reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Może gdyby zleceń udało się dużo zbierać, to by rzucił tam w cholerę i zajął by się wyłącznie fotografią...
Wiecie...po części to Wasza zasługa z tą fotografią, bo po takich pięknych komplementach czowiek zaczyna wierzyć w siebie i swoje zdolności...:-) Dzięuję Wam Kochane!!!
Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego dnia!!!:-D

Okruszku - tak się cieszę, że sie w końcu odezwałaś:-D super pomysł z tym dodadtkowym zarobkiem!!! aż żałuję, że bliżej Ciebie nie mieszkam... Przed facetem jakoś tak ciężko się obnażyć:sorry2: A Twoje fotki były takie cudowne...:-)
Tymuś Ci rośnie jak na drożdżach - super!!! i najważniejsze, że jest zdrowy:happy: - cesarką się nie przejmuj - tak naprawdę żadna z nas nie ma gwarancji, że na pewno będzie rodziła naturalnie (ja najpierw bylam przygotowana na poród sn, później moja okulistka stwierdziła, że lepiej abym nie ryzykowała i zaleciła cc, a teraz moja gin stwierdziła, że skoro okulistka nie napisłą 100% rozwiązanie ciąży przez cc - to powinnam urodzić naturalnie - ale jak wyjdzie w "praniu" to się okaże:happy:)
Masz może jakieś wieści od LILIann?

reklama
Slonkoonline - ja mam w Irlandii możliwość znieczulenia za darmo ale nie chcę, jestem za naturą:tak: - bo ból porodowy nie jedna kobieta przeżyła; tak, że mam nadzieję, że też dam radę.. Tym bardziej, że jak tylko ujrzy się dzidzię - zapominasz o bólu natychmiastowo.. Nie chcę mieć jakichś komplikacji po znieczuleniu..a już nie wspomnę jakby się źle wbili:no: Moja siostra 4 razy już rodziła bez znieczulenia a ostatnio też moja koleżanka..:tak: Tak więc myślę też dam radę:-)
Ale to fakt..powinni coś z tym w Polsce zrobić..bo to powinna być indywidualna sprawa kobiety.

Anula1812 - nie zazdroszczę..ale trzymam kciuki!
(...) Za to u mnie nie najlepiej , szyja zkrócona i mięka ,brzuch twardnieje ,dostałam nospe i aspargin ,nakaz dużo lerzeć i nie wiele chodzić a jakoś sie wytrwa :tak:.
Mam pytanko - czy szłaś w Polsce do lekarza profilaktycznie czy miałaś jakieś dolegliwości? I w jaki sposób lekarz stwierdza czy szyjka jest krótka? Badaniem prenatalnym czy wystarczy USG? A nospa to dlatego, że masz bóle? I dlaczego masz dużo leżeć? To coś poważnego?
Za 12 dni lecę do Polski i zamierzam zrobić sobie USG i badanie krwi bo tu robili mi je tylko raz a ciekawa jestem czy witaminek żadnych nie brakuje.. Ostatnio dużo czytam o skróconych szyjkach..i może też się wybiorę w takim razie na badanie ginekologiczne..:confused: bo tu mogę o nim zapomnieć..;-)

aga_k_m bardzo jestem ciekawa.... Z jakiego powodu okulistka powiedziala Ci, ze lepiej, zebys miala CC? Bo wlasnie slyszalam, ze niektore Panie zalatwiaja sobie skierowanie od okulisty, zeby nie placic za swoje "widzimisie", aby rodzic przez CC.

oj widze że nie tylko ja taka chmurka gradowa , dzisiejsze sprzęty domowe mnie nie lubią więc chyba też nie bende nic już robic , a chrzanic to codzienne sprzatanie,gorowanie ...zaraz jak dzieci wrócą ze szkoły nakarmie gromadke i uciekne do siebie do pokoju...:zawstydzona/y:

zgadzam się z Wami, że dzisiejszy dzionek jest jakiś masakrycznie ciężki... po ciężkiej nocce (nie dość, że boli mnie brzusio - jest cały napięty, ale w miarę miękki, to na dodatek krocze.. Także wiem - Slonko co to za ból... ), nastał ciężki poranek - przed 10:00 wróciłam spowrotem do łóżka, i wstałam po 13:00, bo teściowa (!!!) postanowiła nas odwiedzić (mnie i moją mamę)...
W tym samym czasie kochana kotka mojego męża zaczęła się dziwnie zachowywać - okazało się, że moja mama posmarowała ją preparatem p/pchłom i musiała sobie co nieco zlizać (kotka, nie mama) - w każdym bądź razie dostała silnych drgawek i mocnego ślinotoku - nie mówiąc już o tych pojękiwaniach!!! Także zaliczyłam już wizytę u weterynarza - kotka przechodzi silne zatrucie toksyczne, po 4 zastrzykach została na obserwacji:-:)-:)-( aż się boję reakcji męża jak wróci z pracy... On nienawidzi kotów - ale tą syjamkę ubóstwia!!! ojj - dostanie nam się...

aga_k_m bardzo jestem ciekawa.... Z jakiego powodu okulistka powiedziala Ci, ze lepiej, zebys miala CC? Bo wlasnie slyszalam, ze niektore Panie zalatwiaja sobie skierowanie od okulisty, zeby nie placic za swoje "widzimisie", aby rodzic przez CC.

slonko - ja jestem krótkowidzem -OP [-3,25], OL [-4,0], dno oczu równe adekwatne do wady.. W sumie nie powiedziała mi, że już mi się coś dzieje na siatkówce, i była bardzo zdziwiona, że chciałabym urodzić naturalnie. Długo mowiła mi o ryzyku, i wrost się mnie zapytała - czy chciałabym widzieć jak wygląda i rozwija się moje dziecko.. Ale na zaświadczeniu napisała - ew. rozwiązanie ciąży przez cesarskie cięcie..
Wiesz, ja marzę o porodzie sn - ale ryzykowac nie będę. Na szczęście i tak przed porodem odwiedzi mnie na oddziale okulistka i zadecyduje ostatecznie co i jak.

aga_k_m wiem o co chodzi... Mama pewnie w zlym miejscu zakroplila. Za nisko i kot dosiegnal jezykiem. Trzeba wysoko na karku to zrobic. Praktycznie przy glowie.
Moze bedzie dobrze, tylko zeby lekarz byl dobry. Kroplowki powinni na "plukanie" organizmu dac.
Ja i moj kocur tez wlasnie wychodzimy z choroby. Moj ancymonek wlasnie lata za panienkami i bije sie z innymi. Leczylismy wlasnie pokaleczony jezor... A teraz dzien po ostatnim zastrzyku, "lachman" jeden ma juz skaleczony nos!

Co do boli w kroczu to czasem bol pojawia sie nawet przy lezeniu, jak ruszam nogami. Jak sie dotykam, tak prawie do kosci to nie boli. Jedynie przy ruchu. Tez tak masz? Czasem naprawde nie moge sie ruszac. Boli mniej-wiecej jak kosci przy takiej porzadnej grypie. Czy to aby napewno normalne?
Bo ja glupia zapomnialam zapytac tego lekarza z nerwa!

Sorki JOANNN , nie zauważyłam twojego pytania bo ten mój net dzisiaj jak błyskawica , zanim zdąże coś napisać to kilka postów przybywa :wściekła/y:
W poprzedniej ciąży miałam ten sam problem gdyż po wypalance mam uszkodzoną szyjke.Mówiłam tym tempym angolom o tym ale stwierdzili że może tym razem jest normalnie - bez badania :wściekła/y: i na tym się skończyła moja gadka....a teraz kożystając z okazji odwiedziłam mojego gina (super gostko) zbadał mnie wewnętrznie i dodatkowo USG no i dlatego ten problem bo to moja kolejna ciąża i mała jest już ułożona niziutko główką gdzie naciska na osłabioną szyjke.dlatego też mam nie chodzić dużo bo chodząc zwiększa się ciśnienie w kanale i jest ucisk na szyjke , tyle mniej więcej jak to pamiętam ...ale dobrze jest sie zbadać mimo że sie czujesz dobrze dla własnego spokoju a to duży komfort psyhiczny

reklama
O kurde! Sie rozpisalam a ja musze na 17 do szkoly rodzenia leciec!
Tylko napisze Wam taka ciekawostke... Wlasnie o tym myslalam, jako o tym skierowaniu od okulisty. Nie chce nikogo straszyc i tak dalej, ale to chyba dlatego kaza oczy zamykac przy praciu.
Znam pewna dziewczyne, ktora miala jakies problemy z tarczyca, wzrokiem i podczas parcia wyszly jej oczy. Znaczy dostala wytrzeszczu. Ma teraz takie wielkie oczy jak zaba... :(
Biedna! Wyglada okropnie. Dlatego myslalam, ze okulisci moga dac skierowanie na CC.

Zmykam dziewuszki... Pewnie jutro sie odezwe. Buziolki....

Do góry