reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

barmanka KTG to takie dwie sondy przypięte do brzuszka pasami, jedna sonda rejestruje częstotliwośc skurczów macicy a druga serduszka dziecka. Dodatkowo dostajesz do ręki taki jakby własnie mazak z guziczkiem , który musisz przyciskac za każdym razem jak poczujesz ruchy dzidzi :)
Badanie trwa od kilku do kilkunastu minut i zakończone jest wydrukiem na podstawie którego lekarz sprawdza czy wszystko jest ok ;)

hmmm to z tego wniosek, że ja jeszcze tego KTG nie miałam robione :baffled:
no więc mam kolejny punkt na mojej kartce pytań do lekarza :tak: (bo jak do tej pory to lekarz mi tego nie zaproponował, baaa nawet słówkiem o tym nie wspomniał).
dzięki Confi :**

reklama
ankzoc no proszę obrotnego masz mężusia :) gratuluję

barmanka w każdym prawie są plusy i minusy , ja wiele bym dała by u nas urlop macierzyński trwał 26 tygodni...niestety jest tylko 20 a to i tak duzo bo do konca 2008 roku było 18 tygodni :/ co to jest? tyle co nic, a ty słuchaj własnych potrzeb i przede wszystkim nie przeceniaj się. Nalezy nam się odpoczynek. A szkoda ze nie mozesz iśc normalnie na zwolnienie lekarskie...niesprawiedliwe to jest . Moja Gin wpisała mi w karte ze bolą mnie plecy i nie mogę dzwigac więc nie mogę jednoczesnie wykonywac swojej pracy ;)

hmmm to z tego wniosek, że ja jeszcze tego KTG nie miałam robione :baffled:
no więc mam kolejny punkt na mojej kartce pytań do lekarza :tak: (bo jak do tej pory to lekarz mi tego nie zaproponował, baaa nawet słówkiem o tym nie wspomniał).
dzięki Confi :**
nie ma za co ;)
może w Irlandii także inaczej podchodzi się do tego typu badań ,ale wydaje mi się ze powinni sprawdzić przynajmniej czy nie masz przedwczesnych skurczów macicy no i serduszka dzidziusia tez przydałoby się posłuchać :)
naciskaj na to badanie bo bardzo uspokaja... cudowne uczucie słyszeć serducho swojego maluszka...wiesz wtedy ze wszystko w porzadku

ankzoc może to jeszcze za wcześnie ...ja w 27 tyg miałam tylko przyłożoną sonde by posłuchać serduszka...KTG z odczytem miałam teraz czyli w 30 tyg

confi- sonde mialam przy kazdej wizycie u poloznej od 12 tygodnia :), ale jak bylam tez prywatnie u lekarza i zadnych nieprawidlowosci nie bylo , wiec sie nie martwie :)

barmanka w każdym prawie są plusy i minusy , ja wiele bym dała by u nas urlop macierzyński trwał 26 tygodni...niestety jest tylko 20 a to i tak duzo bo do konca 2008 roku było 18 tygodni :/ co to jest? tyle co nic, a ty słuchaj własnych potrzeb i przede wszystkim nie przeceniaj się. Nalezy nam się odpoczynek. A szkoda ze nie mozesz iśc normalnie na zwolnienie lekarskie...niesprawiedliwe to jest . Moja Gin wpisała mi w karte ze bolą mnie plecy i nie mogę dzwigac więc nie mogę jednoczesnie wykonywac swojej pracy ;)

ano widzisz - mamy dłużej macierzyński, ale z to pójście na zwolnienie lekarskie nie jest takie proste i fajne pod względem pieniążków :baffled:

może w Irlandii także inaczej podchodzi się do tego typu badań ,ale wydaje mi się ze powinni sprawdzić przynajmniej czy nie masz przedwczesnych skurczów macicy no i serduszka dzidziusia tez przydałoby się posłuchać :)
naciskaj na to badanie bo bardzo uspokaja... cudowne uczucie słyszeć serducho swojego maluszka...wiesz wtedy ze wszystko w porzadku

w szpitalu tutaj to moja droga kładą na to wszystko zupełną lache :crazy: :crazy: wychodzą z założenia - co ma być to będzie.
ja na wizyty kontrolne chodzę do polskiej kliniki (wybrałam polską ze względu na wade wzroku jaką mam) i dlatego jestem zaskoczona że polski lekarz nic mi nie powiedział :baffled: no ale ja już go przycisne !!

aga_k_m kochana nie przejmuj się wagą!! jedz to na co masz ochotę. pamiętaj że jak będziesz karmić piersią to wielu potraw nie będzie mogła jeść i wtedy to dopiero będziesz mogła (a nawet musiała) sobie odmawiać - ale nie teraz!!
wsłu**** się w swoje ciało, ono ci podpowie co chce :tak: ciąża to super okres dla kobietki - tylko my mamy taką przyjemność skosztowania tego :tak: i nikt, NIKT nie ma prawa w tym czasie nam czegoś narzucać!
p.s. zmień lekarza ;-) :-) :-)

aga_k_m kochana nie przejmuj się wagą!! jedz to na co masz ochotę. pamiętaj że jak będziesz karmić piersią to wielu potraw nie będzie mogła jeść i wtedy to dopiero będziesz mogła (a nawet musiała) sobie odmawiać - ale nie teraz!!
wsłu**** się w swoje ciało, ono ci podpowie co chce :tak: ciąża to super okres dla kobietki - tylko my mamy taką przyjemność skosztowania tego :tak: i nikt, NIKT nie ma prawa w tym czasie nam czegoś narzucać!
p.s. zmień lekarza ;-) :-) :-)

Zgadzam sie z barmanka :tak:
Kiedy karmi sie piersią to jest strasznie duuuzo zakazów :baffled:
Nie mozna za bardzo jeść nabiału np. jogurtów, pic mleka ...
Jeść cytusów, słodyczy itd.
Ja po urodzeniu córci byłam w zasadzie tylko na gotowanej marchewce, gotowanych ziemniaczkach, rosołku, duszonych pulpecikach
i jeszcze wszystko tylko delikatnie przyprawione - waga szybko spada :-D

aga_k_m dzięki za pocieszenie :tak: a ty wiesz że mój dzidziulek wczoraj też się tak chyba przekręcił, że kopał mnie po wnętrznościach ;-) więc to może przez to tak kłuło mnie jakby w jajnikach.

ankzoc to super ten twój mężulek ;-) wiesz co - przyślij mi go tutaj, może uda mu się wynegocjować dla mnie cc :rofl2:

dobra dziewczynki, ja zmykam posprzątać mieszkanko. ale będę do was zaglądać :tak:

reklama
Do góry