reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
misza- kalendarzowe dni, w ziwazku z tym, ze masz platne za kazdy dzien, czyli jak jest 31 dni masz wieksza wyplate a jak teraz luty 28 dni to masz mniejsza! Mi np zwolnienie teraz konczy sie w niedziele! Ale mam wypisywane na miesiac

dziewczynki zmykam robić inwentaryzację ubranek ;)
musze wiedziec ile czego mam bo zaczynam się już gubić.
Do zobaczenia później :***

ano widzisz - mamy dłużej macierzyński, ale z to pójście na zwolnienie lekarskie nie jest takie proste i fajne pod względem pieniążków :baffled:

w szpitalu tutaj to moja droga kładą na to wszystko zupełną lache :crazy: :crazy: wychodzą z założenia - co ma być to będzie.
ja na wizyty kontrolne chodzę do polskiej kliniki (wybrałam polską ze względu na wade wzroku jaką mam) i dlatego jestem zaskoczona że polski lekarz nic mi nie powiedział :baffled: no ale ja już go przycisne !!

to jak to jest w koncu z ta wada wzroku? Ja, jak sie pytalam mojej poloznej, to wielkim zdziewieniem powiedzialam, co wy dziewczyny z Polski macie jakas fobie, ze nie mozna naturalnie rodzic jak sie ma wade wzroku. Z tego co pamietam, to tak sie utalo, ze jak jest powazniejsza wada wzroku to wysilek, zwiazany z porodem naturalnym nie jest wskazany. Ja mam po -5 na kazde oko, ale szczerze mówiac to juz sobie odpuscilam, jakiekolwiek próby zglebienia tematu, bo nikt nie jest w stanie mi nic sensownie wyjasnic. A jakie sa wasze opinie?

misza- dokladnie to masz wyliczona sredni miesieczna i ona jest podzielona przez ilosc dni w miesiac i wtedy masz tzw dniowke i w zaleznosci ile dni ma miesiac masz wyplatke mniejsza lub wieksza :)

to jak to jest w koncu z ta wada wzroku? Ja, jak sie pytalam mojej poloznej, to wielkim zdziewieniem powiedzialam, co wy dziewczyny z Polski macie jakas fobie, ze nie mozna naturalnie rodzic jak sie ma wade wzroku. Z tego co pamietam, to tak sie utalo, ze jak jest powazniejsza wada wzroku to wysilek, zwiazany z porodem naturalnym nie jest wskazany. Ja mam po -5 na kazde oko, ale szczerze mówiac to juz sobie odpuscilam, jakiekolwiek próby zglebienia tematu, bo nikt nie jest w stanie mi nic sensownie wyjasnic. A jakie sa wasze opinie?

wiesz co ja ci dziś nie odpowiem bo jak zaczne o tym pisać to znowu spie...ole sobie humor na cały weekend :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
jak będę miała doła i będę chciała się wyżalić to wtedy popisze co i jak - przypomnij mi się jakoś ;-)

kochana - moja wada to -8,5 i -9 :rofl2: :rofl2: :rofl2:

i powiem jedno NIECH SZLAK TRAFI TE ZASADY TU PANUJĄCE !!!!!!

reklama
oj, zgadzam sie z Toba w 100%.
ja juz tez mam dosyc tej calej tutejszej opieki.
jak rozmawiam z kolezankami z Polski i z Francji, to sie okazuje, ze w porównaniu do nich to ja nawet polowy badan nie mialam. Ale tym juz sie nie przejmuje, wychodze z zalozenia, ze bedzie wszystko dobrze, bo jakbym miala sie jeszcze zaczac martwic o to co mogloby byc nie tak, to depresja murowana.
Jak bedziesz miala odpowiedni nastrój i chec, to bardzo chetnie wyslucham Twoich opinii.

Do góry