reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

aga_k_m powiem Ci ,że ja tez początkowo się przejęłam tymi uwagami ale nie dajmy się zwariować ;) nam się też za ten trud coś od życia nalezy, a nawet nie zauważysz jak po porodzie zrzucisz zbędne kg :)
ja nie odmawiam sobie niczego jednak staram się nie przesadzać z ilością i tak jesli mam chętkę na Ptasie mleczko a dziś miałam to tylko 3 kostki na dzień i już moja w tym głowa jak to podzielić , czy zjeśc na raz czy porcjować . To samo tyczy się innych rzeczy :)
Jakiś to sposób jest , ważne by nie przesadzać i będzie dobrze ... a ja zachęcona opowieściami o truskawkach idę sobie dorobić pysznego koktailu :D

reklama
barmanka nie przejmuj sie , to pewnie dzidziuś a jak nie on to może więzadła macicy ...są dosyc obciązone teraz i czuc je przy byle napięciu czy kichnięciu ;)
mój synuś próbował dziś wysadzić mi pępek a potem wyciągał się tak na boki że brzuch zrobił mi się jajowaty :D
śmieszne to byo ale dośc bolesne...co będzie jak podrosnie? Strach się bać ;) rozerwie swoją matkę na pół :D

aga_k_m no ja myślę że to raczej nie wyrostek, bo zazwyczaj kłuje mnie po lewej stronie, ale czasem po prawo też się zdarzy.. może to jest to co iwee i confi pisały? mam nadzieje że to nic groźnego....
właśnie tym bardziej jestem zaskoczona tym co się teraz dzieje gdyż mój synek jest bardzo spokojny :szok:, czasem pokopie mnie, poprzeciąga się - ale nie żeby jakaś tragedia była, albo ból duży.. (czasem to się nawet niepokoje że on tam taki GRZECZNY :-()
kurczę bo ja wizytę u lekarza mam dopiero 14.03 :baffled:

barmanka nie stresuj się :) na pewno jest wszystko w porzadku, mój maluszek zapewne teraz śpi bo spokój w brzuszku i się w ogóle tym nie przejmuję .

barmanka - wiesz... moje dziecko od samego początku jest strasznie leniwe... Pierwsze ruchy poczułam dopiero w 22 tc... i czasami cięzko cokolwiek określić... Na dodatek - pobudza się jedynie jak M zaczyna gładzić brzusio, ja jak dotykam, masuję - to chyba je usypiam dodatkowo.. :confused: dlatego tak spanikowałam z tym bólem (pseudowyrostkowym ;-))

mam nadzieję, że u Ciebie to nic groźnego i szybko przejdzie :-)

confi.... pure ziemniaczane mówisz ;-) musze spróbować ;-) no i jeszcze ta brukselka na parze.... już chyba wiem co jutro na obiadek będę miała :-)

a jak wygląda to urządzenie KTG? :zawstydzona/y: bo ja ostatnio jak byłam w szpitalu na kontroli to położna miała w ręku coś w rodzaju grubego mazaka (zasada działania jak głowicy do robienia usg, czyli smaruje żelem i jeździ po brzuszku w poszukiwaniu serduszka) i tym słuchała bicie serca dzidziulka....

a ja wam powiem dzieczyny ze moj maz to jest niezly bajerant, bylam na pocztaku tygodnia zapisac sie do ginekologa na 16 marca ale pani powedziala ze nie ma numerkow, zdenerwowalm sie u moiwe ale ja musze miec przedluzone zwolnienie bo 15 mi sie konczy,no ale nic nie udalo m sie zalatwic i stwierdzialm ze pojde 16 i bede czekala tak dlugo az mi laskawi wypisza zwolnienie, ale dzis moj maz byl u dentysty a obok jest rejestracja do ginekologa wiec podszedl do pani i powiedzial ze chce zone zarejestrowac, ze jest chora, ze mowic nie moze i on wszytko musi zalatwiac itp, pani sie nad nim ulitowala i znalazlo sie dla mnie miejsce, ja nie wiem niezly bajer ma ten moj malzonek, ale fajnie bo przynajmniej zawsze wszytsko zalatwi!

barmanka KTG to takie dwie sondy przypięte do brzuszka pasami, jedna sonda rejestruje częstotliwośc skurczów macicy a druga serduszka dziecka. Dodatkowo dostajesz do ręki taki jakby własnie mazak z guziczkiem , który musisz przyciskac za każdym razem jak poczujesz ruchy dzidzi :)
Badanie trwa od kilku do kilkunastu minut i zakończone jest wydrukiem na podstawie którego lekarz sprawdza czy wszystko jest ok ;)

no powoli was doganiam z tymi stronami ;-)

confi mi też już się nie chce chodzić do pracy, tak miło by było posiedzieć sobie w domku... ale tutaj są inne zasady:baffled: jak wypełniasz druk o macierzyński to odgórnie musisz się określić od kiedy chcesz go zacząć, najwcześniej możesz (bodajże, bo nie jestem pewna) 3 miesiące przed planowanym terminem wynikającym z OM, najpóźniej 2 tyg. no i tego macierzyńskiego masz 26 tyg - czyli jak go wcześniej zaczne to go wcześniej skończę :crazy:
dlatego ja wybrałam ten ostateczny termin - 2tyg przed planowanym terminem.

wcześniej mogę iść na zwolnienie lekarskie, ale.... no właśnie ... kaske czasem dostaje się dopiero po 2 miesiącach :wściekła/y: a po drugie jest to jakieś 50% twojej wypłaty (przy założeniu że pracujesz 40godz) :dry:

tylko że wiadomo że żadna ciężarówka nie wytrzyma w pracy do 8,5 miesiąca :no: więc postanowiłam sobie że trudno - co będzie to będzie :tak: pójdę na zwolnienie, ale jeszcze nie wiem kiedy

reklama
Mykam już Kochane :-D

muszę pozałatwiać parę spraw w urzędach.. Popołudniu przychodzi do mnie przyjaciółka ze swoim 2-miesięcznym Synkiem, no a jutro mam zajęcia na uczelni, więc... pewnie pojawię się na forum w niedzielę:-(

Trzymajcie się (Wy i Maleństwa) cieplutko :*****

Do góry