reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

witajcie mamuśki :)
właśnie wróciłam od lekarza i kurcze, trochę sie martwię:-( moja gin powiedziała ,ze mam za nisko brzuszek i jest on zbyt napięty ... mam dużo leżeć i nic nie dzwigać ...nawet zakupów..żadnych :/
zapisała mi dużą dawke nospy, musze ją brać nawet 3 razy dziennie i do tego dość końskie dawki magnezu...stresa mam przyznam i zastanawiam się czy któraś z Was usłyszała coś takiego od lekarza ...

Okruszku cała przyjemność po mojej stronie :) ciesze się ze pomogłam ;)

Tikanis a więc spytałam mojej gin o co chodzi z tym cukrem i sama się dowiedziałąm ze po glukozie miałam 70 ;-) czyli też mało. Generalnie chodzi o to ze nasze maluszki wszystko z nas wyjadają i jest to normalny proces :)
Trzeba dobrze się odżywiać i na bieżąco uupełniać no i ja mam prikaz dołączyć do dziennego spożycia jakieś 200-300 kalorii :)
także nie martw się kochana tylko jedz na zdrowie ;)

no i oczywiście zdrowiej nam szybko :)

mama_Bartusia jak masz kurcze to magnez koniecznie. ja dziś dostałam Asmag forte , bez magnezu spac nie będziesz mogła tak jak ja teraz ;)

reklama
Kochane mamusie , jeszcze raz dziekuję za ciepłe słowa otuchy i za te kciuki!:-).

Na badaniu było super, lekarz opisywał nam każdy narząd z dokładnością, sprawdził serduszko, nerki, kregosłup, mózg, pępowinę, czy nie ma rozszczepu kręgosłupa, wodogłowia itd. Aż byliśmy z mężem w szoku, że tak nas potraktował miło i profesjonalnie. Dostałm tez cały opis badania i płytkę dvd. Przez nie całe dwa tygodnie mój mały klopsik przytył 200 g. :szok: Teraz waży 567 g. i lekarz powiedział, że termin z usg wychodzi na 21 maja, czyli 4 dni szybciej. Mała cały czas uparcie zasłaniała buźkę, później podrapała się po głowce, ale przez cały czas trzymała paluszki na buźce, więc twarzyczki nie widzieliśmy dobrze. Mała juz ma położenie główkowe, a łozysko mam na tylniej ścianie macicy. Więc lekarz powiedział, że jest wszytsko prawidłowo, taka jestem szczęśliwa:-):-):-):-)
No i nasza córcia na pewno zostanie córcią, bo pupke i swoje narządy pokazywała dokładnie :)

A tak szczerze mówiąc to na 3d lepiej widać niż na 4d :)

Kochane mamusie , jeszcze raz dziekuję za ciepłe słowa otuchy i za te kciuki!:-).

Na badaniu było super, lekarz opisywał nam każdy narząd z dokładnością, sprawdził serduszko, nerki, kregosłup, mózg, pępowinę, czy nie ma rozszczepu kręgosłupa, wodogłowia itd. Aż byliśmy z mężem w szoku, że tak nas potraktował miło i profesjonalnie. Dostałm tez cały opis badania i płytkę dvd. Przez nie całe dwa tygodnie mój mały klopsik przytył 200 g. :szok: Teraz waży 567 g. i lekarz powiedział, że termin z usg wychodzi na 21 maja, czyli 4 dni szybciej. Mała cały czas uparcie zasłaniała buźkę, później podrapała się po głowce, ale przez cały czas trzymała paluszki na buźce, więc twarzyczki nie widzieliśmy dobrze. Mała juz ma położenie główkowe, a łozysko mam na tylniej ścianie macicy. Więc lekarz powiedział, że jest wszytsko prawidłowo, taka jestem szczęśliwa:-):-):-):-)
No i nasza córcia na pewno zostanie córcią, bo pupke i swoje narządy pokazywała dokładnie :)

A tak szczerze mówiąc to na 3d lepiej widać niż na 4d :)
Napewno w 3d lepiej widać narządy płeć natomiast 4d to tak by sobie pooglądaćw kolorku . Czekałam z niecierpliwością nawieści z badania . cieszę sie że wszystko oki z Majeczką - i jak odczucia męża po badaniu ??

okruszek,emi- podaję link do tej płytki o która pytałaś. Pozdrów liliann
Spokojny Sen, Kołysanki prenatalne, bezsenność, sen, bicie serca, zdrowie, muzyka relaksacyjna, dla dzieci, noworodków, niemowląt, na dobranoc, serce, na sen, kołysanki, kołysanka, dla osób dorosłych, sny, miłość, serca, serca dwa, na sen

mama bartusia, misza- ja tez jestem blada i hemoglobina mi spadała lekarz przepisał mi żelazo, teraz jakoś wyglądam lepiej hehehe, nabrałam troche rumieńców

patusia- kochana słuchał z takim zainteresowaniem, az byłam w szoku :p Później pojechaliśmy do tesciów to opowiadał im wszytsko ze szczegółami i pokazał dvd :)
Ale jeszcze wczoraj wieczorem pwoedział: a może majeczka będzie chłopczykiem :p Wiesz postaram się coś uchwycić ładnego z tej płytki chociaż jak wspomniałam mała miała zasłonieta buziulkę, no ale coś tam na pewno znajdę :)
Dzięki za ciepłe słowa i trzymanie kciuków!

ANKZOC- No niezapomniane przezycie takie badanie i warte tych pieniędzy -moze jak drugie bedziesz planować bedziesz mogła skorzystac z darmowego takiego usg. Moj mąż też byl strasznie podekscytowany po tym badaniu :-)

ankzoc i mela ciesze się że z waszymi dzidziusiami w porządku :) mela dbaj o siebie i łykaj grzecznie, co Ci zalecono :)
Okruszku, pamiętam w modlitwie o Liliann i jej dziewczynkach, pozdrów ja koniecznie

hej
mam pytanko do raczej doswiadczonych mam!!
jak przyjdziemy z dzidziusiem ze szpitala........to gdzie ono spi wiem ze u rodzicow w pokoju ale odrazu w lozeczku?czy lepiej w koszyku?a w ciagu dnia gdzie powinien przebywac?na lezaczku?czy w tym koszyczku ?
napiszcie o swoich doswiadczeniach z pierwszych dni zycia malucha domyslam sie ze pierwsze 3 miesiace sa podobne...bo zastanawiam sie co kupic...potem jak bedzie cieplo to moze jak koszyk bedize wiekszy to dzidzia moze lezec na balkonie??
maz raczej chce kupic tylko lezak bo mowi ze ten koszyk to taki duzy mebel zajmie tyle miejsca..........ale czy caly dzien dziecko ma siedzied na lezeku ...chyba lepiej zeby mialo wiecej przestrzeni............moglo sie powiercic?
dajcie znac prosze bo juz sama nie wiem co kupic i gdzie maluszek bedzie przebywac poznie??
koncza sie wyprzedaze wiec szkoda jakbym cos miala kupic i tak pozniej a za dwa razy taka cene....
dzieki z gory!!!!!!!

reklama
Do góry