reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

taką mam też nadzieje... Kurcze - pierwsza taka kłótnia od czasów ciąży... Nawet moi Rodzice jak nigdy sie nie wtrącali w to co się miedzy nami dzieje, to wczoraj tato nie patrząc mi w oczy, zapytał co się dzieje, i czym mnie M zdenerwował... Powiedziałam tylko - K wraca, i to im wystarczyło... wiecej pytań nie było...

reklama
aga_k_m ja też bym poszła na Twoim miejscu, tym bardziej jeśli czekałaś na ten temat :tak: posłuchasz to oderwiesz się troszkę, a tak będziesz siedzieć i łapać dołka. Nie martw się Kochana, czasem pokłócić się trzeba, byle się szybko dogadać - czego Wam życzę:tak:

iwona100na mi też siarka kapie dość mocno.. czasem do staniczków wkładam płatki kosmetyczne bo robią się plamy. Myślę, że nic w tym złego - nasze Maluchy będą miały od razu małe conieco jak się urodzą. Mam nadzieję, że to dobrze wróży na karmienie:tak::-D

imagination fajnie mieć synka co?:-) Ja sie już nie mogę doczekać kiedy swojego będę tulić i ubierać w te smerfowe ciuszki (mam sporo niebieskich);-) Gratuluję :-D

Witajcie Dziewczeta! Ostatnio nie odzywałam sie na tym wątku bo miałam spadek formy i kiepski humor ale teraz juz sie troche pozbierałam do kupy i jest lepiej :tak: Poszłam do fryzjera i na manicure a to zawsze pomaga ;-)

Co do płci to faktycznie można sie pogubić! U mnie też na początku (w 12 tyg) lekarz powiedział, ze jest chłopiec - zrobił nawet fotę siusiakia :szok: A potem w 21 tyg okazało sie że inny lekarz widzi dziewczynkę:sorry2: No a ostatnio w 25 tyg ten lekarz co widział chłopca też zoabaczył dziewczynkę i tez zrobił zdjęcie tego co ma między nogami :sorry2::baffled: Tak wiec mam teraz dwie fotki - narządów męskich i damskich :-D Ciekawa jestem co sie wobec tego urodzi :confused: Niby bardziej wiarygodne są ostatnie wyniki niż te z 12 tyg bo ponoć wtedy płeć jeszcze nie jest dobrze wykształcona i chłopcy i dziewczynki wyglądają podobnie :sorry2: no ale cały czas mi chodzi po głowie czy gdzies się ten siusiak nie ukrył :-D
Ale będą jaja jak sie jednak synek urodzi bo ja już radośnie kupuję różowe ciuchy :-D Miałam kupowac uniwersalne ale nie mogłam sie powstrzymać... pewnie dlatego że sama lubie różowy kolor ;-)

A co do smakołyków to ja podobnie jak Velvet ostatnio jem tony brukselki! Na słodycze też mam cały czas ochotę ale staram sie stopować...:zawstydzona/y:

dziendobry mamuski!!!!!!
u mnie nocka okropna.......
Nikki po wczorajszym szczepieniu az w 2 raczki pol nocy plakal bo go bolaly... ja bacznie siedzialam przy nim... zasnelam ok 2.30... pozniej juz gdzies tak ok 5.00 zlapal mnie skurcz az sie obudzilam... a o 6.30 moj M wrocil z nocki.... oj strasznie bylo.... jestem zmeczona jak nie wiem...

iwona100na mi też siarka kapie dość mocno.. czasem do staniczków wkładam płatki kosmetyczne bo robią się plamy. Myślę, że nic w tym złego - nasze Maluchy będą miały od razu małe conieco jak się urodzą. Mam nadzieję, że to dobrze wróży na karmienie:tak::-D

hmm.. a mi się pojawiła jedynie na prawej piersi:-( i to tak ciut-ciut... a lewy sutek w ogóle jakiś taki mizernawy:-:)-:)-( i nie zaobserwowałam żeby coś tam się działo... Dziwna sprawa - bo biust mam dość spory ( w ciąży D, wcześniej C).. Kurcze - a wy piszecie, że Was już tak zalewa...

aga- ja to nic nie mialam przed ciaza jedynie male A... a teraz jestem zachwycona duze C... oj aby zostaly bedzie swietnie... a co do siary to juz mi leci po woli od 4 miesiaca...

aga_k_m nic się nie martw, siarka może równie dobrze "odpalić" po narodzinach dzidzi:tak: mojej mamie nic nie ciekło w ciąży a jak wyskoczyłam z brzucha to od razu z powodzeniem karmiła :-D

aga_k_m Ty sie nie martw Tym chlopem! :wściekła/y:Idz do szkoly rodzenia, bedziesz chociaz wiedziala co i jak. No i jak ktos juz powiedzial, chociaz sie rozerwiesz (niby zadna rozrywka). Zawsze z kims pogadasz, przewietrzysz sie.

Dla pocieszenia powiem Ci, ze u mnie to zazwyczaj przy klotni to nie odzywamy sie do siebie ohohoho.... Zazwyczaj ja musze sie zapytac "Nie bedziesz sie juz do mnie odzywal?" No i wtedy jest magiczna odp. "No ale dlaczego ja musze sie zawsze odzywac pierwszy? Moze Ty bys sie odezwala?" Zaznaczam, ze rozmowa z mojej inicjatywy powstaje. :baffled:
Te chlopy ta sa jakies antyciazowe polmozgi! Nic nie rozumieja! Moj ostatnio powiedzial, ze jestem strasznie upierdliwa! I mu powiedzialam, ze juz nie bede mu tlumaczyc i niech se czyta w necie co sie dzieje z emocjami kobiety w ciazy! GŁUPEK :angry:

Ale coz.... Czasem maja przejawy czlowieczenstwa! Wczoraj mi nozki umyl :-) Sam z siebie.... i masowac chcial spojenie lonowe (bo bolalo jak nie wiem). Co ogolnie malo ma sie do jego slodkosci, a bardziej do ochoty na "trykanie" :no: No, ale ja ogolnie go Kocham :tak:

Hej dziewczyny ale si erozpisalyscie masakra
co do pokarmu to mi juz sie saczylo od 4 miesiaca ale to z racji pierwszego porodu wczesnego. A teraz to jak nacisne przy masowaniu i myciu to leci a tak to to samoistnie nie.

Co do twojej historii Aga no to rozumiem Cie jezeli chodzi o to ze maz najpierw Cie wkurzy a pozniej spia a Ty sie meczysz. Ja jakis czas temu ja sie okazalo ze mam lezec tak sie z nim poklocilam ze mialam dzwonic na pogotowie bo mialam przez dwie godz twardy brzuch i skurcze mocne ale lyknelam dodatkowa dawke cordafenu i ustapilo. a moj luby spal a jak go obudzilam to mi powiedzial "trzeba sie tak bylo denerwowac"

Dzis przyszla mi koszulka nocna zrobilambym wam zdjecia ale aparta nam siadl i dopiero nam z serwisu za miesiac oddadza (mam nadzieje ze do urodzenia dzidzi zdaza) no ale co do tych koszuli pizamy to rozmiar jest idealny. bo czesto jest tak ze xl to l ale tu l jest w sam raz i jeszcze mam luz :-) polecam koszulki kopertowe odchylisz i masz juz ccycusia dla dzidzi gotowego bez rozpinania a i sekswnie wyglada taki dekolcik jak to moj luby powiedzial.

reklama
tikanis- sliczne zdjęcie no i sliczniutka niunia :)

tsarina- wspolczuje ci kcohana, najgorsze jest jak czlowiek czuje sie dobrze a tu takie swinstwa wyskakuja! zycze ci duzo zdrowka

imagination- to kochana gratuluje synusia :), bedzie maly tomeczek super ze zdrowiutki to teraz kochana mozesz szalec z zakupami :) a ztym 3 d to sie zastanow bo najlepiej isc do 32 tyg, wiec czy nie bedzie za pozno , pozatym skoro wszytsko jest ok i tomus slicznie rosnie to uwazam ze to zbedny wydatek :p

iwona- mi wycieka w nocym masakra!

dzieki kochane mamusie za mile slowa i tzymanie kciukow, jednak moje informacje nie sa najlepsze, poszlam do laryngologia i powiedzial mi, ze mam niedomykalnosc faldów na calej dlugosci gardla, i ze najlepiej zastosowac fizykoterapie i zastrzyki, ale ze jestem w ciazy to odpada i dostlam skierowanie do foniatry, tylko ze i tu pojawia sie kolejny problem bo takowego nie ma w moim miescie sa w gdansku, elblagu, tylko ze strasznie ciezko sie tam dostac i wizyte na 26 marca mi proponuja! No jedynie moge jeszcze jechac prywatnie tylko ze za wizyte ok 100 zł i dojechac musze jeszcze 100 km! załamka!

Do góry