reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

patusia- dzieki... super ze wizyta sie udala.. niunka rosnie co sie dziwisz...

madzia- dzieki kochana...

reklama
patusia44 - wiem że Ty się możesz przejmować ale mnie strasznie rozbawiło to jak napisałaś o wadze swojej księżniczki:-D faktycznie ciekawe czy mogła tyle przybrać :errr: jak tak dalej pójdzie to urodzisz niezłą kluseczkę:-D
Co do tych badań to pewnie coś źle przeczytałam:confused: i się nie zrozumiałyśmy
Kokoszka - ja też mam w planach już nawet w tym tygodniu zrobić pranie ciuszków...tylko tak się zastanawiam czy je prasować od razu czy jeszcze z tym prasowaniem poczekać...jak myślicie dziewczyny???

K.M moja corcia jak bylam na USG w 28 tygodniu i 2dniu wazyla okolo 1600gram wiec teraz mam wizyte jutro to bedzie 32 tydzien i 1 dzien (zle mi chodzi ten suwaczek pozni sie o 1 dzien)...wiec mysle ze 2kg cos juz spokojnie bedzie miala:rofl2:Jak sie dowiedzialam o jej wadze mowie lekarzowi ze duza bedzie a on ze to normalne bo teraz szybko rosnie, pozniej znowu zwolni tempo i dopiero w 9miesiacu zacznie duzo przybierac i zebym sie nie martwila...

Moj synek w 28 tygodniu wazyl tyle samo, ale lekarze mowia, ze jest duzy, w granicach rozsadku, ale duzy. Czyli co, wszystko zalezy od humoru badz podejscia lekarza?
Ale ja chcialam sie was zapytac o kopanie waszych dzieci, jak czesto to robia. Jestem w 29 tygodniu, szczegolnie przez ostatnie dwa tygodnie dziecko nie dawalo mi spokoju i dawalo mi porzadne kopniaki 24h na dobe, ale w tym tygodniu ucichlo. Czasem tylko troche kopnie, ale nie za mocno i nie za czesto. Czy to jest normalne, czy mam po prostu czekac na kolejna fale kopniakow? Jak to jest z wami?

janeta - moja Mała jest dość spokojnym dzieckiem.. Ma dni, w których kopie podobnie jak Twój Synek - czyli 24h/dobę, a ma też dni, w których może parę razy ją poczuję przez cały dzień.. Wydaje mi się, że to chyba normalne zjawisko. Chociaż niestety moja córa różni się od pozostałych majowych Dziewuszek swoją aktywnością (nawiązuję tutaj do ostatniego stwierdzenia, że dziewczynki są bardziej ruchliwe) - to rzeczywiscie kwestia indywidualnego temperamentu każdego dziecka:happy:

Dziewczynki, które miały dzisiaj badania - cieszę się, że wszystko w porządku z maluchami :)) rosną zdrowo nam te nasze dzieciaczki :))) super!!!

patusiu - gratulacje i wielkie brawa dla Twojego Syneczka:-D teraz to już musicie się z mężem nawzajem pilnować co mówicie i robicie - pewnie Mały nie raz Was "sprzeda" bądź z czymś niezłym "wypali" - ale to takie uroooocze:-D:-D:-D

Ja rowniez jestem ciekawa, ile wazy moj maly, pewnie urodze drugiego koloska, ponad 4kg:tak:. Ach, wszystko jedno, byleby tylko zdrowe i cale:tak: Moj maly niby juz ulozony glowka do dolu, a i tak czuje go bardzo nisko, moze to raczki:confused:. Jest ostatnio aktywny fazami, najczesciej rano i wieczorem.

Na razie jeszcze moge sie wyspac pomimo mojego brzuchola, ale podejrzewam, ze juz niedlugo nie bede mogla dobrze spac. Tak mialam w pierwszej ciazy:dry:

no ja tez nie wiem ile wazy moja dzidziulka...
bo w 27 tygodniu wazyla 900 gram...
a teraz to nie mam pojecia... za 2 tygodnie mam spotkanie u poloznej to moze wtedy cosik mi powie... jesli bede miala USG... no zobaczymy...

Cholerka a ja nie wiem ile mój synek waży. Wiem ze w 20 tyg. ważył 400gr.a wizyte mam dopiero za dwa tyg.

Mam dzisiaj straszny humor, od rana chodze podenerwowana. Jak sie rano zobaczyłam w lustrze to az sie przestraszyłam. W takim tempie nabieram ciała ze nie moge sie do tego przyzwyczaic, i na buzi jakbym podpuchła. nakładałam herbate na oczy ale nic mi to nie dało. Najlepiej to bym sie schowała przed wszystkimi w domu i nikomu nie pokaZywała, a trzeba jeszcze do konca miesiaca do pracy chodzic.
eeeeeeeeech tak mnie jakies smutki dzis dopadły............

aneteczka-nie przejmuj sie waga teraz jestesmy pod ochrona i kazdy dodatkowy kg dodaje nam tylko uroku.Ja przed ciaza wazylam 55 a teraz 70kg.Przybylo mi 15 a do konca jeszcze troszke zostalo.I w sumie podobam sie sobie bardziej teraz niz przed ciaza.Z reszta pomysl o tej malej istotce ktora masz pod serduszkeim.Pozdrowionka:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej wszyskim majóweczkom, witam po długiej nieobecności.Byliśmy w Polsce na urlopie choć miałam wypocząć to raczej sie nie da!!!! Teraz nadrabiam czytając straszne zaległości - ale sie rozpisałyście dziewczyny.Musze mykac do łóżeczka , jutro napisze jak było bo dodatkowo odwiedziłam polskiego gina więc zdam relacje.Ciepłe głaski dla brzusiów ...:-)

Do góry