reklama
krystyna 30
Majowe mamy'09
hej
te witaminy sa dla nas zeby uzupelnic niedobor ,dziecko i tak wezmie co potzrebuje to my bedziemy cierpiec pozniej i zastaniemy ze slabymi wlosami paznokciami i zebami,,,,
msle ze warto brac ,a jezeli chodzi o warzywa i owoce to mysle ze w nich t tez sporo chemii jednak i juz nie sa tak zdrowe jak kiedys dlatego polecaja brac witaminy caly rok nie tylko kobietom w ciazy!
sama widzialam po sobie jak zaczelam kiedys tam brac witaminy to zaraz mialam ladniejsze paznokcie.
pozdrawiam
te witaminy sa dla nas zeby uzupelnic niedobor ,dziecko i tak wezmie co potzrebuje to my bedziemy cierpiec pozniej i zastaniemy ze slabymi wlosami paznokciami i zebami,,,,
msle ze warto brac ,a jezeli chodzi o warzywa i owoce to mysle ze w nich t tez sporo chemii jednak i juz nie sa tak zdrowe jak kiedys dlatego polecaja brac witaminy caly rok nie tylko kobietom w ciazy!
sama widzialam po sobie jak zaczelam kiedys tam brac witaminy to zaraz mialam ladniejsze paznokcie.
pozdrawiam
tsarina
MamaPower!
Dziewczyny, pamiętacie jak pisałam, że mam kłopoty z pęcherzem? Byłam potem u lekarza z badaniem moczu i stwierdził przeziebienie pecherza. Zapisał urosept i żurawinke. to było w zeszłym tygodniu. wszystko mi ładnie przeszło, wszelkie dologliwości ustąpiły, więc dzisiaj bez nerwów poszłam do gina z nowymi badaniami moczu. A tu niespodzianka. Poważna infekcja dróg moczowych, dostałam cholernie niesmaczny antybiotyk i szlaban na wychodzenie z domu. A kłopot jest taki, że czuje się świetnie!
I stąd wiadomo, po co są badania i lekarze. Żeby nam mówić, kiedy nam coś jest! słodkich snów Dziewczynki.
I stąd wiadomo, po co są badania i lekarze. Żeby nam mówić, kiedy nam coś jest! słodkich snów Dziewczynki.
aga29
Fanka BB :)
velvet mnie sie wydaje, ze to troche taka reakcja lancuchowa. "Inne biora, wiec i mnie rowniez nie zaszkodzi i pewnie jest potrzebne". Kazda z nas i tak zrobi, jak bedzie chciala,ja zdecydowanie jestem na "nie", jezeli nie ma potrzeby.
krystyno, ja po urodzeniu Eryka nie zauwazylam, bym miala slabsze paznokcie czy wlosy, a uzupelniac niedobor witaminowy, jezeli takowy rzeczywiscie nastapi, mozna rowniez pijac naturalne soki owocowe lub warzywne, niekoniecznie biorac proszki. Ale, tak jak juz wspomnialam powyzej, to wybor kazdej z nas.
krystyno, ja po urodzeniu Eryka nie zauwazylam, bym miala slabsze paznokcie czy wlosy, a uzupelniac niedobor witaminowy, jezeli takowy rzeczywiscie nastapi, mozna rowniez pijac naturalne soki owocowe lub warzywne, niekoniecznie biorac proszki. Ale, tak jak juz wspomnialam powyzej, to wybor kazdej z nas.
Ostatnia edycja:
hej dziewczyny a mi mala tak ostro szaleje dzis... i do tego jest strasznie nisko ze az mnie boli cala cipka... i do tego te skurcze... bralam juz tabletki ale nic sie nie dzieje... nie moge chodzic... leze moze mi przejdzie...
velvet
Wdrożona(y)
aga29 - jesteś z Niemiec , to możesz sobie sprawdzić jedną rzecz. W latach dokładnie 1971-1973 kobietom w ciąży przepisywano i zalecano witaminki jakiejś konkretnej firmy, niestety nie pamiętam jakiej. Połowa z dzieci urodzonych w tych latach już nie żyje. Jedne prawie zaraz po urodzeniu , inne parę lat później. Ci co jeszcze żyją w nieznacznym procencie są zdrowi. Akurat przed pierwszą ciążą byłam w Duesseldorfie na cmentarzu i usłyszałam przy okazji tę historię. I między innymi to spowodowało, że postanowiłam nie brać żadnych witamin "chemicznych". Wiadomo medycyna poszła do przodu , ale to zawsze chemia.
slonkoonline
Mama Juleczki
Hello! Wrocilam juz. Nawet jadlam lodowy deser Ogromny i starśnie kwaśny, ale pyszny! No i sie wygadalam i Julka tez dostala od cioci Kasi pochwale, ze lady brzuch
Wszystkim mamom nie pijacym alkoholu przybijam piatke! Nigdy nie ma gwarancji co sie bedzie dzialo z ciaza, po co jesze bardziej ryzykowac. W momencie wypicia alkoholu nie zawsze cos sie bedzie dzialo. Dzieci z FAS rodza sie nawet z banalnych wypadkow wypicia jednej dawki alkoholu. Naprawde warto sie wstrzymac.
Oczywiscie kazdy robi co chce. Przeciez co i rusz rodza sie dzieci (z calym szacunkiem) menelek co to po pijaku rodza jeszcze i sa zdrowe. ALE my badzmy madrzejsze
Niestety z calym szacunkiem, ja juz tak mam. Studiuje niejako Promocje Zdrowia, wiec musze troche pomarudzic
Teraz juz lece do mezusia, co to mi nozki dzis umyl Jejej... Bardzo to bylo mile. Ja nawet powiedzialam, ze nie, umyje sama, ale on twardo... "no daj to Ci juz umyje" SLODZIAK! :*
Dobranocka Kochane Mamuski
Wszystkim mamom nie pijacym alkoholu przybijam piatke! Nigdy nie ma gwarancji co sie bedzie dzialo z ciaza, po co jesze bardziej ryzykowac. W momencie wypicia alkoholu nie zawsze cos sie bedzie dzialo. Dzieci z FAS rodza sie nawet z banalnych wypadkow wypicia jednej dawki alkoholu. Naprawde warto sie wstrzymac.
Oczywiscie kazdy robi co chce. Przeciez co i rusz rodza sie dzieci (z calym szacunkiem) menelek co to po pijaku rodza jeszcze i sa zdrowe. ALE my badzmy madrzejsze
Niestety z calym szacunkiem, ja juz tak mam. Studiuje niejako Promocje Zdrowia, wiec musze troche pomarudzic
Teraz juz lece do mezusia, co to mi nozki dzis umyl Jejej... Bardzo to bylo mile. Ja nawet powiedzialam, ze nie, umyje sama, ale on twardo... "no daj to Ci juz umyje" SLODZIAK! :*
Dobranocka Kochane Mamuski
velvet to już jakaś masakra
Kiedyś lekarz powiedział mi "bierz suplementy - będziesz mieć bogatszy mocz";-) bo ponoć niewiele z tabletkowych witamin faktycznie przyswajamy. A swoją droga po cholerę Prenatal classic zawiera wiaminę A która nota bene może uszkadzać płód w dawce 1200ug (150% zalecanego dziennego spożycia)?
Kiedyś lekarz powiedział mi "bierz suplementy - będziesz mieć bogatszy mocz";-) bo ponoć niewiele z tabletkowych witamin faktycznie przyswajamy. A swoją droga po cholerę Prenatal classic zawiera wiaminę A która nota bene może uszkadzać płód w dawce 1200ug (150% zalecanego dziennego spożycia)?
velvet
Wdrożona(y)
sara1983 - no niestety to prawda z tymi dziećmi z początku lat siedemdziesiątych. O szkodliwości suplementów mówili w zeszłym roku , bodajże sierpień/wrzesień i wtedy też poruszyli witaminy dla ciężarnych Materne. A co było z chromem dla chcących schudnąć. Okazało się, że jest rakotwórczy. Co jest akurat modne , to jest zdrowe. Kawa kiedyś szkodziła powyżej dwóch filiżanek, a teraz nagle niby do pięciu można wypić i jest ok.
reklama
krystyna 30
Majowe mamy'09
slonkoonline zgadzam sie z toba co do picia alkoholu w ciazy generalnie jest zakaz bo nie wiadomo kiedy i w jakiej ilosci moze zaszkodzic ,kiedys niby mozna bylo wypic kieliszek wina ale teraz odradzaja po co ryzykowac!!!...wiem ze jednym moze zaszkodzic a innym wcale...ale lepiej chuchac na zimne!!!
we francji nawet na butelce piwa jest naklejka kobiety w ciazy przkreslonej czyli zakaz picia.
pozdrawiam
we francji nawet na butelce piwa jest naklejka kobiety w ciazy przkreslonej czyli zakaz picia.
pozdrawiam