reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Zastanawiam sie co wozek miec powinien a co miec musi, moze wpadniecie na jeszcze cos:, wypisalam tu glownie moje referencje, al pewnie o czyms waznym zapomnialam:-), a wybieram sie dzisiaj na ogl;edziny wstepne a w sobote kupuje:-D

obligatoryjnie
zamiennie
[FONT=Arial Black, sans-serif]Zawieszenie[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]6 amortyzatorów[/FONT]​
[FONT=Arial, sans-serif]4 amortyzatory[/FONT]​
[FONT=Arial Black, sans-serif]Koła (4)[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Silikonowe, łożyskowe, nieruchome duże[/FONT]​
[FONT=Arial, sans-serif]Pompowane, łożyskowe, nieruchome duże[/FONT]​
[FONT=Arial Black, sans-serif]Rączka [/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Przekładana, regulowana, mile pokrycie (nie plastikowe)[/FONT]​
[FONT=Arial, sans-serif]Przekładana, regulowana[/FONT]​
[FONT=Arial Black, sans-serif]Budka [/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Odpinana z tylu, wentylacja z góry i z tylu, moskitiera[/FONT]​
[FONT=Arial, sans-serif]Odpinana z tylu, wentylacja, moskitiera[/FONT]​
[FONT=Arial Black, sans-serif]Kosz na zakupy[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Łatwy dostęp przy rozłożonej spacerówce [/FONT]​
[FONT=Arial, sans-serif]+[/FONT]​
[FONT=Arial Black, sans-serif]Okrycie na nóżki [/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]+ obie wersje[/FONT]​
[FONT=Arial, sans-serif]W wersji spacerowej musi być łatwo dostępne w sklepach, gdy nie ma [/FONT]​
[FONT=Arial Black, sans-serif]Hamulce[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]4 niezależne[/FONT]​
[FONT=Arial, sans-serif]4 niezależne[/FONT]​
[FONT=Arial Black, sans-serif]Pasy bezpieczeństwa[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]5 punktowe[/FONT]​
[FONT=Arial, sans-serif]5 punktowe[/FONT]​
[FONT=Arial Black, sans-serif]Oparcie w spacerówce[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]5 poziomów[/FONT]​
[FONT=Arial, sans-serif]5 poziomów[/FONT]​
[FONT=Arial Black, sans-serif]Gondola[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Wyciągana, łatwa do czyszczenia, z budka i okryciem[/FONT]​
[FONT=Arial, sans-serif]Wyciągana[/FONT]​
[FONT=Arial Black, sans-serif]Fotelik[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]0-13kg, atesty[/FONT]​
[FONT=Arial, sans-serif]0-11 kg, atesty[/FONT]​
[FONT=Arial Black, sans-serif]Folia przeciw deszczowa[/FONT]

reklama
teraz powinno byc dobrze ( wyobrazce sobie ze ta tabelka w wordzie byla tak potezna ze sie zmiescic za nic tu nie chciala:no: )

Załączniki

• wozek.pdf
    50,8 KB · Wyświetleń: 51
dla mnie wozek powinien byc jeszcze lekki w miare:))

trzymam kciuki za wszystkie usg!!

paula odpocznij sobie tam troszke...ale maz fajnie:))

ticanis zdrowka w koncu!!! ilez to mozna!!!

kokoszka zdrowka rowniez!!!!

a ja bylam wczoraj z moja "a la szkola rodzenia" w szpitalu w ktorym bede rodzic , i rozmawialam z polozna ktora nas oprowadzala, powiedzialam jej o moich problemach i poradzila mi zebym wziela sobie tlumacza i poszla konkretnie do GP po jakas pomoc i zebym nie wychodzila z gabinetu jak czeos konkretnego nie dostane, napewno poprosze o magnes i zelazo bojestem blada jak d... i zaczynam miec skurcze w lydkach w nocy, a oni jak zwykle maja takie zeczy gleboko!!!
niewiem czy uda mi sie wynegocjowac pas na biodra, podobno taki jest specjalny do takich dolegliwosci,zeby sie nie rozchodzily za mocno, i cwiczenia na fizjoterapi.
tak mi poradzila ta plozna...
a wogole to moj lekarz z poslki( zadzwonilam sie jego doradzic) powiedzial ze przy tym nie mozna naturalnie rodzic wiec musze zapytac jak oni tu planuja cesarki...i tak mialam wskazania ale sama wolalabym naturalnie ale teraz to juz ryzykowac operacja nie chce,,...

zobaczymy, jutro ide do poloznej i zobaczymy co mi powiedza...
czasem mam ochote spierdzielac do polski, tylko po to zebym byla spojniejsza!!!! bo z dzieckiem jest wszystko w pozadku , to wiem napewno, chodz jednego dopilnowali!!!

poza tym moje dziecko ma dzis mala biegunke, i nie poszlam z nim doprzedszkola, ale nic go nie boli , je normalnie , z pieknym jak zawsze apetycikiem wiec sie nie przejmuje tylko czasem majteczki zmienie:)))))

pozdrawiam wszystkie mamuski!!!

jeszcze raz zdrowka!!!!

Okruszku- ja tak troszke nie w temacie! Przebywam teraz w Polsce no i nie bylam na forum kilka dni.
Chcialam Ci powiedziec o tych skurczach- a wiec to napewno sa skurcze Braxtona- mam to samo. Jezeli twardnieje Ci tylko gora brzuszka to dobrze- macica cwiczy przed porodem- jezeli zacznie twardniec Ci caly brzusio- to zacznij obserwowac jak dlugo trwaja skurcze i jak czesto!. Ja niestety po locie samolotem dostalam skurczy- no i znalazlam sie na oddziale patologii ciazy pod kroplowka. Na razie jestem w domku- zalecenia to baaaardzo duzo odpoczynku. Teraz skurcze sie ustabilizowaly, no i twardnieje tak jak u Ciebie. Czasami moge wyczuc gdzie jest pupa a gdzie glowka dzidzi.
A ja mialam wczoraj badanie - nareszcie w Polsce. Niestety mam skrocona szyjke i musze miec jak najszybciej zalozony krazek. Dobra wiadomosc to to ze dzidzie sz zdrowe- lekarz nie mial zadnych zastrzezen do nerek, no i powiedzial ze wygladaj bardzo dobrze:tak::-D:-). No i waza juz po 1200gram!!

Obiecuje ze wszystko postaram sie nadrobic zaraz po powrocie!
Okruszku- uwazaj na siebie i swojego maluszka!. Glaski dla wszystkich brzuszkow!!!:-):-D:tak:

Jola bardzo Ci dziękuję za odpowiedź...będę bardziej uważać....mam nadzieję, ze u Ciebie z tą szyjką będzie wszystko dobrze.:-D

Mama_Bartusia
kurczę przykro mi, ze masz takie problemy z tymi bólami....Życzę Ci wszystkiego dobrego i niech decyzja jaką podejmiesz będzie tą najlepszą....Zdrówk dla Synusia!;-)

Tikanis mam nadzieję ze przejdzie Ci na dobre i już nie powróci. :tak:

Dziewczyny

Mam ogromną prośbę....
Pomódlcie się za Liliann i jej Kruszynki. Mam z nią kontakt...Na razie nie mogę napisać nic więcej, ale nie jest dobrze..
.
:-(
Jest cały czas w szpitalu pod opieką....wiem, że na pewno potrzebuje naszego duchowego wsparcia....

Okruszku- ja tak troszke nie w temacie! Przebywam teraz w Polsce no i nie bylam na forum kilka dni.
Chcialam Ci powiedziec o tych skurczach- a wiec to napewno sa skurcze Braxtona- mam to samo. Jezeli twardnieje Ci tylko gora brzuszka to dobrze- macica cwiczy przed porodem- jezeli zacznie twardniec Ci caly brzusio- to zacznij obserwowac jak dlugo trwaja skurcze i jak czesto!. Ja niestety po locie samolotem dostalam skurczy- no i znalazlam sie na oddziale patologii ciazy pod kroplowka. Na razie jestem w domku- zalecenia to baaaardzo duzo odpoczynku. Teraz skurcze sie ustabilizowaly, no i twardnieje tak jak u Ciebie. Czasami moge wyczuc gdzie jest pupa a gdzie glowka dzidzi.
A ja mialam wczoraj badanie - nareszcie w Polsce. Niestety mam skrocona szyjke i musze miec jak najszybciej zalozony krazek. Dobra wiadomosc to to ze dzidzie sz zdrowe- lekarz nie mial zadnych zastrzezen do nerek, no i powiedzial ze wygladaj bardzo dobrze:tak::-D:-). No i waza juz po 1200gram!!

Obiecuje ze wszystko postaram sie nadrobic zaraz po powrocie!
Okruszku- uwazaj na siebie i swojego maluszka!. Glaski dla wszystkich brzuszkow!!!:-):-D:tak:

Jolu ciesze sie,że sie odezwałaś i że z twoimi dzidziami wszystko oki. Klocuszki już 1200g no no ładnie !!!:-):-):-)
Co to jest ten krazek???
A co do tych skurczy oczywiście nic nie czuje-a le zauważyłam jak mi czasem twardnieje na całości brzuch - ja to mam przerąbane -w poprzedniej ciąży jak pojechałam do szpitala miałam duże skurcze ktore ładnie wychodziły na KTG , niby do porodu juz -bo następnego dnia z rana od razu mnie ciachneli. A teraz powtórka z rozrywki !!! Teraz czuje jak twardnieje powiem o tym mojemu ginowi w przyszłym tygodniu ciekawe co on na to ???
Tikanis -dzieki za odpowidź, a co do kaszlu kurcze strasznie długo cie męczy mi juz przechodzi - moze faktycznie na tle alergicznym ??

Okruszku -codziennie myslami jestem przy Lilian, pozdrów ją od nas. Jejciu piszesz ,że nie za dobrze kurcze- trzymam mocno kciuki i gorąco sie pomądle w intencji jej i jej skarbulków.Prosze informuj nas na bierząco co u niej . Bo każda z nas sie martwi....

Mamo Bartusia- koniecznie sie z nimi skonsultuj w sprawie tych bioder i wynegocjuj ten magnez i żelazo koniecznie - a przedewszystkim dopytaj sie jak tu jest z tą cesarką, żeby potem nie było żadnych nieprzyjemnych niespodzianek. czekam na wieśći.
Ankzoc - czekam normalnie na wieści??? Odezwij sie prędzitko i zdaj nam relacje kochana

Ostatnia edycja:
reklama
patusia44- nie raczej nie sadze ze na tle alergicznym,, bo mam migadal powiekszony i boli gardlo takze jakas infekcja musi byc.. tylko do kitu leki stad mi nie przechodzi..:/:baffled: ale juz jutro moze zaczna konczyc sie moje cierpienia z tym zwiazane , dostane antybiotyk i juz..
okruszek- trzymam kciuki za lilian oby jednak wszytsko potoczylo sie dobrze i zeby mamusia i dzieciaczki byly zdrowe..

Do góry