reklama
M
Marzena80
Gość
Okruszku gratuluję synka! Najważniejsze, że maluch prawidłowo się rozwija. U mnie też wyszły początkowo nieprawidłowości w fukcjonowaniu serduszka mojej Małej, ale lekarz od razu powiedział mi, że mam się tym nie martwić, gdyż na tym etapie ciąży coś takiego może się zdarzać i że mam powtórzyć badanie około 25 tygodnia ciąży, gdyż wówczas wyniki będą już pewne. I badanie miałam robione we wtorek 20.01 i wychodzi na to, że wszystko z serduszkiem dobrze. Tak, że mam nadzieję, że u Ciebie też wszystko będzie dobrze i Mały będzie w 100% zdrowy!
Okruszku brawo gratuluje synkachcialam sie przypomniec tutaj jak mowilas (na forum brzuszkowym) ze twoja mama mowila ze bedzie dziewczynka a ona sie raczej nie myli a ja Ci powiedzialam ze taki okraglutki brzuszek jaki masz jest na chlopczyka i popatrz mialam racjetak jak w przypadku imaginationRany dobra jestem....Dobrze ze maly jest dobrze rozwiniety a serduszka nie bagatelizuj, a poza tym lekarz na USG nie zobaczy dobrze serca musi byc do tego specjalne badanie, wiec jak mozesz to idz i sie nie wachajU mojej malej z serduszkiem jest bardzo dobrze ale ze u mnie w rodzinie wystepowalo duzo zawalow wlasnie dzisiaj jedziemy do Aten, zapisalismy sie do specjalnej kliniki ktora bada serduszka maluszkow, wiec chce byc pewna ze wszystko jest ok. Jutro o 9 mamy wizyte w klinice. Ile sie na sluchalam od kobiet co urodzily maluszki a nastepnego dnia im je odebrano bo np. u jednego z maluszkow skrzyzowlaly sie aorty:-(wiec mial od razu operacje...wiec najlepiej zrobic takie badanie, nie mowie tylko o Tobie bo lekarz Cie skierowal na takie badanko, ale o wszystkich dziewczynkach jak maja taka mozliwosc:-)
Dziewczynki za niedlugo wyjezdzam bede jutro wieczorkiem bo chce zrobic tez zakupki w stolicy Grecjiodezwe sie w sobote buziaczkii pozdrawiam wszystkie mamusie...
Dziewczynki za niedlugo wyjezdzam bede jutro wieczorkiem bo chce zrobic tez zakupki w stolicy Grecjiodezwe sie w sobote buziaczkii pozdrawiam wszystkie mamusie...
justys- lece 28 stycznia na1,5 tygodnia...nie moge sie doczekac... nie bede za wiele pisala przez ten okres jedynie z doskoku bo nie bedzie zbyt wiele czasu jak to na urlopie...odwiedziny rodzinka itp; ale nadrobie wszystko... chociaz sie postaram...
patusia44
Mama Oliverka i Emilki
W przyszłą srodę, to super !!! Nie przemęczaj sie kochanna zanadto przed wyjazdem, zeby cie brzusio nie bolało.Moja Emilcia kopie jak najęta- i nawet mąż wczoraj wieczorem poczuł nareszcie:-) jak broi.Oliverek już śpi słodziaczek.justys- lece 28 stycznia na1,5 tygodnia...nie moge sie doczekac... nie bede za wiele pisala przez ten okres jedynie z doskoku bo nie bedzie zbyt wiele czasu jak to na urlopie...odwiedziny rodzinka itp; ale nadrobie wszystko... chociaz sie postaram...
Dziś nam rusztowanie przed oknami stawiali będą ocieplac blok- mam nadzieje że nie będą strasznie głośno hałasować i sprawnie im to pojdzie.
Lecę sie pokszątać po domku zabawki posprzątać i kuchnie ogarnąć - bo już mi sie ziewa sakramęcko. Buziaki miłej nocki - jaksie odrobie to jeszcze kuknę co słychować . Papatki
LILIann
Majowe mamy'09
Kochane mamusie!!!! Po pierwsze bardzo mocno Wam dziekuje za kazde dobre slowo skierowane w moja strone, lzy mi w oczach stanely jak to wszystko przeczytalam.... DZiekuje za wsparcie, to bardzo duzo daje, tyle pozytywnej energii ze wszystkich stron Polski, ba, a nawet świata;-)
A po drugie musze sie dzis z Wami na jakis czas pozegnac... Bylam dzis na wizycie i badaniu u swojego gina, i na domiar zlego okazalo sie ze poza tym wszystkim co wczoraj sie dowiedzialam mam jeszcze 2 cm rozwarcia....A maluchy wraz z ta olbrzymia iloscia wod powoduja coraz wiekszy ucisk na podbrzusze. Brzuch napina sie co chwila, wiec prawdopodobnie tez jeszcze dochodza do tego skurcze... Wlasnie sie pakuje i jade za godzine do szpitala- na razie w swoim miescie, a stamtad skieruja mnie do fachowej kliniki i tam okaze sie co dalej ze mna i moimi blizniaczkami bedzie... Okazalo sie ze zarowno w klinice w Poznaniu jak i w Szczecinie maja ten sam poziom jesli chodzi o sprzet i kwalifikacje lekarzy, wiec wybiore Szczecin, przynajmiej ktos tam mnie moze odwiedzi, bo rodzina meza tam mieszka, a w Poznaniu bylabym sama jak palec. Tyle u mnie. Zycze Wam Mamuski zeby choc u Was wszystko szlo jak z platka, niech Wam zdrowo dzieciaczki w brzusiach rosna! A ja odezwe sie jak wroce (nie mam pojecia ile to wszystko czasu zajmie). Bede tesknila za Wami. Buzka dla Was wszystkich i jeszcze raz wielkie dzieki za wsparcie, kochane jestescie!!!
A po drugie musze sie dzis z Wami na jakis czas pozegnac... Bylam dzis na wizycie i badaniu u swojego gina, i na domiar zlego okazalo sie ze poza tym wszystkim co wczoraj sie dowiedzialam mam jeszcze 2 cm rozwarcia....A maluchy wraz z ta olbrzymia iloscia wod powoduja coraz wiekszy ucisk na podbrzusze. Brzuch napina sie co chwila, wiec prawdopodobnie tez jeszcze dochodza do tego skurcze... Wlasnie sie pakuje i jade za godzine do szpitala- na razie w swoim miescie, a stamtad skieruja mnie do fachowej kliniki i tam okaze sie co dalej ze mna i moimi blizniaczkami bedzie... Okazalo sie ze zarowno w klinice w Poznaniu jak i w Szczecinie maja ten sam poziom jesli chodzi o sprzet i kwalifikacje lekarzy, wiec wybiore Szczecin, przynajmiej ktos tam mnie moze odwiedzi, bo rodzina meza tam mieszka, a w Poznaniu bylabym sama jak palec. Tyle u mnie. Zycze Wam Mamuski zeby choc u Was wszystko szlo jak z platka, niech Wam zdrowo dzieciaczki w brzusiach rosna! A ja odezwe sie jak wroce (nie mam pojecia ile to wszystko czasu zajmie). Bede tesknila za Wami. Buzka dla Was wszystkich i jeszcze raz wielkie dzieki za wsparcie, kochane jestescie!!!
Liliann kochana trzymaj się, jesteśmy z Tobą. Wracaj jak najszybciej bo będzie Ciebie bardzo brakować. Mam nadzieję, że uda się to wszystko powstrzymać. Już nie wiem, co więcej Ci napisać bo łzy się w oczach kręcą. Do zobaczenia słoneczko.
M
Marzena80
Gość
Liliann Kochana trzymaj się! Bądź dobrej myśli i odezwij się jak tylko będziesz miała możliwość. Ściskam mocno!
reklama
liliann- kochana trzymaj sie... az lzy mi leca ze masz takie problemy od poczatku ale z pewnoscia nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo...wiec sie nie martw bedzie dobrze... szpital jak szpital odpoczniesz i bedziesz pod fachowa opieka mysle ze wszystko sie ulozy dobrze i bedziesz szczesliwo mamusia zdrowych coreczek... buzka dla ciebie...powodzenia odzywaj sie w miare mozliwosci i pisz co i jak....