reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

misza- ja jak bralam zelazo to chodzilam raz na 2 dni haha, a jak odstawilam to chodze 2 razy dziennie :p
Slyszalam o tych strasznych zaparciach i jesze do tego te, ktore normalnie w ciazy moga sie pojawiac, to strasznie sie zapowiadalo. Mnie na szczescie ta "przyjemnosc" narazie omija. Boje sie, ze po dluzszym braniu to nie bedzie takie rozowe :eek:

reklama
ja bralam zelazo raz dziennie przez m-c, i juz skonczylam a zaparcia minely jak reka odjal, gdy bralam zelazo to mialam odstawic witaminy, takze kazda z nas ma inne dawki :)

A ja biore zelazo i zestaw wit Prenatal Complex, w ktorym jest zarowno zelazo, jak i kwas foliowy. Zelazo natomiast ktore przepisal dr takze zawiera w swoim skladzie kwas foliowy. I co to znaczyc ma? Czy to nie jest lekka przesada? Gdybym wiedziala na wizycie, ze to takie zelazo, zaraz bym napastowala dr dlaczego. Teraz musze czekac do nastepnej wizyty.

a wiecie wy co? ja to mam brać tylko 1x żelazo i 1x takie witaminki....
czy to normalne? bo z tego co czytam to każda z was bierze o wiele więcej żelaza i tych innych medykamentów....
Ja tez tak biore. Tylko te felerne zelazo ma w skladzie kw. foliowy. Ale tez biore 1 tab zelaza i 1 tab prenatal complex. Mysle, ze przesadzac bez potrzeby tez nie mozna. Ja np. jem sporo warzyw, owocow, wiec tez to sa jakies witaminki. Nadmiar tez nie jest dobry ;)

a ja biorę aktualnie: Feminatal N (przyznam się, że zaryzykowałam z tym Feminatalem - do tej pory brałam Feminatal 800 i Feminatal 400. N jest o połowę tańszy od 400, no i starcza na 2 miesiące. Ale chyba powrócę do 400 - jest bogatszy o DHA) i 3 x 1 MagneB6.
Po miesiącu brania żelaza również lekarka bez żadnych wyników stwierdziła, że wystarczy bo ".. dobrze wyglądam"!!!

a ja biore prenate elite:rofl2:
bo od mojej kolezanki ginka powiedziala ze miedzy prenate elite a metafolin nie ma wiekszych roznic..wiec biore prenate:rofl2:

ankzoc, slonkoonline- ja tez mam dziewczynki na 25.05.. takze tez mi zostalo 93 dni do urodzinek kubusia,, w sumie byc moze i nawet mniej bo nie wiem kiedy wezma mnie na cesarke..:tak:

reklama
W zasadzie to i u nas nie wiadomo jak to bedzie :) Kiedy dzieciaczki sie zechca urodzic... Niech sie rodza kiedy im sie spodoba, ale zeby byly zdrowe!

Ja dziewczynki zmykam, chociaz bardzo milo sie pisze i ciezko od kompa odejsc, ale na spotkanie tez glupio sie spozniac :D Tym bardziej, ze nie widzialam tyle czasu mojej Kate, ze chyba ja zgniote jak ja zobacze.

Pozdrawiam i do zobaczenia Mamuski!

Do góry