reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Confi - super że badania wyszły pozytywnie i że dzidziulek jest zdrowiuteńki :tak: o resztę się nie martw - kupisz NoSpa i będzie ok

no Akunia nigdy więcej takich numerów nie rób :no: napisz nawet głupie "cześć, wsio ok, potem napisze więcej" ;-) i wystarczy, nie będziemy się tak martwić.. każda z nas wie że u ciebie liczy się każdy dzień i życzymy ci z całego serca byś wytrzymała jak najdłużej :-) a powiedz mi miałaś robione usg, co lekarze mówią na temat synka, wszystko w porządku?

Kokoszka powodzenia podczas wizyty, daj znać jak poszło. może będziesz miała jakieś nowe fotki usg? :-)

ej Patusia no to normalne mały Pudzianke ci rośnie :rofl2: hihi żartowałam oczywiście ;-) niestety nie wiem czy to jest możliwe by w tak krótkim czasie tyle dzidzia urosła. jak na moje oko to raczej nie.. no ale ja się nie znam :baffled: a dlaczego prywatnie idziesz na wizyte, i to w tydz po państwowej? coś jest nie tak jak powinno być? :-(

reklama
Hej mamusie,

Jakos nie moglam spac obudzilam sie o 5:30 mala tak mnie kopala i sie krecila ze nie usnelam...zaraz zreszta mam wizyte u gina wiec nie bede sie kladla:-DWczoraj dowiedzialam sie od mojej mamy ze mojego brata zona jest w ciazy bedzie rodzic w pazdzierniku:szok:ale szok starali sie dosc dlugo o dziecko i wrescie im sie udalo, ciesze sie ze malenstwa beda w tym samym wieku..narazie jestem pozarta z bratem wiec wyslalam maila z gratulacjami jego zonie:tak:jakies mam przeczucie ze beda miec chlopca nie wiem czemu:confused:dzisiaj wieczorkiem (po poludniu)jedziemy do Aten wiec pewnie bede padnieta bede jutro wieczorkiem, musimy odebrac malej lozko i mebelki i chce zajsc do IKEI...

Janeta mi lekarz powiedzial ze dziecko sie w normie rozwija i taka waga jest normalna...dzisiaj mam wizyte chce zeby mi corcie zwazyl i zmierzyl...cos czuje ze wysoka bedzie po mamusi:-DApropo kopniakow ja jestem juz w 32 tygodniu i nadal tyle od mojej malej obrywam ze szok!!!kopie gdzie sie da a zwlaszcza po pecherzu:baffled:ale czasami jest bardzo spokojna i kopie tylko w okreslonych momentach, uwazam ze humor dziecka zalezy od naszego moze dlateg:confused:

Barmanka chce kochana zeby mi zrobil 3D buzki, mam nadzieje ze sie uda..oprucz tego wydaje mi sie ze z 2D da mi jakies zdjecia, jak bede miala je to zeskanuje i wkleje:-D

Mela z twojej tabelki wynika ze moje dziecko w 28tygodniu mialo ok 90centyli, co ta sa te centyle???cos o tym znalazlam w necie ale nadal nie czaje o co chodzi:confused:help:dry:

no Akunia nigdy więcej takich numerów nie rób :no: napisz nawet głupie "cześć, wsio ok, potem napisze więcej" ;-) i wystarczy, nie będziemy się tak martwić.. każda z nas wie że u ciebie liczy się każdy dzień i życzymy ci z całego serca byś wytrzymała jak najdłużej :-) a powiedz mi miałaś robione usg, co lekarze mówią na temat synka, wszystko w porządku?
dziekuje kokoszka za wsparcie.wlsnie wczraj ledwo zdazylam wlaczyc i juz mnie zabrali i nie mialam czasu na nic bo sie spieszyli.
usg malego mialam w czwartek. i pozniej tylko usg szyjki zeby sprawdzic czy sie skraca. ale na usg z czwartku z malym jest oki. zdrowy jest wazyl wtedy ok 1300 kg. lkadnie sie rozwija. na razioe mi nie robia choc pewnie za jakis czas zrobias sprawdzic jak rosnie i jak mu sie tam plucka dojrzewaja.

ja nocke mialam spokojna. pewnie od lekow, bo leci mi powolutku kroplowka 20 kropli na minutke z lekiem na zatrzymanie skurczy. i tak juz od kilku dni non stop 24 na 24 jestem podpieta do niej. wiec caly czas utrzymuje sie stezenie leku w organizmie i skurczy nie ma.

Akuniu - będzie dobrze :-D Lekarze wiedzą co robią i jak widać - udaje im się:-D Cieszę się, że mialaś przyjemną nockę (nawet Ci jej troszkę zazdroszczę ;-)). Buziaczki dla Ciebie i Synka :***

joann confi kokoszka ja jestem w 30 tyg. i mój maluszek waży 1600, a co do tych zwapnień na łożysku to w większości robią się one z palenia papierosów ale ja nie pale drugą przyczyną mogą być przebyte infekcje w ciąży. A na necie wyczytałam też że pod koniec ciąży jest to normalny objaw "starzejącej"się ciąży. Najważniejsze żeby nie było tego za dużo bo może doprowadzić do przedwczesnego porodu

Witam mamusie chciałam życzyć wszystkim miłego dnia ja dziś ide na wizyte powiem o moich osłabieniach itp mam nadzieje że z dzidzia oki ale wszystko wam napisze po powrocie
Akunia cały czas trzymam za was kciuki mam nadzieje że dzidzia jeszcze troszke posiedzi w brzuszku.

Witam serdecznie wszystkie mamy. Jestem mama 8 letniego Kuby i rocznego Mateuszka, ponadto nosze pod serduszkiem jeszcze jedno malenstwo. Wzielam Z Mateuszkiem udzial w konkursie organizowanym przez pampers. Moglibysmy wygrac roczny zapas pieluszek co w naszej sytuacji byloby duza pomoca. Potrzebne nam jednak glosy poniewaz konkurencja jest duza. Jesli ktoras z mam moglaby pomoc glosujac na mojego synka bylibysmy strasznie wdzieczni. Glosy mozna oddawac wielokrotnie jeden na dzien. Bardzo prosimy o pomoc. W moich suwaczkach jest link. Z gory dziekuje za kazdy glos.

monika88 w takim razie nie wiem dlaczego martwisz sie wagą swojego malucha, ja jestem w 31 tyg a mój synek wazy ok 1500 :)
to całkiem normalna waga i nie masz się czym przejmować

aneteczka głowa do góry, ja mam na plusie już 13 kg...i się tym nie przejmuję. Zgubisz wszystko karmiąc, nie dojadając ( bo bedziesz karmic ) oraz nie dosypiając :p
nie martw się

Akunia dasz radę :) wierzę w Ciebie kochana

reklama
Hejka Dziewczynki...

Ale trzeba nadrabiac :sorry2:
Strasznie sie zaczynam denerwowac, ze musze tyle na to USG czekac. Wiekszosc z Was wie ile bobas wazy i mierzy, a ja mam w glowie tylko ostatnie wymiary z 22tyg. kiedy Julka wazyla 375g. :dry:
Co do zywotnosci bobaskow, to tez uwazam, ze jest to sprawa charakterku :tak: Moja Julcia jest dziewczynka i raczej od poczatku jest bardzo grzeczna. Tylko czasem pokopie mocniej, co nie znaczy, ze np. 24/24 kopie. Nigdy tak jeszcze nie mialam.

Chcialam zapytac Was, czy Wy tez macie takie bole w kroczu? Znaczy chodzi o kosci, bo to chyba kosci mnie bola. Czasami az tak mocno, ze wymiekam. Nie moge np. nogi na noge zalozyc, zeby np. zalozyc skarpetki. Czasem nawet jak po siedzeniu wstaje i ide gdzies, to mnie boli, jakby mnie ktos skopal. No i ten kregoslup:baffled: Juz nie wiem co mam robic, zeby przestalo troche. Nawet jak leze to nie pomaga, bo jak sie podnosze to i tak w raz mnie boli!
Mialam tego lekarza zapytac, ale z nerwow zapomnialam :angry:

Jeszcze dzis rano musialam wstac, zeby siorke zawiezc do szkoly, bo moja matka stwierdzila ze jest zmeczona! A ja to po nocy wogole nie bylam! BOSZE:crazy:
Ide chyba jeszcze pospac, bo normalnie nie moge! I jeszcze ta pogoda!:no:

Zycze dziewczynki milszego poczatku dnia niz moj....

P.S. Jeszcze czuje jakis taki ciezar na brzuchu. Jakby mi ciezej sie oddychalo.

Do góry