reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

katarzynak83- u nas kochana jak poszłam do lekarza, zeby potiwedził ciąże, to odrazu zapytał to co piszemy zwolnienie, a ja nie ze nie chce hahaha, przeciez czuje sie swietnie a 2 dni póxniej wymiotowałam jak kot po 5 razy dziennie, pochodziłam jeszcze z 20 dni do pracy po czym poszłam na zwolnienie bo nie miałam już sił. A teraz za kazdym razem jak ide do lekarza to nawet się mnie nie pyta nic tylko pisze koljne zwolnie, u nas z tym naprawde nie ma problemu!
to zależy chyba od lekarza... Ja tego w zasadzie nie wybierałam bo przypisali mnie do niej w ramach programu zdrowie mama i ja... jednego razu ma dobry humor a innego średni... nie chce mi sie juz zmieniac lekarki...no ale fakt, że mogłaby by wykazywać wieksza zainteresowanie...
Jak nie było jej ostatnio to przyszła inna ją zastąpić i tez mnie pytała czy chce zwolnienie a ja twardo że nie bo dopiero co wrocilam z poprzedniego... no i skonczylo sie na tym, że za dwa dni miałam zwolnienie od internisty na zapalenie gardła!:baffled::nerd:

reklama
ech widze ze musze nakrecic swoja polozna moze ona prtzekona lekarza do zwolnienia albo z ni pogadam ze sie nie czuje i wolalabym isc juz na zwolnienie ale to za 3 tyg bede sie z nim widziala chyba ze wyniki jutrzejszego badania beda zle, to jak najszybciej bede do niego biegla:)

hej lilian
Duzo zdrowka dla Was i trzymaj sie !!!tez slyszlam ze juz dzieciaczki moga przezyc porod nawet jakby on byl teraz ....ale mam nadzieje ze dasz rade jeszcze chociaz do 8 miesiaca powodzonka trzymam kciuki wielkie buzka
i glaski dla brzusia:)
Mam tez pytanie do was dziewcz\yny bo teraz zaczal mi sie 23 tydzien i mozliwe jest wystąpienie tych skurczy \braxtona tylko czy ja jestem wstanie je rozpoznac a jak?w ktorym miejscu i czy nie pomyle ich z ruchami dziecka bo tez sa czasem takie pulsacyjne jak czkawka!!!!
prosze o pomoc!!!!!!!!
Mysle ze skurcze Braxtona napewno rozpoznasz i nie pomylisz z ruchami dzidzi. Odczuwa sie je tak, ze nagle czujesz jak caly brzych ci sie napina i staje twardy jak kamien. Trwa to moze okolo pol min po czym brzuch z powrotem powoli robi sie miekki i rozluzniony. Ja najbardziej odczuwam te skurcze jak leze, w innych pozycjach pewnie tez je mam ale jestem zbyt zajeta zeby je zauwazyc.

Hej ja też mam termin na maj jak łatwo się domyślić :-) ale mam już spory brzuch-to druga ciąża, ciągle pracuje przy kompie w dodatku jeszcze studiuję no i teraz sesja a na ostatniej wizycie okazało się że szyjka mi się skruciła :-( w poprzedniej ciąży też się skróciła ale dopiero pod koniec 7 miesiąca a teraz lekarz powiedział abym unikała długotrwałego siedzienia , najlepiej UCZYĆ SIĘ W POZYCJI PÓŁLEŻĄCEJ!!!?!!! Próbowałyście kiedyś? momentalnie usypiam i tak dojazd do pracy 1,5 h(w obie str) autobus= siedzenie, praca 8h siedzenie, potem powrót do domu zabawa z Olcią, trochę szarpaniny przy usypianiu ... no cóż taka już jest że najlepiej bawi się wieczorem :confused2:a potem mycie i spac ewentualnie nauka ale już wszyscy śpią i znowu siedzienie... jeszcze lekarz powiedział abym tak siadała aby wektor ciążenia nie był pionowy ale kurde ile tak można usiedzieć???? Kręgosłup wysiada, może któraś z Was ma podobne problemy jak nie będe sama to możę mi będzie lżej :-D pa!

witaj kasia-14.05.2009, wśród majowych mamuś :), każda z nas ma jakieś swoje mniejsze lub większe problemy i dzielimy się niemi na forum, także nie jesteś sama :)

Hej ja też mam termin na maj jak łatwo się domyślić :-) ale mam już spory brzuch-to druga ciąża, ciągle pracuje przy kompie w dodatku jeszcze studiuję no i teraz sesja a na ostatniej wizycie okazało się że szyjka mi się skruciła :-( w poprzedniej ciąży też się skróciła ale dopiero pod koniec 7 miesiąca a teraz lekarz powiedział abym unikała długotrwałego siedzienia , najlepiej UCZYĆ SIĘ W POZYCJI PÓŁLEŻĄCEJ!!!?!!! Próbowałyście kiedyś? momentalnie usypiam i tak dojazd do pracy 1,5 h(w obie str) autobus= siedzenie, praca 8h siedzenie, potem powrót do domu zabawa z Olcią, trochę szarpaniny przy usypianiu ... no cóż taka już jest że najlepiej bawi się wieczorem :confused2:a potem mycie i spac ewentualnie nauka ale już wszyscy śpią i znowu siedzienie... jeszcze lekarz powiedział abym tak siadała aby wektor ciążenia nie był pionowy ale kurde ile tak można usiedzieć???? Kręgosłup wysiada, może któraś z Was ma podobne problemy jak nie będe sama to możę mi będzie lżej :-D pa!
Witaj na forum!
A czy możesz coś wiecej napisac o tej szyjce (albo któraś z Was Dziewczyny???). Co to znaczy że szyjka Ci sie skróciła? o ile? Bo ja zauważyłam że na poprzednim usg miałam szyjke o 1 cm dłuższą niż teraz i zastanawiam sie czy to normalne? Czy na kazde je skracanie trzeba uważać?

witaj, Kasia!
Ja nie mogę siedzieć za długo na krzesłach, bo mnie kosć ogonowa i ten odcinek kregosłupa nieco powyżej boli, jakbym go sobie obtłukła:baffled:
Hehe, mój pocieszny Mąż zaraz zabiera mnie do kina (może wysiedzę:eek:) na... Madagaskar2, hehe... nie mam nastroju na nic innego, a tak to się trochę rozluźnię i pochicholę :happy: A w tv oglądam wszytskie szpitalno-chirurgiczne seriale, taką mam fazę... jakby mi w życiu było mało...:zawstydzona/y:

witaj, Kasia!
Ja nie mogę siedzieć za długo na krzesłach, bo mnie kosć ogonowa i ten odcinek kregosłupa nieco powyżej boli, jakbym go sobie obtłukła:baffled:
Hehe, mój pocieszny Mąż zaraz zabiera mnie do kina (może wysiedzę:eek:) na... Madagaskar2, hehe... nie mam nastroju na nic innego, a tak to się trochę rozluźnię i pochicholę :happy: A w tv oglądam wszytskie szpitalno-chirurgiczne seriale, taką mam fazę... jakby mi w życiu było mało...:zawstydzona/y:
Rosea ja też mam taki ból jak ty. Najgorzej jest też jak się jakoś położę na wznak to potem jest tragedia ze zmiana pozycji czy wstaniem, ból jest okropny. Tez tak masz?

na wznak jak leżę, to też trochę odczuwam, ale wstać jeszcze mogę; najlepiej mi jest w pozycji półleżącej na boku, albo na fotelu lub łóżku siadać z podkurczonymi nogami na boku (czyli siedzę na jednym półd...), a śpię zwykle na lewym, a trochę na prawym jak mi się lewy znudzi boku (albo jak mi wkłucie od pompy przeszkadza...)

reklama
a mnie w pozycji lezacej kregoslup tak boli ze wstac potem nie moge z zasypianiem tez mam problem bo jak sie poloze na lewym boku to jakby mnie cos w okolicy serducha kulo i ciezko mi sie oddycha, na prawym boku jakies naczynia sie uciska i jak tu spac :confused:

Do góry