja wybieram sie jutro do IKEA okazalo sie ze jest wszystko czego mi trzeba... swietnie nie moge sie doczekac...

magada- powodzenia na dzisiejszej wizycie...daj znac co i jak po...

tikanis- tak kochana ja tez mialam podobnie jak ty przy zapaleniu pochwy... tylko mi jedynie wylatywala taka woda podczas dnia az wstyd mi bylo... wiec nie martw sie to z pewnoscia od zapalenia grzybicznego bo u mnie bylo tak samo... myslalam ze to wody plodowe ale nie... zobaczysz po tableteczkach powinno przejsc ale na wszelki wypadek stosuj jeszcze masc juz po skonczonej kuracji...

U nas dzis ok juz z M sie nie klucimy... teraz poszedl na silownie a ja mam chwilke dla siebie maly w przedszkolu... i do 11.30 mam luzik...
AAAAAAA jutro do IKEA po mebelki superrrrrrrr...... nie moge sie doczekac...
biore te Urosepty i sikam jak najeta...hehehe

reklama
no ja te upławy to miałam jeszcze jakiś czas po skończeniu brania globulek :confused: głupia sprawa, bo czasem czułam się jakbym.... posikała się w majtki - a to po prostu te upławy tak ze mnie "chlusnęły" :-(

Do góry