reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

to powiem wam cos lepszego mialam hemoglobiny 11 i dostalam zelazo po m-cu brania tabletek hemoglobina skoczyla do 11,4 i lekarz juz kazal mi odstawic, dla przykladu moja szwagierka w ciazy miala hemoglobine 11,1 po m-cu brania zelaza skoczylo jej na 12 a lekarz kazal jej brac jeszcze! i gdzie tu logika fakt, ze to 2 innych lekarzy!

bez komentarza :baffled:.....
:rofl2: :crazy: :rofl2: :crazy:

reklama
Ja wlasnie teraz biore zelazo, ale gdybym nie znala sie chociaz ciut ciut na wynikach, to bym nie wiedziala dlaczego je biore. Pan dr poprostu przepisal i powiedzial, to niech Pani bierze jedna tab dziennie. Nie powiedzial dlaczego. Kurde!
To straszne, zeby tak isc do lekarza i robic (teoretycznie) czubka z siebie i pytac sie o najmniejsze (wg lekarza) glupoty.

w weekend zrobiłam sałatkę wg poniższego przepisu...

Sałatka z ananasem
Produkty:
1 puszka ananasów,
1 puszka kukurydzy,
2 czerwone papryki,
makaron o jak najmniejszym kształcie,
majonez.

Sposób przygotowania:
Makaron ugotować i odcedzić, ananasy i paprykę pokroić w drobna kostkę. Wszystkie składniki pomieszać dodać do smaku majonezu i troszeczkę syropu z ananasów.

wyszła super, jest na prawdę pycha, taka trochę na słodko :-) :-)
ale zamiast drobnego makaronu dodałam taki większy , jak na fotce (kolorowy), wiec sałatka ładnie się prezentowała w salaterce :tak:
błąd jaki popełniłam to dodałam zielonej papryki :-( przez co sałatka miała lekko gorzkawy posmak - lepiej dać samej czerwonej, albo dorzucić jeszcze pomarańczowej

dziewczyny jeśli macie jakieś fajne przepisy na smaczne i szybkie sałatki to wstawiajcie je do działu z przepisami - ja mogę być waszą testerką ;-) :-D :-D
bo czasami to mam dosyć jak widzę na talerzu ciągle te same kanapki :baffled:
a tak to chociaż jakieś urozmaicenie :tak:

ja biorę 4 tabletki dziennie a mam hemoglobinę 11. Ale widze po 1,5 tygdonia brania że mi przestały włosy wypadać, mam mniej podkrążone oczy itd. i lepszy kolor skóry.
Jeszcze tydzień i kończę.
O kurde! 4 tab dziennie?! Nie wiedzialam, ze moze byc taka dawka. Chociaz faktycznie i ja zauwazylam, ze oczy mam mniej podkrazone... Myslalam do tej pory ze taka moja uroda jest. ;-)
A wlosy... Hm... Fajnie byloby gdyby nie wypadaly tak bardzo. :baffled:

Ja wogole mam takie wlosy, ze ciaza, czy nie ciaza to leca, jak szalone. Swojego czasu skrzyp bralam i nic. Paznokcie nie powiem mam ladne narazie, mimo, ze niedawno zdjelam tipsy, ale wlosy... Masakra!
No i jak przeczytalam o tym lysieniu po porodzie. Nie powiem przerazilam sie jak szalona! Bo naprawde nie chcialabym miec takich problemow. Nawet nie wiem jak bede wygladac w krotkich... :(
Ale jeszcze nic nie wiadomo, to sie nie martwie. Ciesze sie paznokciami, bo zawsze byly okropne. Dlatego tipsy zakladalam :)

reklama
a wiecie wy co? ja to mam brać tylko 1x żelazo i 1x takie witaminki....

czy to normalne? bo z tego co czytam to każda z was bierze o wiele więcej żelaza i tych innych medykamentów....

Do góry